back

Розширене засідання Ради церков та релігійних організацій району

17 липня 2013

16 липня в залі засідань районної державної адміністрації відбулося розширене засідання Ради церков та релігійних організацій району, в якому взяли участь священнослужителі району, працівники структурних підрозділів районної державної адміністрації, члени релігійних громад району, директор районного народного історико-краєзнавчого музею, голова районної ветеранської організації, представник редакції районної газети «Життя Полісся». Засідання вела начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю районної державної адміністрації Зінаїда Пінчук.

На засіданні розглянуто питання:
1. Про відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі та 1030-річчя від дня пам’яті Антонія Печерського ( з демонстрацією відео сюжету - бесіди Митрополита Санкт-Петербурзького і Ладозького Іоанна, фільму «Преподобний Антоній Печерський»).
2. Історія християнства в Чернігівській області та в Ріпкинському районі ( з показом відео про зруйновані церкви і святині).
3. Церкви і монастирі Ріпкинщини: минуле та сьогодення ( з показом презентації «Духовні святині Ріпкинщини»).
4. Що для Вас означає бути християнином? ( Обмін думками за результатами попереднього анкетування).
Прийнято рішення про участь в ювілейних заходах та залучення до цього жителів району, про співпрацю в зборі та підготовці матеріалів для збірки «Духовні святині Ріпкинщини».