back

Освітній округ - стратегічний напрям розвитку освіти сільського регіону

10 липня 2013

10 липня на базі Ріпкинської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 в рамках виїзного засідання Комітету Верховної Ради України з питань освіти і науки відбувся круглий стіл з проблеми «Освітній округ – стратегічний напрям розвитку освіти сільського регіону», який провела народний депутат України, голова цього Комітету Лілія Гриневич. Учасниками обговорення були також народні депутати України Олександр Сич та Ростислав Павленко.

На засіданні виступили директор Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти та науки України України Олег Яресько, начальник управління освіти та науки облдержадміністрації Анатолій Заліський, голова обкому профспілки працівників освіти та науки України Тетяна Матвєєва, заступник голови районної ради Юрій Лемешко.

Головними проблемним питанням, що обговорювалось, було забезпечення підвозу школярів до опорних шкіл, в тому числі технічний стан шкільних автобусів, організація їх утримання, забезпечення водійськими кадрами та інше.

Учасників круглого столу хвилювали також питання стану здоров’я та харчування дітей, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС, захисту прав членів профспілки освітян, які працюють в школах, що реорганізуються чи закриваються, нормативи педагогічного навантаження та фінансування освітянської галузі, особливо загальноосвітніх навчальних закладів в сільській місцевості. Результатом обговорення стане звернення Комітету Верховної Ради України до Уряду з конкретними пропозиціями з подолання вище зазначених проблем, покращання стану освіти в Україні.