back

Підтримка владою бізнесу - на користь громаді

03 липня 2013

В районі триває реалізація завдань Президента України Віктора Януковича щодо створення сприятливих умов для розвитку малого та середнього бізнесу. Голова райдержадміністрації Володимир Герасенко вважає, що підтримка підприємництва та співпраця влади і бізнесових структур в інтересах громади є запорукою розвитку кожної територіальної громади району.

На запрошення добрянського селищного голови керівник району 1 липня побував у смт Добрянка на зустрічі з активом добрянської громади, де було обговорено питання діяльності ПП «Аквапосад» із забезпечення населення селища Добрянка і села Вербівка якісною питною водою.

Директор ПП «Аквапосад», депутат районної ради Володимир Калинович, депутати селищної ради, члени виконкому висловили стурбованість тим, що на підприємстві виникла реальна загроза заборгованості по оплаті за енергоносії через те, що майже дві третини обсягів водопостачання не оплачується населенням. Лише у 70 відсотків споживачів встановлено лічильники. Із діючих в 2006 році 47 водорозбірних колонок загального користування, нині функціонує 17, і до того ж без лічильників. Керівництво ПП «Аквапосад» констатувало, що деякі споживачі навіть користуються водою в обхід приладів обліку.

Голова райдержадміністрації звернувся до депутатів селищної ради з проханням активізувати роз’яснювальну роботу серед населення щодо порядку надання послуг з водопостачання, встановлення приладів обліку води. Він також запропонував керівництву ПП «Аквапосад» щороку переглядати калькуляцію тарифів на водопостачання з урахуванням зміни вартості енергоносіїв, підвищення заробітної плати та інших чинників. Володимир Герасенко висловив думку про необхідність укладення угоди між ПП «Аквапосад» та селищною радою про забезпечення водою населення через громадські водорозподільні колонки за рахунок коштів селищної ради. Він зауважив, що потрібно обов’язково погоджувати з виконавчим комітетом питання від’єднання від центрального водогону колонок для громадського користування і тільки за умови забезпечення жителів індивідуальним водопостачанням.

Учасники зустрічі підтримали пропозицію про необхідність стовідсоткового встановлення споживачам лічильників води, що дасть змогу вирішити питання вчасної і в повному обсязі оплати за спожиту воду, і як результат - суттєво покращити фінансово-економічний стан підприємства, технічний стан системи водопостачання, поліпшити забезпечення населення питною водою.

В ході зустрічі було піднято питання відміни Київською дирекцією Південно-західної залізниці продажу квитків на швидкісний потяг Санкт-Петербург – Київ на залізничній станції Горностаївка, що створює дуже великі незручності для пасажирів. Учасники зустрічі прийняли рішення про направлення до керівництва дирекції звернення громадськості Добрянської селищної ради щодо відновлення продажу.