back

"Відгуки війни"

24 травня 2013

22 травня о 16:45 до служби "101" у Ріпкинському районі надійшло повідомлення від місцевих жителів, які відпочивали в лісовому масиві біля с. Мокрі Велички, про те що вони натрапили на невідомі предмети, схожі за ознаками на вибухонебезпечні предмети. За їх викликом, до місця події з прибули фахівці районного відділу управління державної служби України з надзвичайних ситуацій, які встановили, що це 3 мінометні міни калібром 82 мм та 1 артилерійський снаряд калібром 152 мм., що залишила після себе Велика Вітчизняна війна. До приїзду групи піротехнічних робіт Управління ДСНС у Чернігівській області небезпечне місце охоронялось співробітниками районного відділу міліції.

В результаті проведеної роботи групою піротехнічних робіт АРЗ СП знайдено 29 мінометних мін калібром 82 мм, 1 артилерійський снаряд 152 мм та 1 протитанкову авіаційну бомбу калібром 2,5 кг. Знищення вибухонебезпечних предметів проведено 23 травня о 14 годині 00 хвилин.

Тож рятувальники застерігають! У разі виявлення вибухонебезпечного, або схожого на нього предмету, необхідно припинити поблизу будь-які роботи і вийти за межі небезпечної зони. Огородити місце знахідки, не допускати до нього людей, а тим більше дітей. Про подію необхідно негайно повідомити пожежно-рятувальну службу за номером "101", або міліцію за номером "102", або місцеві органи влади. Пам'ятайте, кожний такий предмет несе в собі смертельну небезпеку!


Головний спеціаліст з питань надзвичайних ситуацій
районної державної адміністрації
Віктор Кравець