back

Свідоме материнство - відповідальне батьківство

15 травня 2013


Сім’я – святиня людського духу, благородних емоційних переживань – любові, вірності, піклування, щоденного живого спілкування, поваги, співпереживання, синівської й дочірньої вдячності, теплоти людських сердець. Тож до кінця свого життя кожна людина береже світлу задушевну згадку про сім’ю. Найкраща батьківська спадщина – це добре виховані діти. В основу української сімейної педагогіки закладено прагнення зробити дітей щасливими. Про це має пам’ятати кожний, кого називають батьком та матір’ю.
У травні в Україні відзначаються найбільш зворушливі для кожного серця свята - День матері та Міжнародний день сім’ї. Від того, наскільки шанується в державі жінка, яка виховує дітей, можна визначити ступінь культури і благополуччя суспільства.
На виконання соціальних ініціатив Президента України, з метою попередження раннього соціального сирітства та формування відповідального батьківства 14 травня 2013 року Ріпкинським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей молоді на базі пологового відділення Ріпкинської ЦРЛ було проведено Круглий стіл «Безпечне материнство – відповідальне батьківство» для жіночої молоді.
З питань формування відповідального батьківства, попередження відмов мам від новонароджених дітей, раннього соціального сирітства, районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді тісно співпрацює з Ріпкинською ЦРЛ, управлінням соцзахисту населення, ДРАЦСом, районним управлінням юстиції.
В заході взяли участь завідуюча пологовим відділенням Ріпкинської ЦРЛ, лікар-гінеколог І. Г. Янчук, лікар-неонатолог Ріпкинської ЦРЛ, Мол чанова В.П., директор Ріпкинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Л. В. Сидоренко, начальник ДРАЦСу Комок Л.П., начальник районного управління юстиції, Лемешко Н.В., начальник відділу адресних соціальних виплат, Лукаш С.М., керівник спеціалізованого формування «Консультативний пункт при пологовому відділенні ЦРЛ» провідний спеціаліст Ріпкинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Н.В.Кот-Берест.
Під час Круглого столу Комок Л.П., начальник ДРАЦСу, ознайомила жіночу молодь з порядком реєстрації народження дітей та присвоєння їм імен, Лукаш С.М., начальник відділу адресних соціальних виплат управління соцзахисту, проінформувала про державні соціальні гарантії для сімей з дітьми, Лемешко Н.В. прочитала лекцію про попередження насильства в сім’ї та відповідальне батьківство, Сидоренко Л.В. проінформувала про сімейні форми виховання – прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу, передала майбутнім мамам «Дитячі заповіді для батьків» та побажала майбутнім мамам відповідально ставитись до виховання своїх дітей та догляду за ними.
Наприкінці Круглого столу майбутні мами подивились відеолекторій «Грудне годування – здорова дитина». На згадку про проведений захід жіночій молоді районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було вручено подарунки.
Шановні батьки! Хай світлом і добром відгукнуються в душах дітей ваші нескінченні турботи, терпіння, любов і відданість.

Леся Сидоренко, директор Ріпкинського районного
центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді