back

Повінь в районі

07 травня 2013

Цьогорічна повінь за своїми масштабами перевершує обсяги минулих років. Внаслідок підняття води, в р. Дніпро, в смт Радуль підтоплено 40 вулиць та провулків. В зоні підтоплення знаходиться 253 будинки де мешкає 428 жителів з них 26 дітей дошкільного віку та 47 шкільного віку.
Порушено сполучення автодороги Радуль-Новосілки, довжиною до 4 км, глубиною 0,8 м. В с. Новосілки відрізано 45 дворів де мешкає 55 жителів одна з них дитина трирічного віку. Порушено сполучення дороги Любеч-Кукари. Внаслідок чого відрізано водою 10 дворів де мешкає 12 жителів. Довжина переливу 150 м, глубина до 1м.
Ускладнене сполучення з с. Лопатні відрізано 5 вулиць 20 будинків де мешкає 33 жителі з них 3 дітей. Довжина переливу 10 м, глубина до 0,2 м. Перехід жителів здійснюється в гумових чоботах. Внаслідок підняття рівня води в р. Сож:
- повеневими водами відрізане село Суслівка, Задеріївської сільської ради, 20 будинків, 26 жителів село Плехтіївка, Задеріївської сільської ради, 1 будинок, 3 жителі, шар води до 190 см, довжиною до 3,5 км;
- повеневими водами відрізане село Старі Яриловичі, Новояриловицької сільської ради, 56 будинків, 35 жителів, шар води до 1 м, довжиною 202 м;
- повеневими водами відрізане вулицю Червонопартизанська в селі Клубівка де мешкає один житель (один будинок). Глубиною до 1м, довжиною до 30 м.
По всіх населених пунктах налагоджені човнові переправи, в смт Радуль їх працює сім.
Держава не залишилась осторонь від проблем громадян, з матеріального резерву виділено два човни з двигунами. Також, для перевезення людей і вантажів, обласне управління ДСНС виділило БРДМ, лодку з мотором які обслуговують п’ять чоловік особового складу.
Об’єкти життєзабезпечення працюють в сталому режимі. Підтоплених житлових будинків та споруд в населених пунктах немає.