back

Володимир Хоменко: всі питання життєзабезпечення селища Радуль мають бути вирішені

29 квітня 2013

27 квітня голова райдержадміністрації Володимир Герасенко взяв участь у виїзній нараді щодо вжиття заходів по реагуванню на ситуацію з підтопленням частини смт Радуль, яку провів голова Чернігівської облдержадміністрації Володимир Хоменко. Участь у нараді також взяли керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, райдержадміністрації, Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області.
Слід зазначити, що у Радулі внаслідок підйому рівня води в річці Дніпро підтоплено декілька ділянок, порушено сполучення з окремими вулицями селища та перелито дорогу до сусіднього села Новосілки. В результаті цього, ускладнено проїзд до 76-ти домогосподарств, у яких проживає понад 111 жителів, з них 14 дітей.
Радульський селищний голова Таїсія Ворчило зазначила, що ситуація не критична і знаходиться під контролем: працюють човни, які безкоштовно перевозять громадян. Крім того, підтоплені ділянки можливо перетнути автомобілем підвищеної прохідності.
Очільник області поспілкувався з місцевими жителями та доручив керівникам відповідних служб вжити вичерпних заходів щодо життєзабезпечення населеного пункту. Вже 28 квітня з обласного матеріального резерву були виділені човни та двигуни до них.