back

До уваги власників житлової нерухомості

25 квітня 2013

ДПІ у Ріпкинському районі нагадує платникам податків які є власниками об’єктів житлової нерухомості про те, що з 1 січня 2013 року впроваджено сплату податку на нерухомість. Фізична особа – платник податку може скористатися пільгою зі сплати податку на нерухоме майно. А саме – зменшити базу оподаткування об'єкта житлової нерухомості, що перебуває у власності: для квартири – на 120 м2, для житлового будинку – на 250 м2.
Проте таке зменшення надається один раз на рік і застосовується до об'єкта житлової нерухомості, у якому фізична особа – платник податку зареєстрована в установленому законом порядку, або ж за вибором платника до будь-якого іншого об'єкта житлової нерухомості, який перебуває в його власності. Якщо ж платник податків виявить бажання застосувати пільгу до іншого об’єкта житлової нерухомості, який перебуває в його власності, йому потрібно надати до 1 липня 2013 року письмове звернення (заяву) до податкового органу за місцем реєстрації.
Власники нерухомого майна яке знаходиться у Ріпкинському районі до 1 липня 2013 року можуть подати письмову заяву для застосування пільги із сплати податку на нерухоме майно до ДПІ у Ріпкинському районі за адресою: смт. Ріпки, вул. Святомиколаївська, 83, ЦОПП.
Наголошуємо, що за наявності у платника податку кількох об'єктів оподаткування база оподаткування визначається окремо за кожним з таких об’єктів.
Шановні платники податків! З інформацією щодо нормативно-правових актів, коментарями фахівців ДПС України та іншою довідковою інформацією ви маєте змогу ознайомитись на офіційному веб-порталі ДПС України у банері «Податок на нерухоме майно».