back

Оздоровлення дітей влітку 2013 року

24 квітня 2013

Закон України “Про загальнообов”язкове державне соціальне страхування у зв”язку з тимчасовою втратою працездатності“ передбачає надання застрахованим особам такої соціальної послуги, як часткове фінансування оздоровлення дітей в дитячих оздоровчих закладах.
Кошти на організацію харчування, лікування та культурне обслуговування дітей передбачені Програмою відновлення здоров”я застрахованих осіб і членів їх сімей, яку щорічно затверджує правління Фонду.
Норми витрат часткового фінансування в 2013 році становлять:
- на харчування - 39 грн. на 1 людино-день;
- на лікування та культурне обслуговування - 3 грн. на 1 людино-день. Термін перебування дитини в таборі повинен становити не менше 21 день, при цьому часткова доплата Фонду становить 882 грн .
З метою здешевлення батьківської доплати, Міністерством агропромислового комплексу прийнято рішення про часткову компенсацію вартості путівок для батьків, які працюють у сільській місцевості, зокрема у фермерському чи особистому селянському господарстві, підприємстві чи організації або на підприємстві, які переробляють сільськогосподарську продукцію, а також підприємствах будівництва, меліорації, ветеринарні лікарні та заклади соціальної сфери на селі (освіта, культура, охорона здоров»я, комунальні служби), а саме: на 1 дитину 37,14 грн на добу або 779,94 грн за 21 день.
До переліку дитячих оздоровчих закладів, з якими будемо працювати за участю коштів Міністерства агропромислового комплексу в 2013 році, увійшли: ДОТ "Деснянка" (с.Салтикова Дівиця, Куликівського району); ПП ДОК «Відкриті двері» (м. Чернігів (Подусівка)); оздоровчий комплекс «Сонячний промінь» Очаків, який розташований на березі Чорного моря та дитячий заклад «Трембіта» в Карпатах.
Крім того, до переліку оздоровчих закладів увійшов оздоровчий табір “Сузір”я” с. Вишеньки, який розташований на березі р. Десна та кожного року користується популярністю серед дітей. Всім, хто бажає оздоровити своїх дітей, звертайтесь за інформацією до роботодавця або до спеціаліста Чернігівської міжрайонної виконавчої дирекції за телефоном: 2-12-26.