back

Семінар із сільськими та селищними головами

16 квітня 2013

За участі голови райдержадміністрації Володимира Герасенка, голови районної ради Віктора Бугая, заступників голови райдержадміністрації та голови районної ради, керівника апарату райдержадміністрації, начальників структурних підрозділів райдержадміністрації відбувся семінар із сільськими та селищними головами, на якому розглянуто наступні питання:
1. Про організацію проведення Дня довкілля на території району.
2. Про стан укладання соціальних угод.
3. Про заходи з відзначення 27-ї річниці Чорнобильської трагедії.
4. Про організацію проведення громадських робіт.
5. Забезпечення соціальними послугами одиноких непрацездатних громадян, що проживають на території, - головне завдання територіального центру.
6. Про порядок обліку неблагополучних сімей, контролю за умовами утримання та виховання в них дітей, співпрацю з соціальними працівниками району.
7. Про порядок ведення словників Державного реєстру речових прав.
8. Про ведення погосподарського обліку по сільським, селищним радам та стан адресного господарства в селищах міського типу.
В ході розгляду питань голова райдержадміністрації Володимир Герасенко наголосив на особистій відповідальності посадових осіб місцевого самоврядування за наведення ладу в населених пунктах району, організацію результативної роботи з об’єднання зусиль депутатського корпусу, громадськості, учнівських та педагогічних колективів в проведенні заходів благоустрою та у вияві щоденної уваги до одиноких людей похилого віку. Він закликав всіх віддати належну шану загиблим воїнам-визволителям, провівши ремонтні та реставраційні роботи на пам’ятниках та обелісках. Керівник району доручив керівникам громад, територією яких проходить автомагістраль Одеса-Санкт-Петербург, що входить до 9-го Європейського транспортного коридору, докласти всіх зусиль для наведення порядку на прилеглій території. Завданням номер один Володимир Герасенко назвав облаштування та паспортизацію сміттєзвалищ. Він також висловив сподівання на результативність дій із заключення соціальних угод з сільгосппідприємствами, дав доручення щодо проведення ґрунтовного аналізу тарифів на комунальні послуги, оцінки їх економічної обґрунтованості, укладення договорів населення з обслуговуючими підприємствами, стосовно організації громадських робіт та активізації передплати обласної газети «Деснянська правда».