back

Нарада з актуальних проблем соціально-економічного розвитку району

16 квітня 2013

16 квітня голова райдержадміністрації Володимир Герасенко за участі голови районної ради Віктора Бугая провів нараду із заступниками голови, керівниками підрозділів, управлінь та відділів райдержадміністрації з питання виконання Указів Президента України, його розпоряджень, постанов Кабінету Міністрів, розпоряджень і доручень голів обласної, районної державних адміністрацій з розв’язання поточних проблем соціально-економічного розвитку району. На початку наради голова райдержадміністрації запропонував присутнім вшанувати хвилиною мовчання передчасно померлого начальника філії «Ріпкирайавтодор» ДП «Чернігівавтодор» Юрія Ткаченка.
З інформацією про організацію проведення Дня довкілля на території селища 20 квітня 2013 року виступив ріпкинський селищний голова Сергій Гарус. Про надзвичайні ситуації на території району у весняний період та заходи РВ УМНС з їх запобігання доповів начальник Ріпкинського РВ УМНС України в Чернігівській області Анатолій Криса. Про роботу відділення ДАІ із збереження автомобільних доріг загального користування у весняний період 2013 року та зміни в правилах дорожнього руху надав інформацію начальник відділення ДАІ в районі Віталій Молчанов. У виступі начальника управління соціального захисту райдержадміністрації Ігоря Гоголя мова йшла про збільшення допомоги сім’ям з дітьми як один з пріоритетів соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича. Начальник управління Пенсійного фонду України в районі Олександра Чубак коротко ознайомила присутніх із змістом Постанови Кабінету Міністрів України, яка значно покращує соціальне забезпечення інвалідів Великої Вітчизняної війни та учасників бойових дій.
Голова райдержадміністрації Володимир Герасенко акцентував увагу присутніх на необхідності дотримання всіма жителями району правил благоустрою населених пунктів та відповідних санітарних норм, на обов’язковому залученні до проведення акції «За чисте довкілля» учнів та педагогів загальноосвітніх закладів району, депутатів сільських та селищних рад, соціальних працівників. Він доручив терміново навести лад на території Ріпкинської Центральної районної лікарні, розробити схему санітарного очищення райцентру, до кінця тижня перевірити стан всіх водойм (ставків), гідроспоруд та прилеглої території, провести у разі необхідності їх паспортизацію з метою оперативного впливу на ситуацію, пов’язану, насамперед, із загрозою підтоплення населених пунктів. Також керівник району дав доручення щодо посилення ефективності роботи зі збереження автомобільних доріг з твердим покриттям та посилення відповідальності серед порушників. На завершення наради Володимир Герасенко звернув увагу її учасників на потребу в активізації передплати обласного видання «Деснянська правда».