back

Геннадій Поляк: Від відповідальності людей залежить здоров'я та життя всіх оточуючих

02 квітня 2020

По закінченню чергового відеоселектору з Чернігівською ОДА сьогодні, 2 квітня, голова Ріпкинської райдержадміністрації Геннадій Поляк разом із керівниками служб та медзакладів району обговорили нагальні проблемні питання в умовах карантину.

- Населення постійно потрібно інформувати про дотримання умов карантину, носіння масок та використання деззасобів. Зокрема, і тих, хто приїхав з-за кордону щодо дотримання ними самоізоляції. Поширення інфекції напряму залежить від відповідальності людей, - зазначив Геннадій Поляк та додав:

Зараз закуповуємо та отримуємо засоби індивідуального захисту для медиків, обладнання, необхідні матеріали. До благодійної фінансової та матеріальної допомоги долучаються підприємства та сільгоспвиробники району. 

На сьогодні в районі на повній самоізоляції знаходяться 39 людей, які перетнули кордон, по Чернігівщині всього таких осіб - 853, ще 318 - контактних. 

Національною мережею АТБ будуть забезпечені предметами першої необхідності та продуктами харчування особи старше 80 років та інваліди 1 групи, які знаходяться на обліку в терцентрах. В Ріпкинському районному територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) на обліку перебуває 361 така особа.

Організовано забезпечення спеціального транспорту для транспортування медичних працівників, які працюють у Чернігові, а проживають поза межами міста, з та до місця роботи.

- Терміново необхідно поінформувати жителів Ріпкинщини, які працюють у медзакладах Чернігова щодо введення маршрутів для підвозу їх до лікарень Чернігова  та назад, вказавши, що медпрацівники повинні  мати з собою будь-яке посвідчення особистості або тимчасове посвідчення, - доручив Геннадій Поляк.

Голова РДА наголосив на злагодженій та ефективній роботі всіх служб  в умовах карантину та бути готовими до різних сценаріїв розвитку подій.

 

 

 

Головний спеціаліст з питань інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації