back

Геннадій Поляк: Вишнівський дитячий садочок функціонуватиме

27 січня 2020

На цьому наголосив голова райдержадміністрації Геннадій Поляк під час загальних зборів громадян у Вишневому та Буянках.
Всі діти району, незалежно від місця проживання, мають отримувати якісну освіту в сучасних, доступних закладах, забезпечених комфортними умовами перебування,  — зазначив Геннадій Поляк. Райдержадміністрація всіляко допомагатиме сільській раді, щоб дитячий садочок функціонував у звичайному режимі.

Жителі сільської ради стурбовані забезпеченням дітей дошкільною та загальною середньою освітою. Адже на території ради проживає  86 дітей, з них 35 - дошкільного віку. Вишнівський дошкільний навчальний заклад "Рукавичка" розміщений в одному приміщенні з місцевою загальноосвітньою школою. Заклад відвідує 16 вихованців, яких обслуговує 3 працівників. Минулого року за кошти сільської ради у закладі зроблено нову каналізацію, косметичні ремонти приміщень, облаштовано дитячий майданчик. 

Актуальним для населення наразі є приєднання до ОТГ. Голова райдержадміністрації Геннадій Поляк пояснив, що Чернігівською ОДА 10 січня затверджено висновок про об’єднання в Ріпкинську селищну територіальну громаду населених пунктів Ріпкинської, Радульської селищних, Грабівської, Задеріївської, Ловинської, Петрушівської сільських рад з центром у смт Ріпки. Так як Вишнівська сільська рада ще остаточно не визначилися щодо об’єднання, при завершеніі процесу добровільного об’єднання територіальних громад, ваші села  будуть приєднані до ОТГ автоматично відповідно до перспективного плану.

У спілкуванні з керівником району жителі, зокрема, порушували питання обмеження швидкості руху великогабаритного транспорту, будівництва спортивного майданчика, ремонту дороги, забезпечення автобусним сполученням сіл ради
з райцентром. 

На всі питання жителі громади отримали вичерпні відповіді. Питання, що потребують детальнішого вивчення, голова РДА взяв під особистий контроль.

 
 

Головний спеціаліст з питань інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації