back

Геннадій Поляк: Належне естетичне виховання дітей та молоді - запорука успішного громадянина

23 січня 2020

Районний відділ культури та туризму районної державної адміністрації проводить значну роботу по виявленню  та розвитку творчого потенціалу дітей та молоді і розвитку їх творчих здібностей. В цьому знаходить підтримку голови районної державної адміністрації Геннадія Поляка, який турбується, щоб юні ріпкинці мали змогу збагачуватися духовно і пізнавати прекрасне.

Керівник району став ініціатором призначення щомісячної стипендії обдорованим та талановитим дітям району, які досягли успіхів у галузях культури, спорту та беруть активну участь у спортивних та культурно-мистецьких заходах. Дане положення впроваджуватиметься в життя по підведенню підсумків навчального року.
Всебічний гармонійний розвиток особистості не можна уявити без її естетичної вихованості. Одна з форм естетичного виховання дітей та підлітків - хореографія. 
Заняття танцями забезпечує повний розвиток індивідуальних здібностей, сприяє естетичному вихованню учнів.
Днями голова районної державної адміністрації відвідав дитячий  хореографічний гурток, який нещодавно створений при районному будинку культури. 
- Приємно, що захопити танцями багатьох маленьких хлопчиків та дівчаток зміг талановитий викладач, який закоханий у свою професію. Сподіваюся, що вихованці стануть майбутніми зірками - гордістю нашого району. Дуже добре, що є такий гурток. Адже танці –  це не тільки корисне заняття для дитини, що дозволяє їй долучитися до мистецтва, а й приємний спосіб провести дозвілля. І, безумовно, хореографічне мистецтво відіграє важливу роль у формуванні творчої, духовно багатої особистості. Тож докладатиму всіх зусиль до створення умов для належної підготовки дітей та підлітків у оволодінні мистецтвом танцю, - зазначив Геннадій Поляк.
Керує гуртком висококваліфікований  спеціаліст з великим стажем роботи  -  хореограф  Євгеній Лазаренко. Він має великий творчий та викладацький досвід  роботи. Працював  Євгеній Леонідович  артистом балету Чернігівського хору, а потім і балетмейстером – постановником хору.  Під час створення  відомого колективу «Сіверські клейноди» був  в ньому головним балетмейстером – постановником. 
Після завершення творчого шляху  викладав в Чернігівському педуніверситі, був провідним спеціалістом в обласному навчальному методичному центрі культури й мистецтв.  Його заняття  виховують  інтерес до танцювальної діяльності, розвивають  естетичні почуття та художній смак у дітей. На сьогоднішній день гурток  відвідує 26 дітей.
    

Головний спеціаліст з інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації