back

За державні кошти жителі Ріпкинщини отримали 238 одиниць засобів реабілітації

26 листопада 2019

В Україні діє програма забезпечення окремих категорій населення технічними та іншими засобами реабілітації. Зокрема, особи з інвалідністю, у тому числі діти, постраждалі учасники бойових дій отримують засоби реабілітації за державні кошти.

Цьогоріч у Ріпкинському районі з 57 підприємствами-виробниками укладено договори для забезпечення осіб з інвалідністю технічними та іншими засобами реабілітації на 968 тисяч гривень, видано 238 засобів реабілітації 125 особам з інвалідністю. Ще з 4 підприємствами-виробниками технічних засобів реабілітації розпочата процедура укладення договорів.

Всього ж Чернігівській області на ці потреби спочатку було передбачено 32 мільйони гривень. На цю суму місцеві управління соціального захисту населення уклали з підприємствами понад півтори тисячі договорів. Уже виготовлено та видано 9 тисяч виробів, найближчим часом жителі області отримають ще 5,5 тисячі різних засобів реабілітації.

Завдяки змінам до Державного бюджету України на 2019 рік на зазначену державну програму обсяг видатків збільшено. В область додатково надійшли ще 16,5 тисячі гривень. Це дозволить виготовити ще близько 7 тисяч одиниць засобів реабілітації.

Перед управліннями соціального захисту населення стоїть завдання – оперативно заключити договори на виготовлення засобів реабілітації, щоб люди з інвалідністю могли до кінця року отримати життєво необхідні вироби.


Головний спеціаліст з інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
районної державної адміністрації
за інформацією Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації