back

У Ріпках відбувся фестиваль «Відкритий урок футболу»

02 жовтня 2019

На Ріпкинському районному стадіоні сьогодні, 2 жовтня, відбулося справжнє футбольне свято - фестиваль «Відкриті уроки футболу». Цей соціальний проєкт в Україні реалізується Федерацією футболу України спільно з Асоціацією крос-культурних проєктів та Благодійним фондом «Розвиток футболу України». Захід відбувся за сприяння Ріпкинської райдержадміністрації, районної та селищної рад, а також громадської спілки "Чернігівська обласна федерація футболу".

Нагадаємо, що у вересні в Україні стартував новий сезон національного проєкту «Відкриті уроки футболу», який включає в себе ігри, уроки, змагання, конкурси та різноманітні форми заходів за принципом «футбол для всіх». Фестивалі протягом вересня – жовтня охоплять своєю дією дітей із 15 громад України.

До свята долучились голова Ріпкинської райдержадміністрації Геннадій Поляк, заступник голови РДА Світлана Тризна, заступник голови районної ради Світлана Ткаченко, ріпкинський селищний голова Сергій Гарус, національний координатор проєкту "Відкриті уроки футболу" від Федерації футболу України Євгеній Столітенко, голова громадської спілки "Чернігівська обласна федерація футболу" Геннадій Прокопович, його заступник, координатор фестивалю "Відкриті уроки футболу" у Чернігівській області Анатолій Свистун, а також інші гості, спортсмени та вболівальники.

- Спорт - це здоров'я. Тому спортом потрібно займатися все життя. На сьогодні футболом займається більше 250 мільйонів людей у 200 країнах світу. Футбол - це командна гра. Ці уроки проводяться, щоб діти бачили, що таке футбол. Хочу подякувати організаторам, асоціації футболу, землякам, які підтримують Ріпкинщину. А вам, діти, бажаю успіхів у спорті і здоров'я, - зазначив голова РДА Геннадій Поляк.

У фестивалі взяли участь майже 200 хлопчиків та дівчаток віком від 8 до 13 років із закладів загальної середньої освіти Ріпок, Вербичів, Замглаю, Добрянки та Нових Яриловичів.

Волонтерами свята стали вчителі фізичної культури закладів загальної середньої освіти району, шкільний психолог, учитель з ОБЖД, вихованці та тренери ДЮСШ, представники Ріпкинського відділення поліції Чернігівського відділу поліції Головного управління національної поліції в Чернігівській області та районного відділу Управління ДСНС України в Чернігівській області.

Святкового настрою учасникам додали стали виступи солістів Ріпкинського районного Центру дитячої та юнацької творчості.

Перед початком «Відкритого уроку футболу» волонтери разом з дітьми провели розминку. Далі юні спортсмени на футбольному полі стадіону, яке було поділене на 12 секторів, виконували завдання. За кожним сектором був закріплений відповідальний тренер, який ділилився з дітьми секретами футболу, знайомив з вправами, які допомагають розвинути влучність, швидкість та витривалість. Діти з радістю брали участь у конкурсах, іграх та виконували різні вправи за командами своїх наставників. А наостанок розіграли «Солодкий кубок» серед шести команд з футболу, переможцями якого стали учні Замглайської ЗОШ І-ІІІ ступенів Ростислав Біб та Вероніка Костирко.

Футбольний фестиваль пройшов дуже яскраво, жваво і активно, при цьому діти отримали практичні навички занять з футболу, багато позитивних емоцій та задоволення. Усі учасники заходу отримали футболки від Федерації футболу України, волонтери - тренери ДЮСШ, вчителі фізичної культури – спортивні костюми, а школи — новенькі м’ячі для занять футболом та спортивний інвентар.

Всіх учасників свята пригощали солодощами та кулішем.


































Головний спеціаліст з інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
районної державної адміністрації