back

Ви першими стали за гідність, за волю - патріотична година

20 лютого 2019

На шляху до незалежності український народ завжди приносив у жертву своїх найкращих синів і дочок. У цьому довгому списку є і Герої Небесної Сотні. Саме вони зуміли рішуче стати до боротьби зі злом, заплативши за перемогу надвисоку ціну – власне життя. Їх вшановує Україна. Їхній приклад має зупинити й тих, хто нині розпалює вже нове, інше протистояння.

Вчора, 19 лютого, напередодні Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні, серед яких і наш земляк з с. Великі Осняки Андрій Мовчан, в районній бібліотеці для дорослих та районному історико-краєзнавчому музеї відбулась патріотична година «Ви першими стали за гідність, за волю», на яку завітали учні Ріпкинської гімназії та вчитель Наталія Розсудовська.

Бібліотекар читального залу Алевтина Жагловська прочитала зворушливі рядки віршів про Героїв Небесної Сотні та ознайомила присутніх з виставкою літератури, присвяченої подіям Майдану. Завідуюча музею Оксана Захарова-Заборовська у своєму виступі детальніше розповіла про причини, події та наслідки революції Гідності та АТО, участь у революційних подіях та врегулюванні конфлікту на Сході України наших земляків.

На завершення заходу всі учасники вшанували пам’ять загиблих на Майдані та Сході України хвилиною мовчання.






Відділ культури і туризму
районної державної адміністрації