back

До відсічі готові!

04 грудня 2018

З огляду на складну суспільно-політичну ситуацію, яка склалася в східних регіонах України та на її півдні, в акваторії Азовського моря, першочерговим завданням кожного громадянина України є готовність до відсічі агресії з боку нашого східного сусіда.

З давніх-давен Українська нація відрізнялася миролюбністю, щирістю та гостинністю, але ніколи не схиляла голови у покорі та не бажала бути рабами. З останніх сил на межі можливостей, іноді втрачаючи державність, наші діди боронили свою землю, свою культуру, своє світосприйняття та віру і гідно з піднятою головою зустрічали ворога, здавалося, яким би сильним він не був. Силу духу Українського народу зазнали і орди Чингісхана, нацистські загарбники і Російські окупанти, які ось уже 5 років без успішно, підступом і зрадою (брата) намагаються поневолити український народ, позбавити його державності, нав’язати свою культуру та цінності.

Логічним є введення військового стану в Україні, як гідна відповідь на черговий акт агресії Росії в Керчинській протоці.

Вже від понеділка до Ріпкинського військового комісаріату почали дзвонити резервісти та добровольці. Військовозобов’язані уточнюють дані та механізм дій у разі мобілізації. Обурюються підступними діями ворога та готові стати до лав Захисників України для відсічі агресії.

На сьогодні військовими комісаріатами здійснюється планове уточнення облікових даних військовозобов'язаних.

Планується проведення позапланового навчання підрозділів територіальної оборони.

У зв'язку з воєнним станом чоловіки, які входять до складу тероборони, виїдуть на полігон на одноденні навчальні збори.

Основна мета цих зборів підвищення бойової готовності підрозділів територіальної оборони до виконання поставлених завдань у випадку збройної агресії.

Згідно до статті 29 ЗУ «Про військовий обов’язок і військову службу», військовозобов'язані призиваються на навчальні (або перевірочні) та спеціальні збори. Резервісти проходять підготовку та збори відповідно до програм у порядку, встановленому положеннями про проходження громадянами України служби у військовому резерві.

У разі прийняття Президентом України схваленого Верховною Радою України рішення про введення в Україні або в окремих її місцевостях надзвичайного стану, а також оголошення окремих місцевостей України зонами надзвичайної екологічної ситуації військовозобов'язані можуть призиватися на спеціальні збори на строк не більше двох місяців.

Військовозобов'язані, яким надійшла повістка районного військового комісаріату (органу Служби безпеки України) на прибуття для призову на збори, зобов'язані прибути в пункт і в строк, зазначені у повістці.

Керівники підприємств, установ, організацій та навчальних закладів незалежно від підпорядкування та форми власності на вимогу військових комісаріатів забезпечують своєчасне прибуття військовозобов'язаних до визначених пунктів збору.

За призваними на збори військовозобов'язаними на весь період зборів та резервістами на весь час виконання ними обов'язків служби у військовому резерві, включаючи час проїзду до місця їх проведення і назад, зберігаються місце роботи, а також займана посада та середня заробітна плата на підприємстві, в установі, організації незалежно від підпорядкування і форм власності.

Резервістам на весь час виконання ними обов’язків служби у військовому резерві здійснюються грошові виплати із розрахунку до двох прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня календарного року, за рахунок коштів, передбачених у Державному бюджеті України на утримання Міністерства оборони України та інших центральних органів виконавчої влади, які відповідно до закону здійснюють керівництво військовими формуваннями.

Військовозобов'язаним, які на день призову на збори не працюють, на весь період зборів та резервістам з числа непрацюючих на весь термін виконання ними обов'язків служби у військовому резерві, включаючи час проїзду до військової частини і назад, виплачується грошове забезпечення в розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня календарного року, за рахунок коштів, передбачених у Державному бюджеті України на утримання Міністерства оборони України та інших центральних органів виконавчої влади, які відповідно до закону здійснюють керівництво військовими формуваннями.


Ріпкинський районний військовий комісаріат