back

У Любечі відбулась перша установча сесія у статусі об’єднаної територіальної громади

23 листопада 2017

Голова райдержадміністрації Борис Мелашенко разом зі своїм першим заступником Олександром Андрушком сьогодні, 23 листопада, взяли участь в установчій, першій сесії Любецької селищної об’єднаної територіальної громади.

Нагадаємо, 29 жовтня в Любецькій ОТГ відбулися вибори голови і депутатів громади. До складу ОТГ увійшли такі населені пункти: Любецька селищна рада (смт Любеч, село Кукарі, селище Гірки), Малинівська сільська рада (села Малинівка, Голубівка, Довгуни, Коробки, Маньки, Пищики), Павлівська сільська рада (села Павлівка, Духанки, Шумани), Смолигівська сільська рада (села Смолигівка, Березівка, Клонів, Розсудів, Скитьки, Тулія), Тарасо-Шевченківська сільська рада (села Тараса Шевченка, Вертеча, Корольча, Мокрі Велички).

На сесію прибули 22 новообраних депутатів. Також до сесії долучились депутат Чернігівської обласної ради Іван Якуб, заступник голови районної ради Світлана Ткаченко, голови сільських рад, які об’єдналися.

Голова територіальної виборчої комісії Наталія Мещенинець оголосила рішення комісії про підсумки виборів до Любецької об’єднаної територіальної громади.

Згідно результатів головою ОТГ став Сергій Пінчук, якого на вибори висунула партія "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА "СОЛІДАРНІСТЬ", а до складу ради Любецької ОТГ обрано 22 депутатів.

Новообраний голова Любецької об’єднаної територіальної громади подякував виборцям за виявлену довіру, привітав новообраних депутатів і закликав їх до єднання задля спільної роботи на користь громади. Також він сам склав присягу на вірність громаді та народу України.

Таким чином на сесії голова ОТГ Сергій Пінчук приступив до виконання своїх обов’язків. Він усім депутатам вручив посвідчення.

Потім депутати перейшли до розгляду питань порядку денного, яких було 18. Секретарем ради, за пропозицією голови селищної ради, шляхом таємного голосування обрано Аллу Слободську, бувшого секретаря Малинівської сільської ради.

На сесії ухвалили рішення про припинення повноважень сільських рад та їх реорганізацію, утворення старостинських округів на базі колишніх сільських рад, які ввійшли до ОТГ. Згідно з чинним законодавством України, всі колишні сільські голови на місцях затверджені на посаді в.о. старости та виконуватимуть свої повноваження, допоки не відбудуться чергові чи позачергові вибори.

Наступним питанням депутати затвердили керуючою справами – Альону Власко. Утворили персональний склад виконавчого комітету. Розглянули питання щодо умов оплати праці, затвердили кількість постійно діючих комісій – 4, їх персональний склад та керівництво.

Розгляд деяких питань порядку денного сесії депутати вирішили перенести на наступне засідання, з метою детального вивчення.
















Відділ організаційної роботи, інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації