back

У Ріпках відзначили День перемоги над нацизмом

09 травня 2018

З нагоди 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та вшанування захисників сьогодні, 9 травня, в парку Слави районного центру відбулися урочисті заходи.

Учасники заходу пройшли урочистою ходою до парку Слави, хвилиною мовчання вшанували пам’ять воїнів, що полягли в боях у Другій світовій війні, та поклали гірлянди та квіти до братської могили воїнів-визволителів, обеліску Слави, до меморіального комплексу героям АТО і Небесної Сотні, пам’ятного знаку "Загиблим та померлим в наслідок Чорнобильської катастрофи" та пам'ятника учасникам бойових дій на території інших держав.

Віддати шану захисникам рідної землі, загиблим і нині живим, згадати про їхні подвиги прийли сьогодні сотні жителів та гостей селища Ріпки. Серед учасників зібрання голова райдержадміністрації Борис Мелашенко, заступник голови районної ради Світлана Ткаченко, ріпкинський селищний голова Сергій Гарус, військовий комісар Ріпкинського райвійськкомату Володимир Маковка, голова Ріпкинської районної організації ветеранів України Ірина Вольська-Баскевич, Благочинний Ріпкинського району о. Іоанн (Голоботовський), ветерани, представники органів влади, установ та організацій селища, громадських організацій, військові та учнівська молодь.

Голова райдержадміністрації Борис Мелашенко у своєму вітальному слові зазначив: "Минає вже 73 роки від тих вікопомних подій. Але щоразу цей День сколихує у наших серцях радість від Великої Перемоги та глибокий сум за мільйонами загублених життів. Сьогодні ми згадуємо всіх, хто віддав свої життя за Вітчизну, і низько вклоняємося тим ветеранам, які з нами, і дітям війни, і тим, кому тепер, на схилі літ, випала доля переживати ще одну війну і ще одного окупанта. Проте я впевнений, що і з цієї війни Україна вийде переможницею та посяде своє історичне місце з-поміж інших демократичних країн Європи. А наші нащадки пам’ятатимуть про подвиг сьогоднішніх захисників України так, як ми пам’ятаємо про мужність і звитягу героїв Другої світової!"

У пам’ять про жертв війни заупокійну молитву відправив Благочинний Ріпкинського району о. Іоанн (Голоботовський).




























Загальний відділ, організаційної
роботи та контролю апарату
районної державної адміністрації