back

Уклін тим, хто край свій боринить: година мужності у районній бібліотеці для дорослих

05 грудня 2017

За нашу рідну Україну,

Що зберегли за всі віки –

Низький уклін і тричі слава!

Українські захисники!

Україні потрібне потужне військо. Сучасне, добре озброєне та вкомплектоване. А одним з найнеобхідніших атрибутів будь-якої армії є її історія. Російська пропаганда переконувала, що українці – народ лінивий, миролюбний, ледь не самі «гречкосії». Їх називали «мазепинцями», «петлюрівцями», «бандерівцями», заперечували їх бойові вміння. Усе це неправда. Українці – справжній народ–військо. Навіть у період бездержавності вони завжди вміли самоорганізуватися, щоб захистити себе та свою землю.

Напередодні Дня Збройних сил України в читальному залі районної бібліотеки для дорослих відбулась година мужності «Уклін тим, хто край свій боронить», на який завітали учні старших класів Ріпкинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2.

Бібліотекар читального залу Алевтина Жагловська розповіла про історію українського війська, починаючи з часів Київської Русі, потім часи козаччини. І закінчився цей історичний екскурс подіями, свідками яких ми є сьогодні, які відбуваються на наших очах – про мужність і звитягу українських воїнів в зоні антитерористичної операції на Донбасі.

Детальніше про сучасні Збройні Сили України розповів представник районного військкомату Микола Одарич. Його розповідь викликала почуття поваги у юних серцях до славних перемог українського війська.

Далі учні взяли участь у конкурсах: «Смуга з перешкодами», «Розвідники», «Наряд на кухні», «Хто швидше з’їсть кашу» та інші. А який же воїн без професійної медичної допомоги?! Отож і дівчаткам теж робота була. У конкурсі «Медсестри» дівчатка вправно надавали медичну допомогу «пораненим». Друзі-однокласники дружно підтримували учасників оплесками. Майбутні воїни показали кмітливість, розум, спритність – якості, які так необхідні солдату.

Алевтина Жагловська також ознайомила присутніх з літературою про Збройні Сили України, представленою на виставці «Службу вірно несе солдат, щоб на землі був мир і лад».

На завершення заходу вона побажала всім бути справжніми патріотами, гідними звитяжних подвигів наших військових, добре вивчати сторію нашої країни, адже вивчаючи і поважаючи свою історію, свій родовід, матимемо свою віру, свою державу, де пануватимуть добро, любов, мир, злагода та взаєморозуміння.










Ріпкинська районна бібліотека для дорослих