back

Сільгоспвиробників району привітали з професійним святом

17 листопада 2017

Цієї неділі працівники сільського господарства відзначатимуть своє професійне свято.

З цієї нагоди напередодні свята, сьогодні, 17 листопада, аграріїв Ріпкинщини привітали голова райдержадміністрації Борис Мелашенко та голова районної ради Роман Шупель.

Хочу відзначити, що цього року на початок листопада сільськогосподарськими підприємствами зібрано майже 42 тисячі тонн зерна. І хоча збиральні роботи ще тривають, цьогорічними жнивами одержано кращий, ніж торік, урожай пшениці, жита, гречки, соняшнику та сої.

У нас покращилась ситуація з орендою паїв. За рік господарства на 4,3 тисяч гектарів розширили площі сільгоспугідь в обробітку. Договорами оренди охоплено 41,2 тисяч гектарів сільгоспугідь, укладено дев’ять тисяч договорів оренди земельних часток майже на 19 мільйонів гривень.

У минулому році орендна плата становила 3,5%, зараз вона виплачується в середньому 4,6% від грошової оцінки землі. Нові договори оренди землі заключаються з відсотком орендної плати від 5 до 7,5%. В сільське господарство залучено понад 25 мільйонів гривень капітальних інвестицій на придбання нової високопродуктивної техніки, реконструкцію сушильних комплексів, нового підходу до зберігання продукції, новацій в тваринництві.

Крім того проведена реконструкція доїльного залу в с. Великий Зліїв товариством Чернігівська індустріальна молочна компанія, що означає подальший розвиток молочної галузі.

За всіма цими вище переліченими показниками стоїть напружена та самовіддана праця сотень працівників сільського господарства. Всі ми вдячні вам за це, адже від стану справ у сільськогосподарській галузі безпосередньо залежить добробут та благополуччя нинішнього і майбутнього поколінь, — зазначив голова РДА Борис Мелашенко.

З побажаннями гарної погоди на полі і в родинах Борис Мелашенко вручив відзнаки кращим працівникам.

За сумлінну працю, вагомий внесок у розвиток сільськогосподарського виробництва району та з нагоди Дня працівників сільського господарства Почесною грамотою районної державної адміністрації нагороджено:

Мажугу Вячеслава Петровича – голову фермерського господарства «Полісся Агрогруп»;

Ніколаєва Олександра Васильовича – голову фермерського господарства «Рось 2008».






Відділ організаційної роботи, інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації