back

Про події національно-визвольного руху на території Ріпкинського району розповіла Оксана Захарова-Забаровська

13 жовтня 2017

Цьогоріч виповнюється 75 років з часу створення Української повстанської армії, символічним днем заснування якої є 14 жовтня 1942 року.

Аби донести до громадян об’єктивну інформацію про історію цієї підпільної народної армії днями завідуюча Ріпкинським районним істирико-краєзнавчим музеєм Оксана Захарова-Заборовська прочитала тематичну лекцію для учнів 10 класу Ріпкинської гімназії.

Тема лекції: «Український національно-визвольний рух на Чернігівщині".

Оксана Оксана Захарова-Заборовська, зокрема, розповіла слухачам про події національно-визвольного руху на території Ріпкинського району в 40-ві роки ХХ століття.

Члени ОУН змогли залучити до своїх лав частину інтелігенції та молоді, представників різних верств населення. Згідно з даними НКВД вони не тільки створили у Чернігові обласний провід ОУН, але й змогли "закласти у багатьох районах оунівські організації". Так, у Ріпкинському районі, де начальник районної поліції Польовик був провідником ОУН, серед поліцаїв проводили роботу по створенню з них збройних загонів. Аналогічна діяльність здійснювалася і в Любецькому районі.






За повідомленням Ріпкинського
районного істирико-краєзнавчого музею