back

Творіння для душі: майстер-клас по виготовленню картин з монет у Ріпкинському районному центрі зайнятості

11 вересня 2017

У рамках проведення культурно-просвітницького проекту, започаткованого Чернігівською обласною службою зайнятості «Збережемо традиції предків», щодо проведення семінарів «Жінка на ринку праці» за участю місцевих майстрів, у приміщенні Ріпкинського районного центру зайнятості 5 вересня проведено захід за участю місцевої майстрині по виготовленню картин з монет, яка була безробітною продовж 2016 року, Тетяни Пушок.

Майстриня із задоволененням розповіла про те, що у кожного вдома знайдеться скарбничка зі значною жменею копійок, монет інших держав та іншої непотрібної дрібниці. Куди ж подіти все це «багатство»? Є прекрасна ідея вигтовляти картини з монет своїми руками!

Почала розповідь з того, як вперше зайнялась виготовленням картин, як вдихнула життя в свої старі картини, оформивши їх монетами, розповіла про моделювання, підготовку монет та техніку виготовлення картин, а також, що картина, викладена монетами може стати оригінальним подарунком і прикрасити вашу оселю, а саме головне психологічно розвантажитись.

Метою проведення даного майстер-класу є ознайомлення безробітних із культурною спадщиною наших предків, навчання їх традиційним ремеслам, популяризацією української традиційної культури.

Учасники з зацікавленностю слухали розповідь майстрині та й спробували самі, а також внесли пропозицію провести майстер-клас по виготовленню виробів із глини. Гончарство, як відомо, ще поширене в Олешнянській сільській громаді.








За повідомленням Ріпкинського
районного центру зайнятості