back

Людина - не товар!

04 серпня 2017

Генеральною Асамблеєю ООН прийнято резолюцію, якою 30 липня роголошено Всесвітнім днем боротьби з торгівлею людьми і заявивши, що в такий день необхідно «підвищувати обізнаність про стан жертв торгівлі людьми і заохочувати і захищати їх права».

Фахівці Ріпкинського районного центру зайнятості, долучившись до всеукраїнської інформаційної кампанії з нагоди Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми, 1 серпня провели семінар для безробітних «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці». В ході заходу присутні отримали інформацію про стан трудової міграції в Україні, її переваги та ризики, ознайомились з видами торгівлі людьми, проблемою дитячої найманої праці та її формами. Особливу увагу акцентовано на основних ризиках нелегальної трудової міграції, зокрема, порушенні прав людини, руйнуванні родинних стосунків, примусовій праці, трудовому, сексуальному чи іншому рабстві. Безробітні мали змогу ознайомитися із законодавчою базою, що регулює відносини у сфері запобігання нелегальній трудовій міграції та торгівлі людьми, з інформаційними матеріалами, що розміщені у профінформаційному секторі абетка трудового мігранта, дізналися про 10 кроків до безпечної співпраці з посередниками, про шахрайські схеми та як захистити себе від шахрайства з боку посередників у працевлаштуванні за кордоном.

Щоб попередити наслідки нелегальної трудової міграції, учасників семінару поінформували про можливості легального працевлаштування в Україні і за кордоном, умови укладання та розірвання трудового договору, правовий захист при перебуванні за кордоном. А тим, хто вирішить шукати місце праці за кордоном, порадили перед працевлаштуванням детально вивчити документи фірми, що пропонує роботу, дізнатися, чи має вона ліцензію Міністерства соціальної політики України на здійснення діяльності з працевлаштування українських громадян за кордоном та інші відповідні документи.








За повідомленням
Ріпкинського районного центру зайнятості