back

Яскравий світ народного мистецтва

11 липня 2017

У Ріпкинського краю надзвичайно цікава і багата історія. Це славнозвісна Лиственська битва, з’їзд князів у Любечі, битва під Ріпками часів визвольної війни під проводом Богдана Хмельницького, в якій героїчно загинув Чернігівський полковник Мартин Небаба.

Працівниками районного історико-краєзнавчого музею десятиліттями збирались матеріали, які відтворюють історичне минуле краю. Та найбільше його надбання – це люди. Талановиті, працьовиті, завзяті, вони кожного дня творять казкову красу, яка милує око, викликає гордість за наших земляків. І сьогодні одним з найважливіших завдань є знайомити жителів та гостей району з такими людьми, з їх творчістю, аби добра слава про них лунала і в районі, і за його межами.

Сьогодні, 11 липня, у Ріпкинському районному історико-краєзнавчому музеї відбулось відкриття виставки виробів декоративно-прикладного мистецтва майстрів Ріпкинщини. Участь у заході взяли перший заступник голови районної державної адміністрації Олександр Андрушко, керівник апарату районної державної адміністрації Тетяна Кухаренко та громадськість.

В експозиції виставки, яка розміщена у виставковій залі музею, представлено творчі роботи п’ятьох майстрів, виконаних у різних техніках, а саме: аплікація з монет – роботи Тетяни Пушок (смт Ріпки), «Друге життя дерева» - Миколи Листопадова (смт Ріпки), різьблення по дереву – Михайла Жукова (с.Олешня), художня обробка деревини на токарному верстаті - Михайла Макаренка (с.Олександрівка), сегментне точіння – Олександр Вишневський (смт Добрянка).

На заході були присутні автори робіт, що експонувалися. Майстри мали змогу розповісти про свій творчий досвід, натхнення та поділитися планами на майбутнє.

Перший заступник голови районної державної адміністрації Олександр Андрушко побажав авторам робіт міцного здоров’я, невичерпної енергії та натхнення для створення нових шедеврів.

Всі бажаючі можуть відвідати виставку, яка працюватиме до 01 серпня щоденно, крім суботи та неділі з 8:00 до 17:00 год.






































Відділ інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації