back

31-а річниця аварії на ЧАЕС: представники влади зустрілися з ліквідаторами

21 квітня 2017

Про соціальне та медичне забезпечення громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи говорили сьогодні, 21 квітня, напередодні 31-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС на засіданні "за круглим столом" у приміщенні районної бібліотеки для дорослих.

Мета заходу – посилення уваги до повсякденних потреб жителів району, які мають статус потерпілих та учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, виявлення соціальних проблем та шляхи їх вирішення.

У роботі круглого столу взяли участь заступник голови райдержадміністрації Світлана Тризна, заступник голови районної ради Світлана Ткаченко, начальник управління соціального населення райдержадміністрації Олексій Кульгейко, заступник головного лікаря КЗ «Центр первинної медико-санітарної допомоги Ріпкинського району Чернігівської області» Ріпкинської районної ради Сергій Остапенко, головний лікар КЗ «Ріпкинська центральна районна лікарня» Ріпкинської районної ради Петро Моспанко, завідуюча Центральної районної аптеки №9 комунального підприємства “Ліки України” Чернігівської обласної ради Наталія Парихіна, представники Ріпкинської районної громадської організації Спілка “Чорнобиль”, ліквідатори, громадськість.

У своїй промові заступник голови райдержадміністрації зазначила, що Чорнобиль став великим горем для українців, символом атомної небезпеки світового масштабу. З нашого району на ліквідацію наслідків аварії в період з 1986 року по 1990 рік призвано 407 осіб. Наразі в Ріпкинському районі проживає 14 тисяч 218 громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Із них 289 - учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

- Доземно схоляємося в подяці перед ліквідаторами цієї страшної аварії, перед живими, перед пам’ятю померлих від радіаційного смерчу, – сказала Світлана Тризна. – Наш обов’язок – дбати про постраждалих, про те, щоб майбутні покоління не переживали подібних трагедій.

Присутні заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто прийняв на себе удар страшної екологічної катастрофи.

Під час засідання обговорили питання соціального захисту громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, а саме про надання пільг та проведення оздоровлення, про медичне обслуговування чорнобильців, співпраці районної громадської організації Спілка “Чорнобиль” з органами місцевої влади, урядову програму «Доступні ліки».

Як результат засідання вирішено активізувати роботу щодо поліпшення надання медичних та соціальних послуг учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та потерпілим району.

Працівниками читального залу розгорнуто книжкову виставку «Чорнобиль... Ми пам’ятаємо», яка знайомить читачів з найновішими друкованими виданнями, що піднімають проблеми Чорнобиля.

За професійне виконання урядових завдань по ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, активну громадську діяльність Почесною грамотою районної державної адміністрації нагороджено:

- Джолу Михайла Андрійовича, учасника ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи І категорії.

Подяку голови районної державної адміністрації оголошено:

- Вітуну Олександру Григоровичу, учаснику ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи І категорії;

- Тамилку Михайлу Олександровичу, учаснику ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи І категорії.






















Відділ інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації