back

Пам’ятний захід до Дня Героїв Небесної Сотні

17 лютого 2017

Подвиг учасників Революції Гідності та пам’ять Героїв Небесної Сотні вшанували у Ріпках.

Сьогодні, 17 лютого, напередодні Дня Героїв Небесної Сотні, який відзначається щорічно в Україні 20 лютого згідно з указом президента від 11 лютого 2015 року, в районній бібліотеці для дорослих відбувся пам’ятний захід з ушанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні за участі першого заступника голови РДА Олександра Андрушка, керівника апарату РДА Тетяни Кухаренко, ріпкинського селищного голови Сергія Гаруса, матері загиблого учасника АТО Дмитра Куриленка Світлани Михайлівни, учнівської молоді, громадськості.

Звертаючись до присутніх, перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Андрушко зазначив, що Герої Майдану, пам’ять яких ми сьогодні вшановуємо, захищали право українців на демократію, свободу та Європейське майбутнє України. Їх героїчний вчинок назавжди лишиться у наших серцях, а пам’ять про них існуватиме доти, допоки житиме врятована ними Україна.

На екрані постали моторошні і болючі кадри Майдану. Кадри про звичайних людей, які віддали найдорожче, що мали, – життя.

Тут згадали по-іменно загиблих Героїв та віддали шану їхньому відчайдушному подвигу. Серед Героїв Небесної Сотні і загиблих учасників АТО – наші земляки – Андрій Мовчан, Дмитро Куриленко, Дмитро Шелупець, Роман Лось.

Подвиг Небесної Сотні вписаний золотими буквами не лише в історію держави, а й у серця кожного патріота.

У програмі заходу прозвучала низка зворушливих пісень у виконанні талановитих юних солісток Аліни Клесун та Анжели Шванської.

У читальному залі районної бібліотеки для дорослих представлена викладка тематичної літератури, виставка фотографій усіх Героїв Небесної Сотні та загиблих учасників АТО – наших земляків.

Далі учасники заходу пройшли до Ріпкинського історико-краєзнавчого музею, де реекспоновано залу "Мужності". Завідуюча цього закладу Оксана Захарова-Забаровська до уваги присутніх представила експозиції різних історичних подій, присвячені Героям Ріпкинщини.

Фотодокументальна виставка відображає учасників Другої світової війни, воїнів – «афганців», учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, учасників Революції гідності та Героїв АТО. На окремих стендах виставлені особисті речі, фотографії і документи загиблих Андрія Мовчана, Дмитра Куриленка, Дмитра Шелупця, Романа Лося.

На знак шани Героям, що віддали життя за гідне майбутнє України, поклали квіти, запалили свічки пам’яті та вшанували загиблих хвилиною мовчання.
























Відділ інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації