back

Допомога з тимчасової непрацездатності працюючому інваліду

25 жовтня 2016

Відповідно до ст. 19 Закону №1105, право на матеріальне забезпечення за страхуванням у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності мають застраховані громадяни України, іноземці, особи без громадянства та члени їх сімей, які проживають в Україні, якщо інше не передбачено міжнародним договором України, згода на обов’язковість якого надана Верховною Радою України.

Це право виникає з настанням страхового випадку в період роботи (включаючи час випробування та день звільнення), якщо інше не передбачено законом.

Якщо інвалід працює, є застрахованою особою, то у разі захворювання або травми він має право на отримання листка непрацездатності, на підставі якого комісія із соціального страхування повинна вирішити питання щодо призначення допомоги з тимчасової непрацездатності.

Встановлення інвалідності не є підставою для відмови в наданні матеріального забезпечення з тимчасової втрати працездатності. Тож, допомога з тимчасової непрацездатності працюючому інваліду призначається на загальних підставах.