back

Податкові консультації

07 грудня 2011

Законом України № 3609, який набрав чинності з 06.08.2011 р., внесено зміни до Податкового кодексу України щодо надання податкових консультацій.
Платники податків з найбільш резонансних питань можуть отримати узагальнюючі податкові консультації.
Такі узагальнюючі податкові консультації затверджуються наказом ДПС України та оприлюднюються.
Податкові консультації надаються за зверненням платників податків протягом 30 календарних днів.
Увага! На податкові консультації не поширюються строки розгляду запитів на інформацію, встановлені Законом № 2939.
Крім того, у платників податків відтепер є можливість отримати податкову консультацію дистанційно в електронній формі засобами e-mail.
Різновидом податкової консультації є відповіді «Єдиної бази податкових знань», яка створена на веб-сайті ДПС України з метою однозначного трактування норм та положень податкового законодавства та для зручності платникам податків. Адреса веб-сайту ДПС України: www.sta.qov.ua, адреса веб-сайту ДПА в області: www.dpa-ch.org.ua
Через веб-сайт платники податків мають змогу користуватися Податковим кодексом України, а також ознайомитись з роз’ясненнями та коментарями ДПС України, оперативно знайти номери рахунків для перерахування податків, зборів та неподаткових платежів, ознайомитись з рішеннями місцевих рад щодо розмірів ставок та порядку справляння місцевих податків та зборів.
Шановні платники податків! Телефонуйте на номер 0-800-501-007 зі стаціонарних телефонів та отримуйте безкоштовні консультації з податкового законодавства в Інформаційно-довідковому департаменті державної податкової служби України.
Час роботи понеділок – п’ятниця з 8-00 до 20-00
Для отримання відповіді на запитання щодо оподаткування Ви маєте можливість надіслати електронний лист на електронну адресу Інформаційно-довідкового департаменту Державної податкової служби (e-mail: [email protected]).