back

Часткове фінансування оздоровлення дітей в дитячих оздоровчих закладах

26 квітня 2011

Відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням” застраховані особи та члени їх сімей мають право на отримання соціальних послуг за рахунок коштів Фонду, у тому числі оздоровлення дітей у дитячих закладах оздоровлення.
Порядком фінансування оздоровлення дітей застрахованих осіб у дитячих закладах оздоровчих за рахунок коштів Фонду соцстраху, затвердженого постановою правління Фонду від 25.02.2009 № 17 передбачено часткове фінансування оздоровлення дітей в дитячих оздоровчих закладах.
На 2011 рік витрати на часткове фінансування оздоровлення дітей шкільного віку від 7 до 18 років застрахованих осіб передбачені із розрахунку на один людино-день:
- на харчування 35,0 грн.
- на лікування та культурне обслуговування до 3,0 грн.
Чернігівська міжрайонна виконавча дирекція Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в Ріпкинському районі повідомляє, що рішення про виділення путівки в дитячий оздоровчий заклад з частковим фінансуванням за рахунок коштів Фонду приймається комісією або уповноваженим із соціального страхування підприємства, організації на підставі особистої заяви застрахованої особи.
Фінансування на оздоровлення дітей в дитячих оздоровчих закладах надається страхувальнику на підставі наданої заявки, калькуляції вартості путівки за умови, що оздоровчий заклад включений до переліку ДОЗ, що фінансується за рахунок фонду.
Враховуючи те, що Фонд сплачує часткову вартість путівок до дитячих оздоровчих закладів, то актуальним питанням є оплата решти вартості путівки, тому що не всі батьки в змозі оплатити вартість путівки. Для цього, можливо будуть долучати кошти місцевого бюджету, кошти агропромислового розвитку, які передбачені на ці цілі, або інші джерела фінансування.