back

Розсудівський пункт тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, що незаконно перебувають в Україні, відвідали представники Першого Національного телевізійного каналу УТ-1, обласної державної телерадіокомпанії «Сівер-центр» та голова райдержадміністрації Петро Головач

04 лютого 2011

З метою підготовки програми «Слово регіонам», яка є лідером глядацької популярності в Україні, 4 лютого Розсудівський пункт тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, що незаконно перебувають в Україні, відвідали представники Першого Національного телевізійного каналу УТ-1, обласної державної телерадіокомпанії «Сівер-центр» та голова райдержадміністрації Петро Головач. Після виходу в ефір передачі мільйонна аудиторія матиме змогу ознайомитися не тільки з перспективами діяльності цього закладу, а й з аспектами його взаємодії з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, підприємствами району. В ході візиту представники ЗМІ взяли інтерв’ю в голови райдержадміністрації, сільського голови, керівництва Розсудівського пункту. Якщо на етапі створення цього закладу, яких лише два на Україні, ще точилися дискусії щодо ймовірних наслідків його діяльності для території та місцевих жителів, то нині вже можна робити позитивні висновки. Зокрема, більше 60 жителів району отримали робочі місця. Смолигівська сільська рада, на території якої знаходиться пункт, єдина самодостатня рада, відрахування з бюджету якої поповнюють районний бюджет. Підприємства району мають змогу здійснювати гарантоване постачання в заклад своєї продукції. А це немалі обсяги, адже на даний час тут перебуває понад 100 мігрантів.
Прикордонне положення Ріпкинського району, ефективне використання наявних резервів трудових і природних ресурсів - це ті чинники, що і надалі можуть суттєво впливати на рівень інвестиційної привабливості території, а в кінцевому результаті – і на рівень життя людей.
Довідково. Пункт тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні, є державною установою, призначеною для тимчасового тримання іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні і підлягають адміністративному видворенню за її межі в примусовому порядку. Одним з основних завдань ПТПІ є створення належних умов проживання іноземців у ПТП, забезпечення їх прав і свобод, передбачених чинним законодавством та міжнародними нормами. Крім того, ПТПІ сприяє іноземцям у встановленні контактів з родичами, земляками, гуманітарними та правозахисними організаціями з метою вирішення питання їх повернення на Батьківщину чи поліпшення умов проживання в ПТПІ.