back

Фіктивне банкрутство

28 січня 2011

"Фіктивне банкрутство" - подання завідомо неправдивої офіційної заяви громадянином – засновником або власником суб’єкта господарської діяльності, а так само громадянина – суб’єкта підприємницької діяльності про фінансову неспроможність виконання вимог з боку кредиторів і зобов’язань перед бюджетом, якщо такі дії завдали великої матеріальної шкоди кредиторам або державі.
Стаття 218 Кримінального кодексу України "фіктивне банкрутство" передбачає відповідальність за дане діяння у вигляді штрафу від 12750 грн. до 34000 грн. або обмеження волі на строк до трьох років.
Працівниками податкової міліції приділяється особлива увага підприємствам – банкрутам, та проводяться заходи щодо виявлення та попередження фактів "фіктивного банкрутства".
Керівництво податкової міліції звертається до громадян із проханням повідомляти про випадки подання завідомо неправдивих офіційних заяв про фінансову неспроможність виконання вимог з боку кредиторів і зобов’язань перед бюджетом платниками податків, в тому числі яких вже визнано банкрутами, та інші порушення у сфері оподаткування за адресою: м. Чернігів, вул. Воровського,6, або за телефоном чергової частини податкової міліції ЧМДПІ : (80462) 652-987.