21 січня 2015

3 грудня 2020

Обговорили поточні питання роботи Громадської ради при РДА

3 грудня  в онлайн режимі відбулося засідання Громадської ради при РДА. Перше питання порядку денного стосувалося змін у складі Громадської ради. Миколу Голіка, голову громадської організації "Ріпкинська місцева (районна) організація "Всеукраїнське фізкультурно-спортивне товариство «Колос», який очолював Громадську раду при РДА, виведено із складу ГР за відповідною заявою.

Розглянуто звіт про роботу Громадської ради у 2020 році. 

Обговорили питання щодо подальшої роботи Громадської ради в умовах децентралізації. Адже 22 березня 2021 року спливає термін повноважень нинішнього складу Громадської ради.

 

Головний спеціаліст з інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації

 

Громадська рада обговорила медичні питання

23 вересня 2020

Сьогодні, 23 вересня, відбулось засідання Громадської ради при райдержадміністрації, на якому обговорили медичні питання.

У засіданні взяли участь голова райдержадміністрації Людмила Позняк та голова районної ради Роман Шупель.

– Я вважаю, дуже важливою тісну співпрацю райдержадміністрації з громадськими організаціями, тому що ваша думка – це думка людей, справжніх патріотів, небайдужих до всього, що відбувається у районі та державі. Ми повинні вивчати проблеми з різних сторін, щоб якомога швидше їх вирішувати. Сьогодні розглядаються актуальні питання стосовно медобслуговавуння населення, які ми спільними зусиллями будемо вирішувати, – зазначила на початку зустрічі Людмила Позняк.

З інформацією про роботу КНП «Ріпкинська центральна районна лікарня» виступив генеральний директор Петро Моспанко, який ознайомив присутніх зі змінами до наказу МОЗУ від 23 липня 2002 року №280 "Щодо організації проведення обов’язкових профілактичних медичних оглядів працівників окремих професій, виробництв і організацій, діяльність яких пов’язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення інфекційних хвороб" та Тарифами на платні послуги КНП "Ріпкинська ЦРЛ". Інформація про затверджені тарифів на платні послуги, які надаються в КНП «Ріпкинська центральна районна лікарня» оприлюднена на офіційному сайті Ріпкинської районної державної адміністрації, у фейсбуці,  районній газеті "Життя Полісся" та дошці оголошень закладу.

Для зручності людей  у приміщенні КНП "Ріпкинська центральна районна лікарня" встановлено термінал для оплати послуг.

На придбання медичного обладнання, ремонту приміщень, житла для молодих лікарів з районного бюджету виділено більше семи мільйонів гривень, для їх освоєння наразі тривають спрощені закупівлі та тендерні процедури.

Представники громадськості запропонували на наступному засіданні Громадської ради заслухати звіт керівництва Ріпкинської ЦРЛ про закупівлю нового обладнання та використання наданих з районного бюджету коштів.

Із ситуацією щодо поширення захворювання на COVID-19 в районі ознайомив медичний директор КНП «Ріпкинський районний центр первинної  медико-санітарної допомоги» Сергій Остапенко. На сьогодні в Ріпкинському районі 16 випадків інфікування коронавірусом.

Щодо прогнозів епідеміологічної ситуації в районі громадськості поінформувала лікар-епідеміолог Держпродспоживслужби в Чернігівській області Тетяна Ругаль.

Людмила Позняк подякувала представникам громадських організацій за активну громадську позицію та розуміння, закликавши до подальшої співпраці та, в свою чергу, запевнила, що підтримка та співпраця з громадськими організаціями і надалі буде залишатися одним із пріоритетних напрямків роботи керівництва району.


 

Головний спеціаліст з інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації

 

02 березня 2020

Громадська рада підсумувала минулорічну роботу та окреслила плани на поточний рік

Сьогодні відбулося перше у 2020 році засідання Громадської ради при райдержадміністрації.

Напочатку учасники засідання розглянули питання  роботи громадської організації «Ріпкинська місцева (районна) організація «Всеукраїнське фізкультурно-спортивного товариство «Колос» та перспектив розвитку спорту в районі, про що доповів голова цієї організації  Микола Голік. 

Сьогодні незалежно від вікової категорії існує велика залежність населення від сучасних засобів комунікацій та комп’ютера. Найбільш суттєве значення для залучення громадян до занять спортом мають бажання поліпшити здоров’я, бажання бути привабливим, розташування поблизу помешкання спортивних майданчиків, спорзалів. Наявність висококваліфікованих кадрів, спортивні досягнення, розвиток спортивної інфраструктури при відповідній інформаційній підтримці сприятимуть збільшенню числа жителів, що займаються спортом і активно проводять свій вільний час.

Далі  Микола Голік у своїй звітній доповіді підсумував роботу Громадської ради минулого року, зазначивши, що вона була досить таки насиченою. Звичайно, є проблемні питання, над розв’язанням яких працюватимуть і в поточному році. Наприклад, це стосується організації дозвілля молоді.

З питаннями, які розглядала Громадська рада, можна детально ознайомитись на вебсайті Ріпкинської РДА у рубриці «Новини Громадської ради».

У ході обговорення орієнтовного плану роботи на 2020 рік, Громадська рада вирішила розглядати найбільш актуальні для громадськості питання.

Для цього необхідно проводити широке громадське обговорення за участю експертів та зацікавлених сторін.

Визначившись із порядком денним, наступне засідання громадські активісти запланували на квітень.

 

Головний спеціаліст з питань інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
районної державної адміністрації

06.11.2019

Стан та перспективи розвитку освіти району - на Громадській раді при РДА

 

На своєму п'ятому засіданні, яке відбулося сьогодні, 6 листопада, Громадська рада при Ріпкинській райдержадміністрації обговорила освітянські питання. Участь у засіданні взяла заступник голови РДА Світлана Тризна.

Як організовано харчування в закладах загальної середньої та дошкільної освіти, яке матеріально - технічне, фінансове, кадрове забезпечення освітніх закладів, яка якість надання освітніх послух та який стан справ з оздоровлення дітей району - всі ці питання були в центрі уваги громадських активістів.

Спеціалісти відділу освіти, сім'ї, молоді та спорту Ріпкинської райдержадміністрації, зокрема, поінформували, що вартість харчування у закладах дошкільної освіти становить 20 гривень на день на одну дитину, з них 50% - складає батьківська плата, 50% – кошти селищних та сільської рад. Багатодітні сім'ї сплачують 50% від батьківської плати. Безкоштовним харчуванням забезпечуються діти з особливими потребами, учасників АТО та з малозабезпечених сімей.

У кожному з 11 закладів загальної середньої освіти району організовано гаряче харчування школярів. Забезпечені безкоштовним харчуванням в розмірі 15 гривень на день діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, діти, які навчаються в інклюзивних класах, учні 1-4 класів з малозабезпечених сімей, діти учасників ООС/АТО, переселенців, діти з інвалідністю та діти осіб з інвалідністю внаслідок війни. Всі інші учні харчуються за кошти батьків та сільських рад.

Всього послугами оздоровлення та відпочинку наразі забезпечено 1172 дітей, що становить 72,8% від загальної кількості дітей, які підлягають оздоровленню, із них дітей пільгової категорії 1122 (69,7%). Оздоровчі послуги отримали 354 дітей (22 %), із них дітей пільгової категорії 324 (20,1%). У пришкільних таборах відпочило 818 (50,8%) дітей.

Проблемними питаннями є недостатнє фінансування на придбання путівок, а також - стовідсоткове оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування - деякі опікуни з різних причин відмовляються від будь-яких путівок.

- Райдержадміністрацією постійно приділяється велика увага щодо забезпечення належних умов перебування дітей у закладах загальної середньої та дошкільної освіти, їх харчування, підвозу, забезпечення послугами оздоровлення та відпочинку, - зазначила заступник голови райдержадміністрації Світлана Тризна.

Обговоривши всі питання порядку денного, представники громадськості прийняли відповідні рішення.










 


Головний спеціаліст з інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
районної державної адміністрації

16.09.2019

Обрано нового голову Громадської ради при РДА та розглянуто низку важливих питань

Чергове засідання Громадської ради при Ріпкинській райдержадміністрації відбулося сьогодні, 16 вересня. Участь у засіданні взяла заступник голови РДА Світлана Тризна.

Перше питання порядку денного стосувалося змін у складі Громадської ради. Марію Мазко, голову Ріпкинської районної молодіжної громадської організації "Співдружність і партнерство активної молоді", яка очолювала Громадську раду при РДА, виведено із складу ГР за відповідною заявою.

Головою ради одноголосно обрано Миколу Голіка, очільника громадської організації «Ріпкинська місцева (районна) організація «Всеукраїнське фізкультурно-спортивного товариство «Колос». Заступником голови Громадської ради обрали Сергія Негра, голову Ріпкинського районного комітету профспілки працівників держустанов.

Далі, згідно порядку денного, громадські активісти обговорили питання "Соціальна підтримка дітей, які опинились у складних життєвих обставинах", інформацію про це надали директор Ріпкинського районного центру соціальних служб для сімʹї, дітей та молоді Леся Сидоренко та начальник служби у справах дітей Ріпкинської райдержадміністрації Валентина Савенко.

Про національно-патріотичне виховання молоді доповіли головний спеціаліст відділу освіти, сімї, молоді та спорту Ріпкинської райдержадміністрації Петро Транківський та директор Ріпкинського районного центру дитячої та юнацької творчості Тетяна Лях.

Про заходи з відзначення 76-ї річниці вигнання нацистських окупантів з Ріпкинщини та Дня селища Ріпки поінформував начальник відділу культури і туризму Ріпкинської райдержадміністрації Іван Атрощенко.

Про проведення в Ріпках футбольного фестивалю "Відкритий урок футболу" розповів Микола Голік, голова громадської організації «Ріпкинська місцева (районна) організація «Всеукраїнське фізкультурно-спортивного товариство «Колос».

Наступне засідання Громадської ради заплановано провести у листопаді.

 














 

 

 


Головний спеціаліст з інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
районної державної адміністрації

 

 

06.06.2019

Як зробити цікавим і активним дозвілля молоді влітку?

Саме це питання, ініційоване громадськістю, викликало жваве обговорення на засіданні Громадської ради при РДА, яке відбулося сьогодні, 6 червня в райдержадміністрації. Проводила засідання голова Громадської ради Марія Мазко.

Фахівці по роботі з дітьми та молоддю поінформували громадських активістів, яка проводиться робота в даному напрямку та, які планується організувати спортивні, культурно-масові заходи цього літа.

- Це питання дуже актуальне та важливе. Ми повинні всі спільно докласти максимум зусиль щодо організації різноманітних заходів для дітей та молоді. Оскільки вільний час дитини чи молодої людини, як ми його організовуємо, куди спрямовуємо - є складовою розвитку особистості, однією із тих цеглин, якими ми закладаємо фундамент духовного світу, - зазначила заступник голови райдержадміністрації Світлана Тризна.

Громадськість наголосила, під час літніх канікул необхідно посилити батьківський контроль та відповідальність за дітей.

Також під час засідання обговорено впровадження медичної реформи в районі. Головний лікар лікар комунального некомерційного підприємства «Ріпкинський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Ріпкинської районної ради Віра Семендяй надала роз'яснення з цього питання та відповіла на запитання присутніх.

Громадські активісти ознайомилися із Постановою Кабінету Міністрів України №353 від 24 квітня 2019 року "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 р. № 996 та вирішили внести зміни у Положення про Громадську раду при Ріпкинській РДА відповідно до цієї постанови.

Наступне засідання Громадської ради при РДА вирішено провести орієнтовно 11 вересня.

 












 

 

 


Загальний відділ, організаційної
роботи та контролю апарату
районної державної адміністрації

 

Відбулося друге засідання новообраної Громадської ради при РДА

05 квітня 2019

Аби визначитися, як будуть працювати протягом 2019-2020 років, громадські активісти новообраної Громадської ради при райдержадміністрації зібралися на своє друге засідання сьогодні, 5 квітня.

У роботі засідання взяла участь заступник голови районної державної адміністрації Світлана Тризна.

З 7 осіб, які увійшли до складу Громадської ради, на засіданні були присутні 6, з поважних причин відсутня 1 особа.

Всі заплановані питання порядку денного засідання Громадської ради розглянуті. Зокрема, одноголосно прийнято Положення Громадської ради при РДА, затверджено Регламент та бланк Громадської ради при райдержадміністрації.

Громадські активісти обговорили план роботи консультативно-дорадчого органу на 2019 рік, зокрема визначилися із питаннями, які розглядатимуть на наступному засіданні.

Заступник голови РДА Світлана Тризна запропонувала представникам громадськості вносити cвої пропозиції щодо проведення в районі Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Також в ході засідання учасники засідання Громадської ради при Ріпкинській районній державній адміністрації ознайомилися з Планом заходів на 2019 рік щодо реалізації в Ріпкинському районі Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2016-2020 роки, вирішили активно долучитися до щорічної акції з благоусторою та озеленення "За чисте довкілля" та всеукраїнського місячника "Спорт для всіх - спільна турбота".

Наступне засідання Громадської ради при Ріпкинській райдержадміністрації орієнтовно заплановано провести 29 травня 2019 року.






 


Загальний відділ, організаційної
роботи та контролю апарату
районної державної адміністрації

 

Голова РДА Геннадій Поляк зустрівся з представниками громадськості

05 квітня 2019

Голова райдержадміністрації Геннадій Поляк сьогодні, 5 квітня, зустрівся з представниками Громадської ради при Ріпкинській РДА каденції 2019-2020 років.

Участь у зустрічі взяла заступник голови РДА Світлана Тризна.

Громадська рада при Ріпкинській райдержадміністрації – консультативно-дорадчий орган, склад якої затверджено розпорядженням в.о. голови райдержадміністрації 22 березня 2019 року, бере активну участь у життєдіяльності Ріпкинського району, відстоюючи інтереси жителів у всіх процесах.

Громадські активісти ознайомили Геннадія Поляка з основними напрямками діяльності інститутів громадянського суспільства, які вони представляють, навели приклади дієвої участі громадськості у вирішенні нагальних питань життєдіяльності Ріпкинського району.

Голова РДА Геннадій Поляк представив своє бачення взаємодії районної влади з представниками громадянських інституцій та висловив сподівання, що і в подальшому співпраця Громадської ради з районною владою буде конструктивною та дієвою.

- Я, як голова райдержадміністрації, та адміністрація в цілому відкриті до спілкування з представниками громадськості незалежно від присутності у складі Громадської ради, а також для пропозицій громадськості щодо налагодження діалогу влади та громадськості. Впевнений, що спільними зусиллями ми вирішуватимемо проблеми, які турбують громадськість Ріпкинщини. Сподіваюся на конструктивний діалог, дискусію, в ході якої ми знаходитимемо спільну мову, порозуміння та прийматимемо правильні рішення, - зазначив Геннадій Поляк.

Також Геннадій Поляк відповів на ряд запитань представників громадськості стосовно співпраці влади з громадянськими інституціями та вирішення проблемних питань.

 









 

Загальний відділ, організаційної
роботи та контролю апарату
районної державної адміністрації

19.03.2019

 

 

Обрано Громадську раду при райдержадміністрації нової каденції

Установчі збори з формування нового складу Громадської ради при Ріпкинській районній державній адміністрації відбулися сьогодні, 19 березня, за участю заступника голови райдержадміністрації Світлани Тризни.

На початку зборів Світлана Тризна звернулася до представників громадськості та зазначила, що керівництво райдержадміністрації відкрите для пропозицій щодо налагодження діалогу влади та громадськості, висловила сподівання на спільну роботу задля пошуку рішень проблем, які турбують громаду та побажала конструктивної роботи у новому складі Громадської ради.

Відповідно до порядку денного головою установчих зборів одноголосно обрано Миколу Голіка, голову громадської організації «Ріпкинська місцева (районна) організація «Всеукраїнське фізкультурно- спортивного товариство «Колос» .

Ініціативна група з підготовки установчих зборів з формування нового складу Громадської ради при райдержадміністрації поінформувала присутніх про проведену роботу.

Також обрано склад Громадської ради при райдержадміністрації на 2019-2020 роки у кількості 7 представників від інститутів громадянського суспільства.

За пропозицією учасників зборів вирішено провести цього ж дня перше засідання, на якому обрані керівні органи Громадської ради. Одноголосним рішенням головою Громадської ради при Ріпкинській райдержадміністрації на 2019-2020 роки обрано Марію Мазко, голову Ріпкинської районної молодіжної громадської організації "Співдружність і партнерство активної молоді". Заступником голови Громадської ради обрали Миколу Голіка, голову громадської організації «Ріпкинська місцева (районна) організація «Всеукраїнське фізкультурно- спортивного товариство «Колос», секретарем – Галину Білан, головного спеціаліста загального відділу, організаційної роботи та контролю апарату райдержадміністрації.

Крім того, на зборах визначено дату та час наступного засідання нового складу Громадської ради при райдержадміністрації — 5 квітня 2019 року о 14-30 год.

Довідково. Згідно Типового положення про громадську раду при міністерстві, іншому центральному органі виконавчої влади, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласній, Київській та Севастопольській міській, районній, районній у мм. Києві та Севастополі державній адміністрації, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 року № 996, рішення установчих зборів оформляється протоколом, на підставі якого орган виконавчої влади (райдержадміністрація) затверджує склад громадської ради.

 








 

 

 


Загальний відділ, організаційної
роботи та контролю апарату
районної державної адміністрації

 

 

08.02.2019

Відбулося звітне засідання Громадської ради при райдержадміністрації каденції 2017-2018 років

Каденція Громадської ради 2017-2018 років при Ріпкинській райдержадміністрації підходить до завершення. У п'ятницю, 8 лютого, громадські активісти провели своє останнє, звітне засідання.

Участь у роботі зібрання взяла керівник апарату райдержадміністрації Тетяна Кухаренко.

Вела засідання голова Громадської ради Римма Олексенко.

Згідно порядку денного, голова Громадської ради Римма Олексенко прозвітувала про діяльність громадської ради при Ріпкинській районній державній адміністрації у 2017-2018 роках. Докладніше зі звітом можна ознайомитися тут.

Від всіх членів громадської ради вона подякувала керівнику апарату РДА Тетяні Кухаренко та всім доповідачам на засіданнях за всебічну підтримку, безпосередню участь та допомогу у роботі ради. Підводячи підсумки вона зазначила, що абсолютна більшість членів ради відвідували засідання, були активними, небайдужими, мали громадську, активну позицію. Римма Олексенко висловила сподівання, що у наступній Громадській раді не буде «пасивних активістів» і працюватиме вона ефективніше.

- Керівництво райдержадміністрації та адміністрація в цілому відкриті до спілкування з представниками громадськості незалежно від присутності у складі Громадської ради, а також для пропозицій громадськості щодо налагодження діалогу влади та громадськості. Влада готова прислухатися до конструктивної критики і виважених пропозицій. Я висловлюю сподівання на подальшу спільну роботу задля пошуку рішень проблем, які турбують громаду Ріпкинщини. Так як вже розпочато роботу з формування нового складу Громадської ради при Ріпкинській райдержадміністрації на 2019-2020 роки. Можливо, не з усіх питань ми дотримуємось спільної думки, проте у нас відбувається конструктивний діалог, дискусія, в ході якої ми знаходимо спільну мову. Тому за каденцію 2017-2018 років із більшості питань нам вдалось досягти порозуміння і прийняти рішення, - зазначила керівник апарату райдержадміністрації Тетяна Кухаренко.

 








 

 

 


Загальний відділ, організаційної
роботи та контролю апарату
районної державної адміністрації

 

 

Відбулось чергове засідання громадської ради при райдержадміністрації

Свою небайдужість та активну громадську позицію у вирішенні проблем життя району переконливо довели учасники засідання Громадської ради при Ріпкинській районній державній адміністрації, яке відбулось 30 червня в залі засідань РДА.

У роботі засідання взяла участь заступник голови районної державної адміністрації Світлана Тризна.

В ході засідання члени ГР обговорили проект плану заходів з підготовки та відзначення в районі Дня Державного Прапора України та 26-ї річниці незалежності України і внесли свої пропозиції.

Начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Олексій Кульгейко проінформував представників громадськості про роботу з соціального захисту учасників антитерористичної операції та членів їх сімей, яка є однією із пріоритетних для влади району. Зокрема нині у районі пільгами користується 278 учасників бойових дій та три сімї загиблих захисників.

Усі питання, винесені на розгляд Громадської ради, викликали жваве зацікавлення та обговорення з боку представників інститутів громадянського суспільства району.

Наступне засідання Громадської ради при Ріпкинській райдержадміністрації заплановано провести 28 липня 2017 року о 15.00 год. в приміщенні райдержадміністрації.


Відділ інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату райдержадміністрації

 

*******

 

 

Громадська рада почала активно працювати

 

31 березня відбулось друге засідання Громадської ради при райдержадміністрації.

В ході засідання, яке провела голова Громадської ради Римма Олексенко, розглянуто та обговорено ряд питань.

Зокрема, начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Олексій Кульгейко ознайомив присутніх з планом заходів з нагоди 31-х роковин Чорнобильської катастрофи, голова районної організації фізкультурно-спортивного товариства «Колос» агропромислового комплексу України Микола Голік повідомив про турнір з міні-футболу до роковин Чорнобильської катастрофи.

Обговорили члени Громадської ради й план дій з реалізації Ініціативи «Партнерство “Відкритий Уряд”» у Ріпкинському районі на 2017-2018 роки. Про проведену роботу з даного питання доповів начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації Галина Білан.

Також, під час засідання голова районної організації Товариства Червоного Хреста Ірина Башева розповіла про традиційний

Всеукраїнський місячник ТОВ Червоного Хреста «Забезпечити найголовніше». Головною метою місячника є увага суспільства до проблем вразливих категорій населення: внутрішньо переміщених осіб, самотніх непрацездатних громадян похилого віку, ветеранів війни та праці, інвалідів, багатодітних та неповних сімей, дітей-сиріт, хворих на ВІЛ\СНІД або туберкульоз, а також формування громадської думки на користь милосердя.

По завершенню засідання члени громадської ради надали конкретні пропозиції до розглянутих питань.


Відділ інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату райдержадміністрації

 

*******

 

 

Розпочато роботу по створенню Громадської ради при РДА нової каденції

 

Ріпкинською райдержадміністрацією затверджено склад ініціативної групи з підготовки установчих зборів нового складу Громадської ради при РДА.

До складу ініціативної групи ввійшло 5 осіб, з яких 3 особи представники діючої Громадської ради та 2 — представники відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації.

Які ж подальші кроки щодо створення нової Громадської ради?

Перш за все, ініціативній групі необхідно підготувати:

- повідомлення про дату, час, місце, порядок проведення установчих зборів,

- вимоги до членства в громадській раді відповідно до Типового положення,

- порядок подання заяв для участі в установчих зборах,

- відомості про склад ініціативної групи,

- інформацію щодо відповідальної особи (прізвище, ім’я, електронна адреса та номер телефону).

Зауважимо, що всі матеріали, підготовлені ініціативною групою, погоджуються з органом виконавчої влади.

Зі складом ініціативної групи з підготовки установчих зборів нового складу Громадської ради при РДА можна ознайомитися тут.

Довідково:

Утворення нового складу Громадської ради при райдержадміністрації регламентовано постановою КМУ від 3 листопада 2010 року № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики».


Відділ інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату райдержадміністрації

 

 

Архів Новини 2015