<<<1 - 11 з 1104>>>


18 Травня 2020 09:40Актуально

Рівень розрахунків населення за ЖКП за січень-березень 2020 року становить понад 87%

За даними Державної служби статистики України, найвищі показники розрахунків населення за спожиті житлово-комунальні послуги (без урахування газу та електроенергії) станом на 1 квітня 2020 року – в Сумської (95,9%), Вінницької (95,1%), Львівської (92,9%) та Миколаївської (92,8%) областей. Найнижчі – у Луганської (78,8%), Харківської (79,2%) та Херсонської (79,5%) областей.

«Рівень розрахунків за комунальні послуги без газу та електроенергії за перший квартал 2020 року становить 87,2%, що

14 Травня 2020 15:55Актуально

Більше 130 млн грн «теплих кредитів» вже видано банками населенню та ОСББ на енергоефективні заходи з початку дії програми у цьому році

Державна програма «теплих кредитів» стає все більш затребуваною серед українських родин.

Так, з 1 по 12 травня ц.р. банки видали 67 млн грн «теплих кредитів» населенню та ОСББ на енергоощадні заходи. Фактично за тиждень видано більше кредитів, ніж за весь квітень.                   

Зокрема, минулого тижня програмою поспішили скористатися ще 1544 родини та 122 ОСББ, залучивши:

Хто може бути інвестором енергоефективних заходів у вашому будинку?

Ефективне управління багатоквартирним будинком та впровадження енергоефективних заходів – це ключові завдання, які стоять перед Правлінням об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (далі – ОСББ).

На сьогодні питання ефективного споживання теплової енергії власниками багатоквартирних будинків стоїть дуже гостро. Кожне ОСББ несе відповідальність за користування і обслуговування майна, що знаходиться у їх підпорядкуванні.      

Джерелами фінансування ОСББ можуть бути кошти співвласників багатоквартирного будинку. Щоб залучити таке фінансування

08 Травня 2020 16:09Важливо

Заклади соціальної сфери області готуються до опалювального сезону 2020/21 у плановому режимі

Перший заступник голови Чернігівської ОДА Віталій Загайний учора, 7 травня, провів нараду щодо підготовки бюджетних установ області до опалювального сезону 2020/21 року. Мова йшла про заклади освіти, охорони здоров’я, соціального захисту та об’єкти культурного призначення.

Представники відповідних структурних підрозділів поінформували про стан розрахунків підпорядкованих установ за спожиті енергоносії, а також озвучили заплановані заходи до початку опалювального періоду.

Так, у сфері соцзахисту планується підготувати 9 котелень установ, підпорядкованих Департаменту соціального захисту

08 Травня 2020 08:58Актуально

Понад 24 тис. українських родин використовують сонячні панелі та заощаджують на рахунках за електроенергію

На сьогодні вже понад 24 тисячи домогосподарств в Україні використовують сонячні електростанції та забезпечують свої потреби в електроенергії.

Загальна потужність СЕС у домогосподарствах сягає вже 618 МВт, а сумарний обсяг вкладених ними коштів складає близько 495 млн євро.

Як бачимо, все більше пересічних громадян долучається до виробництва «чистої» енергії. Важливо, що це мала розподілена генерація, яка дозволяє використовувати енергію в точці виробництва, а також спонукає власників до раціонального

05 Травня 2020 14:36Актуально

Не пали – компостуй

Щороку, особливо навесні на території області можна спостерігати випалювання стерні, опалого листя, органічних та інших садових і сільськогосподарських відходів.

Пожежі в природних екосистемах та на відкритих територіях, завдають мільярдних збитків, забруднюють повітря, знищують цілі екосистеми і навіть забирають життя людей. Одиним з найдієвіших, екологічно свідомих і, можливо, найактуальніший для українських реалій спосіб

04 Травня 2020 08:30Актуально

Енергетичний сертифікат для ОСББ. Для чого воно та як його виготовити? – розяснює Мінрегіон

85% житлового фонду України було побудовано до 1990 року. Враховуючи значний вік цих будівель, високий рівень фізичного зносу конструкцій, інженерних систем та низький рівень енергоефективності, такі будинки споживають на 40-70% більше енергії у порівнянні з новобудовами.

Ефективне та ощадливе використання енергетичних ресурсів житловим сектором є важливим пріоритетом у світі та в країнах Європейського Союзу. Серед основних факторів, що спонукали до загострення уваги на питаннях енергоефективності, були:

  • висока вартість енергетичних ресурсів
30 Квітня 2020 09:21Актуально

Проєкти будівництва та реконструкції навчальних закладів у Бобровиці та Носівці будуть реалізовано вчасно – голова ОДА

28 квітня голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко разом із першим заступником голови ОДА Віталієм Загайним ознайомився з ходом робіт на двох об’єктах – дитячому садку «Золотий ключик» у Бобровиці та школі у Носівці.

– Реконструкція дитячого садочку «Золотий ключик» вже майже завершена. Роботи розпочалися у 2018 році. Відтоді дитсадок значно змінився: проведено зовнішнє утеплення, замінено покрівлю, віконні та дверні блоки. Усе це дозволило зменшити витрати енергоресурсів

29 Квітня 2020 15:14Актуально

Мінімізовано ризик виникнення дефіциту фінансових ресурсів підприємств ТКЕ для забезпечення їх поточної діяльності – прийнято постанову КМУ

29 квітня 2020 року Уряд прийняв постанову «Про внесення змін до пункту 23 Порядку розподілу коштів, що надходять на поточні рахунки із спеціальним режимом використання для проведення розрахунків з постачальником природного газу, на якого покладено спеціальні обов’язки», яка розроблена Міністерством розвитку громад та територій України.                

Постанова покликана забезпечити сталу роботу теплогенеруючих та теплопостачальних

24 Квітня 2020 08:02Важливо

Карантинні обмеження не мають стати на заваді підготовці до опалювального сезону

Сьогодні, 23 квітня, перший заступник голови Чернігівської ОДА Віталій Загайний провів нараду з представниками підприємств паливно-енергетичного комплексу та житлово-комунального господарства області.

– Опалювальний сезон 2019/20 року на Чернігівщини пройшов якісно та без ускладнень. Наступний теж має бути організовано на належному рівні попри складнощі, що виникли через запровадження карантинних обмежень, – зауважив Віталій Загайний.    

Минулого року було забезпечено повну готовність об’єктів теплопостачання, водопровідно-каналізаційного господарства,

23 Квітня 2020 11:12Актуально

На Чернігівщині триває робота з відновлення зовнішнього освітлення населених пунктів

На Чернігівщині продовжують роботи із влаштування сучасного вуличного освітлення населених пунктів. Освітлюють територію вдовж доріг, пішохідних переходів, парків, скверів. Так, від початку року вже реалізовано 8-м проєктів у 7-ми населених пунктах. Проведено роботи по відновленню близько 10 км мереж та встановлено 143 енергозберігаючі світильники.                   

Роботи по відновленню мереж зовнішнього освітлення будуть виконуватися і надалі протягом року,

<<<1 - 11 з 1104>>>