<<<1 - 11 з 6774>>>


16 Квітня 2024 12:03

З травня 2024 року більшості українців, які отримують житлову субсидію, на неопалювальний сезон її буде призначено автоматично

Житлова субсидія призначається до дати закінчення опалювального сезону та розраховується з урахуванням тривалості опалювального сезону по 15 квітня включно. З травня житлові субсидії на неопалювальний сезон більшості одержувачів буде призначено автоматично до 30 квітня 2025 року (якщо не змінилися дані про майновий стан та/або склад домогосподарств).

Водночас серед субсидіантів є певні категорії, яким субсидію з 1 травня призначать

11 Квітня 2024 12:20

Як дізнатись, чи є ви потенційним отримувачем субсидії

Пенсійний фонд України виявив 50 717 домогосподарств, які потенційно можуть одержувати житлову субсидію, але наразі за отриманням виплати не зверталися (пункт 11 Порядку реалізації експериментального проєкту щодо удосконалення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13.06.2023

10 Квітня 2024 16:08

8 громад Чернігівщини – учасники проєкту ЮНІСЕФ «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату»

 

Бахмацька,  Куликівська, Менська,  Ніжинська,  Носівська,  Понорницька,  Козелецька та Корюківська ТГ працюватимуть над забезпеченням доступності та покращенням якості послуги патронату над дитиною. Допомагатиме їм у цьому  міжнародна благодійна організація «Партнерство «Кожній дитині», яка займається реалізацією ініціативи.  

Яких результатів планують досягти учасники проєкту, розповіла Юлія

10 Квітня 2024 15:53

«Прозорість і підзвітність»: підписано Меморандум про співпрацю ОДА з громадськістю

 

У межах діяльності робочої групи «Прозорість і підзвітність» сьогодні підписано Меморандум про співпрацю Чернігівської ОДА та суб’єктів громадянського суспільства області. Серед підписантів від громадськості – представники коаліції «Сіверщина», Чернігівського обласного об’єднання організацій роботодавців «Сіверщина», Антикорупційної громадської спілки «Совість», Чернігівської регіональної

09 Квітня 2024 16:30

Агровиробники Чернігівської області можуть скористатися новими програмами підтримки

 

З 8 квітня почала діяти оновлена програма компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва. Наразі до відповідного переліку, що на сайті Мінекономіки, ввійшли понад 900 позицій 21 виробника. Список поступово оновлюватиметься. Про це під час брифінгу в медіацентрі ОВА розповів сьогодні директор Департаменту агропромислового розвитку ОДА Олег Крапивний.

 

09 Квітня 2024 10:58

Кабмін затвердив виплати до Дня Незалежності

Кабінетом Міністрів України 02 квітня 2024 року затверджено постанову за №369 «Про встановлення розмірів разової грошової виплати до Дня Незалежності України, передбаченої Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» і «Про жертви нацистських переслідувань», якою визначено розміри разової грошової виплати до Дня Незалежності України. Допомога виплачуватиметься до 24 серпня 2024 року у таких розмірах:

08 Квітня 2024 16:35

У листопаді 2023 року звертався за субсидією на тверде паливо. Чи потрібно мені звертатися знову, щоб отримувати виплату у 2024 році?

Житлова субсидія на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива призначається один раз на календарний рік за особистим зверненням людини.

При цьому, якщо житлова субсидія надається на тверде паливо та на житлово-комунальні послуги, то житлово-комунальні послуги розраховуються з місяця звернення за її призначенням до кінця поточного календарного року (пункти 72-73 Положення про

08 Квітня 2024 16:12

Спорт – як форма реабілітації та вшанування пам’яті: в Чернігові пройшли два масштабні заходи

У Міжнародний день спорту, 6 квітня, у Чернігові відбулося декілька масштабних заходів – Всеукраїнські змагання серед ветеранів з адаптивних видів спорту та відкритий чемпіонат області з кікбоксингу ІСКА, присвячений пам’яті заслуженого майстра спорту України з кікбоксингу Сергія Лисюка. Обидва змагання відвідав заступник начальника ОВА Іван Ващенко.

Участь в адаптивних змаганнях взяли близько сотні ветеранів з різних

08 Квітня 2024 16:09

Право на житлову пільгу мають пенсіонери, які працювали за певними професіями в сільській місцевості


Скористатись пільгою в розмірі 100% знижки на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу в межах встановлених норм можуть пенсіонери окремих професій, які працювали в сільській місцевості та продовжують там проживати після виходу на пенсію.

Зокрема, це:

  • педагогічні працівники;
  • медичні та фармацевтичні працівники;
  • З 1 квітня 2024 року мінімальна заробітна плата становитиме 8 000 грн (Закон України від 09.11.2023 № 3460-IX “Про Державний бюджет України на 2024 рік”).

    Відповідно зміняться і розміри виплат та внесків, які базуються на цій величині. Зокрема, з 1 квітня зміниться розмір мінімального страхового внеску, що визначається як 22% розміру мінімальної заробітної плати.

    Щоб до страхового стажу було зараховано один повний місяць, сума добровільного внеску

08 Квітня 2024 09:07

Що таке “Єдина ветеранська лінія”?

Це спеціальна телефонна лінія для надання консультацій та підтримки для ветеранської спільноти, членів їх сімей та родин загиблих Захисників і Захисниць. Її запущено командою Мінветеранів спільно з Червоним Хрестом України у тестовому режимі.

За телефоном 0 800 505 217 кваліфіковані фахівці нададуть консультацію з:

Психосоціальної підтримки

<<<1 - 11 з 6774>>>