<<<1 - 11 з 41>>>


03 Червня 2020 15:08

Можливість навчання осіб з інвалідністю

Подільський спеціальний навчально-реабілітаційний соціально-економічний коледж є одним із небагатьох освітянських закладів, де здобувають освіту найнезахищеніші члени суспільства-особи з інвалідністю, також закладом проводиться профорієнтаційна робота для відповідного навчання дітей-сиріт, напівсиріт, осіб, які постраждали від аварії на ЧАЕС, переселенців зі сходу.

Для вирішення основних завдань підготовки конкурентоспроможних спеціалістів у навчальному закладі створено потужну матеріально-технічну базу: сучасно обладнані навчальні кабінети, інформаційний центр, бібліотеку з читальними залами і філією у гуртожитку, два кабінети автоматизованого робочого місця

06 Травня 2020 10:24Інформаційне повідомлення

Допомогу на дітей ФОПи можуть оформити онлайн

Допомогу на дітей фізичні особи-підприємці можуть оформити онлайн, заповнивши електронну форму на офіційному веб-сайті Міністерства соціальної політики www.msp.gov.ua  в розділі "е-сервіси" або за посиланням – https://dopomoga2fop.ioc.gov.ua , а також скориставшись Єдиним порталом державних послуг «Дія».

 

05 Лютого 2020 14:58Інформаційне повідомлення

Про затвердження Порядку надання окремим категоріям осіб послуг із комплексної реабілітації (абілітації)

Управління соціального захисту населення Бобровицької РДА повідомляє, що відповідно до Порядку надання окремим категоріям осіб послуг із комплексної реабілітації (абілітації), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 31 січня 2007 р. № 80  (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 26 липня 2018 р. № 587)  дітям з інвалідністю, та/або дітям віком до трьох років, які належать до групи ризику щодо отримання інвалідності (з метою попередження інвалідності)  надаються послуги із комплексної реабілітації (абілітації). Для отримання послуг із комплексної реабілітації (абілітації), зокрема з метою попередження інвалідності, в реабілітаційній установі –

Обласний центр комплексної реабілітації дітей з інвалідністю «Відродження» м. Чернігів вул. Доценка, 34 отримувач або його законний представник подає до управління такі документи:

1) заяву про надання послуг із комплексної реабілітації (абілітації);

2) індивідуальну

05 Лютого 2020 14:47Інформаційне повідомлення

Управління соціального захисту населення повідомляє

Відповідно Постанови Кабінету  Міністрів України від 27.03.2019 № 309 „Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення реабілітації дітей з інвалідністю з 2019 р. запроваджений новий механізм забезпечення заходами з реабілітації дітей з інвалідністю за принципом „гроші ходять за людиною”, що дозволить забезпечити адресність,  прозорість та підвищити якість надання реабілітаційних послуг.

Для забезпечення дитини з інвалідністю реабілітаційними заходами один із батьків дитини чи її законний представник подає до місцевого органу заяву про направлення дитини до реабілітаційної установи у довільній формі із зазначенням інформації про вибрану реабілітаційну установу разом з копіями: паспорта громадянина України та/або

08 Січня 2020 10:39Актуально

Визначаємо розмір допомоги малозабезпеченим сім’ям


Фінансова підтримка малозабезпечених здійснюється в розмірі, встановленому ЗУ «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям». Сума соціальної допомоги розраховується виходячи з різниці між прожитковим мінімумом для родини та її середньомісячним сукупним доходом, але не може перевищувати 75% прожиткового мінімуму для сім’ї.
Для дитини, що входить до складу малозабезпеченої сім’ї, рівень забезпечення прожиткового мінімуму збільшується на 10%, а для дітей з інвалідністю, дитини одинокої матері (батька, усиновителя), дітей, у яких один або обоє батьків є особами з інвалідністю I або II групи, — на 20%. Крім того, державою передбачена доплата на кожну неповнолітню дитину, яка
03 Грудня 2019 09:54Актуально

До уваги осіб з інвалідністю I та II групи внаслідок війни із числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та потерпілих від Чорнобильської катастрофи!

До чинної Постанови Кабінету Міністрів України від 14.02.2007 року № 228 «Про порядок виплати та розміри грошових компенсацій на бензин, ремонт та технічне обслуговування автомобілів, та на транспортне обслуговування» особи з інвалідністю I та II групи внаслідок війни із числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та потерпілі від Чорнобильської катастрофи щодо яких установлено причинний зв’язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою, а також громадян, які брали участь у ліквідації інших ядерних аварій та випробувань, у військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї (категорія 1), мають право на виплату компенсації на транспортне обслуговування або на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів без перебування на обліку по забезпеченню автотранспортом. Підставою для отримання компенсаційної виплати є подана до управління заява з пакетом документів відповідної особи з інвалідністю, які передбачені пунктом 9 вищезазначеної Постанови.

Управління соціального захисту населення
районної державної адміністрації
08 Листопада 2019 09:01Актуально

Оголошення щодо забезпечення спецзасобами для спілкування та обміну інформацією осіб з інвалідністю по слуху

Відповідно до чинного законодавства особам з інвалідністю по слуху, законним представникам дітей з інвалідністю по слуху віком від семи років виплачується компенсація за придбання мобільного телефона (з функцією відеоспілкування). Підставою для виплати компенсації особам з інвалідністю по слуху та дітям з інвалідністю по слуху за мобільний телефон (з функцією відеоспілкування) є висновок відповідно МСЕК або ЛКК, що підтверджує інвалідність по слуху, та фіскальний чек, що підтверджує придбання товару. Особи з інвалідністю по слуху, законні представники дітей з інвалідністю по слуху віком від семи років можуть придбати планшет замість мобільного телефона (з функцією відеоспілкування) із строком п’ять років, на який видано виріб. Особам з інвалідністю по слуху, законним представникам дітей з інвалідністю по слуху віком від семи років, що надали фіскальний чек, який підтверджує придбання планшета замість мобільного телефона (з функцією відеоспілкування, відшкодовується вартість планшета в межах граничної

15 Травня 2019 11:16До відома

Забезпечення заходами з реабілітації дітей з інвалідністю внаслідок дитячого церебрального паралічу

У 2019 році запроваджений новий механізм забезпечення заходами з реабілітації дітей з інвалідністю внаслідок дитячого церебрального паралічу за принципом „гроші ходять за людиною”, що дозволить забезпечити адресність, прозорість та підвищити якість надання реабілітаційних послуг.

На виконання Закону України „Про Державний бюджет України на 2019 рік”, яким передбачені видатки за бюджетною програмою 2507100 „Реабілітація дітей з інвалідністю внаслідок дитячого церебрального паралічу” Урядом 27.03.2019 була прийнята постанова Кабінету Міністрів України „Про затвердження

19 Квітня 2019 09:47До відома

Інформаційне повідомлення

ТОВ «Санаторій «Борисфен» (03150, м. Київ, вул. Червоноармійська, 66 код ЄДРПО 37558757 тел. 044-493-62-08) включено до переліку суб’єктів надання послуг із психологічної реабілітації постраждалих учасників Революції Гідності, часників антитерористичної операції та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки та оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях.

Відповідні послуги надаються відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27.12.2017 № 1057.

За детальною інформацією просимо звертатися до управління соціального захисту населення районної державної адміністрації. Телефон для довідок 25341.

Управління соціального захисту населення
районної державної адміністрації
08 Листопада 2018 12:04До відома

Фінансова допомога особам з інвалідністю на оплату професійного навчання

Чернігівське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів щодо фінансової допомоги особам з інвалідністю на оплату професійного навчання та перекваліфікації в межах бюджетної програми КПКВК 2507030 «Заходи із соціальної, трудової та професійної реабілітації інвалідів»

Чернігівське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» є відповідальним виконавцем бюджетної програми КПКВК 2507030 «Заходи із соціальної, трудової та професійної реабілітації

08 Листопада 2018 11:58До відома

Виплата особам з інвалідністю компенсації замість санаторно-курортного лікування

Чернігівське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів щодо виплати особам з інвалідністю компенсації замість санаторно-курортного лікування в межах бюджетної програми КПКВК 2507030 «Заходи із соціальної, трудової та професійної реабілітації інвалідів»

Чернігівське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» є відповідальним виконавцем бюджетної програми КПКВК 2507030 «Заходи із соціальної, трудової та професійної реабілітації інвалідів».

<<<1 - 11 з 41>>>