<<<1 - 11 з 39>>>


21 Січня 2021 16:23

Сума нарахованих лікарняних у грудні зросла на пів мільярда гривень

За оперативними підсумками 2020 року Фонд соціального страхування України прийняв на фінансування листки непрацездатності, видані у зв’язку з хворобою (у тому числі на COVID-19), травмою, самоізоляцією або доглядом за хворою дитиною на суму 12,4 млрд гривень. 
Зокрема, у грудні минулого року Фонд прийняв від роботодавців заяви-розрахунки на фінансування допомог за лікарняними листками своїх працівників на суму 2,4 млрд гривень проти 0,9 млрд гривень у грудні 2019 року. Динаміка суттєвого зростання сум і кількості листків непрацездатності

21 Січня 2021 16:21

Середній розмір допомоги по вагітності та пологах від Фонду склав 34,4 тис. гривень

Понад 42 тисячі працюючих українок знаходились у декретній відпустці упродовж 2020 року. Фонд соціального страхування України профінансував для них 4,9 мільярдів гривень допомог по вагітності та пологах.

За оперативними підсумками минулого року середній розмір декретної допомоги від ФССУ склав 34,4 тисячі гривень. Така допомога фінансується Фондом та виплачується застрахованій особі у повному обсязі одним платежем на підставі листка непрацездатності, який видається з 30 тижня вагітності.

Її

13 Січня 2021 12:27

Уряд затвердив ініційоване Мінсоцполітики і ФССУ спрощення розслідувань смерті медиків від COVID-19

Рішенням Кабінету Міністрів України було врегульовано процедуру розслідування випадків смерті медичних працівників внаслідок інфікування коронавірусом SARS-CoV-2. Відповідні зміни до постанови КМУ «Про затвердження Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві» від 17.04.2019 № 337 Уряд прийняв на своєму засіданні учора, 05.01.2021. Рішення затверджено постановою КМУ за № 1.

Зміни було напрацьовано з метою прискорення проведення розслідувань, а отже пришвидшення

13 Січня 2021 12:25

Фонд виплатив 4,9 млрд грн декретних у 2020 році

За оперативними підсумками 2020 року Фонд соціального страхування України профінансував 4,9 млрд гривень допомог по вагітності та пологах. Це майже на 0,4 млрд гривень більше, ніж упродовж 2019 року. Фінансування здійснюється Фондом у повному обсязі.

Зазначена допомога надається Фондом соціального страхування України працевлаштованим жінкам у розмірі 100% середнього доходу за весь період перебування у відпустці по вагітності та пологах.

У загальних випадках тривалість відпустки складає

23 Грудня 2020 12:54

Страхові виплати у разі профхвороби на COVID-19 здійснюються відповідно до діючого законодавства

Зважаючи на велику увагу суспільства до питання здійснення страхових виплат і допомог, застрахованим особам, у тому числі медичним працівникам, з якими стався нещасний випадок у процесі виконання професійних обов’язків, повідомляємо, що Фондом соціального страхування України, крім завдань і функцій, визначених базовим Законом № 1105, реалізується додаткове державне завдання щодо соціального захисту медичних працівників, допомагаючи запобіганню виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), відповідно до Закону

23 Грудня 2020 09:58

Фонд профінансував для медиків і їх родин понад 90 млн грн страхових виплат і 20 млн грн ізоляції від COVID-19

Фонд соціального страхування України здійснює усі страхові виплати для медичних працівників і членів їх родин в оперативному режимі після належного оформлення відповідних документів, які є підставою для виплат. Про це директор виконавчої дирекції ФССУ Тетяна Михайленко повідомила сьогодні, 21 грудня, під час пресконференції в інформаційному агентстві «Інтерфакс-Україна».

Тетяна Михайленко зазначила, що у разі гострого професійного захворювання на COVID-19, медичні працівники мають право на страхові

15 Грудня 2020 12:36

Фонд виплатив медикам 17 млн грн компенсацій втраченого заробітку за час самоізоляції від COVID-19

У разі контакту з хворим на коронавірусну хворобу без засобів індивідуального захисту, медичні працівники мають право на отримання листка непрацездатності для проходження самоізоляції під меднаглядом. Заробіток, який вони втрачають за час ізоляції від COVID-19, їм компенсує Фонд соціального страхування України.

Фонд прийняв на оплату майже 11 тисяч листків непрацездатності, виданих медичним працівникам для проходження самоізоляції за кошти ФССУ. Загальна сума компенсацій становить 17,9 мільйона гривень.

15 Грудня 2020 12:36

У листопаді видатки Фонду на лікарняні зросли у півтора рази

За оперативними підсумками листопада 2020 року, Фонд соціального страхування України прийняв на фінансування листки непрацездатності, видані у зв’язку із травмою або хворобою, у тому числі на COVID-19, на суму 1,8 млрд гривень. Це на 0,6 млрд гривень, або 50% більше, ніж у жовтні.

Виплати відповідних допомог здійснюються Фондом вчасно та в повному обсязі.

Загалом у минулому місяці до Фонду надано на оплату 565,2 тис. листків непрацездатності проти 395,4 тис. у жовтні. Значне зростання кількості лікарняних

08 Грудня 2020 11:55

Після зняття обмежень ФССУ направив 177 млн грн на фінансування раніше призупинених виплат

Фонд соціального страхування України у повному обсязі профінансував нараховані у квітні–листопаді страхові виплати, а також медичні і соціальні послуги для потерпілих на виробництві, осіб з інвалідністю, які раніше було призупинено на вимогу законодавства.

Загалом було перераховано 177,1 мільйона гривень, у тому числі Фонд направив:

● на одноразові допомоги для понад 2 тисяч потерпілих на виробництві – 31,4 млн гривень;

● одноразові допомоги членам 242 сімей у разі

16 Листопада 2020 17:06

Фонд рекомендує роботодавцям подавати заяви на оплату лікарняних дистанційно

З метою протидії поширенню коронавірусної інфекції та вжиття заходів щодо упередження розповсюдження COVID-19 Фонд соціального страхування України наполегливо рекомендує страхувальникам (роботодавцям) на час карантину надавати перевагу дистанційній формі подачі документів до Фонду.

Охоплення електронним документообігом по заявах-розрахунках, на підставі яких ФССУ здійснює фінансування матеріального забезпечення, на сьогодні сягає вже понад 80%.

Для подання до Фонду соціального страхування електронних документів, зокрема,

16 Листопада 2020 17:05

Підставою для страхових виплат медичним працівникам та членам їх сімей є акт розслідування захворювання

Фонд соціального страхування України реалізує державне завдання та активно здійснює соціальний захист застрахованих осіб, у тому числі медичних працівників, які постраждали внаслідок захворювання коронавірусною хворобою COVID-19 під час виконання професійних обов’язків.

Медичні працівники, які захворіли на гостру респіраторну хворобу COVID-19 під час виконання професійних обов’язків, або члени сімей таких медичних працівників у випадку їх смерті, мають право на страхові виплати, передбачені Законом

<<<1 - 11 з 39>>>