<<<1 - 11 з 98>>>


06 Березня 2024 16:38Новини

Учні громади взяли участь у ІІІ (обласному) етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад

З  14 січня по 10 лютого 2024 року у Менській громаді пройшов ІІІ (обласний) етап Всеукраїнських учнівських олімпіад у змішаній (очно-дистанційній) формі  з 10 навчальних предметів: біології, інформаційних технологій, історії, трудового навчання (технології), української мови та літератури, англійської мови, фізики, географії, правознавства та хімії. Загалом у ІІІ (обласному) етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад взяло участь 28 учнів закладів загальної середньої освіти громади. Свої здобутки демонстрували учні  команд Менського опорного ЗЗСО І-ІІІ ст. ім.Т.Г.Шевченка, Опорного закладу Менська гімназія, Стольненського ЗЗСО І-ІІІ ст., Киселівського ЗЗСО І-ІІІ ст., Дягівського ЗЗСО І-ІІІ ст. та Волосківської гімназії.

За результатами участі маємо такі здобутки:

*Скороход Вікторія, учениця 11 класу Менського опорного ЗЗСО І-ІІІ ст. ім.Т.Г.Шевченка – диплом ІІ ступеня з історії (учитель Ємець С.Б.);

*Чичкан Владислав,  учень 9 класу Опорного закладу Менська гімназія

01 Березня 2024 16:16Новини

В Менській громаді почати розробляти Стратегію розвитку освіти

Вчора в приміщенні Менської міської ради було проведено перше засідання робочої групи по розробці Стратегії розвитку освіти Менської міської територіальної громади до 2027 року.

Стратегія (з давньогрецької – «мистецтво полководця») – це загальний план, що охоплює довготривалий проміжок часу, спосіб досягнення важливої мети. Саме такими словами розпочала засідання Вікторія ПРИЩЕПА, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради. Неможливий розвиток освіти без стратегії, без чітко визначених завдань та шляхів їх досягнення. В рамках співпраці з Швейцарсько-українським проєктом DECIDE починається розробка довготривалої Стратегії розвитку освіти Менської громади. До вересня 2024 року робоча група за допомогою кваліфікованих експертів проєкту DECIDE здійснить обширний аналіз наявної освітньої галузі, напрацює пріоритетні проєкти, що необхідно реалізувати для вдосконалення мережі та

22 Лютого 2024 12:01Новини

У Мені на зональній нараді обговорили перспективи старшої профільної школи

20 лютого Менська громада гостинно зустрічала заступника начальника Управління освіти і науки Чернігівської ОДА Олену СОРОНОВИЧ, начальника відділу дошкільної, позашкільної  освіти, оздоровлення та виховної роботи Наталію ДЯГЛО.

За участю заступників голів районних військових адміністрації, керівників управлінь освітою районних державних адміністрацій, начальників відділів освіти громад Корюківського та Новгород-Сіверського районів було проведено робочу нараду з питання формування мережі старшої профільної школи.

Це питання не перший рік є у постійному полі зору експертів, працівників освітньої сфери країни, педагогів, батьків та учнів. Адже формування спроможної мережі ліцеїв в Чернігівської області є важливою сходинкою в освітній реформі. Вже до 2027 року в спроможних громадах повинні функціонувати ліцеї (академічні чи професійні), гімназії та початкові школи.

У ході наради було презентовано

20 Лютого 2024 08:57Новини

День Героїв Небесної Сотні

Свобода – фундаментальна характеристика людського існування, це можливість вільного вибору та усвідомлення власної відповідальності за цей вибір. Герої Небесної Сотні зробили свій вибір – виборювати свободу та гідність, віддавши за це життя. Вони загинули за те, щоб Україна розвивалася як вільна демократична держава.

День Героїв Небесної Сотні покликаний увічнити людську, громадянську і національну відвагу та самовідданість, силу духу і стійкість громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідно вшанувати подвиг загиблих за ідеали демократії, права і свободи людини, європейське майбутнє України.

Смерть Героїв Небесної Сотні змінила суспільну свідомість українців, актуалізувавши значущість таких понять, як право на самовизначення, гідність, свобода, суверенність держави, демократія, європейський вибір.

Пам’ять про Героїв Небесної Сотні має бути живою, сприяти громадському активізму, консолідації та формувати усвідомлення відповідальності

19 Лютого 2024 09:41Новини

З Днем Державного Герба, українці.

Сьогодні українці святкують особливе свято — День Державного Герба України.

Саме 19 лютого 1992 року Верховною Радою України було затверджено тризуб як Малий герб України. Він визначений як головний елемент великого Державного Герба України.

Історія українського герба — чому тризуб

Тризуб має довгу історію. Він з'явився ще за часів Рюриковичів, а в період УНР став гербом, як символом соборності земель України. Радянський Союз забороняв український тризуб, адже в XX столітті він уособлював боротьбу наших співвітчизників за незалежність.

24 червня 1991 року оголосили конкурс на створення Державного герба. Було розглянуто понад 200 варіантів і 192 з них містили тризуб. Перемогу ж здобула спільна робота історика-геральдиста Андрія Гречила та художника Івана Турецького, яка була виконана у стилі князя Володимира Великого.

 

З Днем Державного герба України! Тризуб був і залишається символом

14 Лютого 2024 11:02Новини

Майбутнє закладів освіти обговорили на Піклувальній раді

Нещодавно відбулося чергове засідання Піклувальної ради Менської міської територіальної громади за участі заступника міського голови Вікторії ПРИЩЕПИ, заступника начальника відділу освіти Вікторії ЛЮШИНОЇ.
Голова Піклувальної ради Олена БИКОВА розповіла, що на засіданні йшлося про перспективи розвитку закладів освіти в Менській громаді.
Зокрема, Вікторія Леонідівна презентувала проєкт перспективного Плану спроможної мережі закладів загальної середньої освіти Менської громади. Це документ, який визначає стратегію розвитку освітньої мережі на певний період часу. План ґрунтується на аналізі демографічної ситуації в громаді, потреб ринку праці, стану матеріально-технічної бази шкіл та інших факторів. Реалізація Плану має забезпечити доступність якісної освіти для всіх дітей нашої громади, незалежно від їх місця проживання.
Члени ради в ході засідання поділилися своїм баченням щодо подальшої роботи, висловили

02 Лютого 2024 08:13Новини

Відбулась розширена нарада керівників закладів освіти Менської громади

01 лютого в приміщенні Менської міської ради відбулась перша в 2024 році нарада керівників закладів освіти Менської громади за участю міського голови Геннадія Примакова, заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Вікторії Прищепи.

На початку наради міський голова подякував всім керівникам за роботу у нелегкий час, за підтримку Збройних Сил України і вагомий вклад у майбутнє нашої країни. На даний час залучення грантових коштів дуже важливе для розвитку громади і освітньої галузі, як невід’ємної її частини. Геннадій Анатолійович ознайомив присутніх з новими досягненнями Менської громади та планами на майбутнє.

Протягом наради директори закладів освіти під керівництвом начальника Відділу освіти Ірини Лук’яненко обговорили важливе питання трансформації мережі закладів освіти до 2027 року відповідно до вимог чинного законодавства. Керівникам до розгляду був представлених

22 Січня 2024 12:00Новини

Підсумки І етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України

Наука є колом однодумців, спільнотою експертів, де ти довіряєш тому, хто поряд із тобою, де можеш покластися на кожного і не підозрюєш, що хтось щось списує чи перебріхує... Назвати себе науковцем є великим зобов’язанням. - Тамара Гундорова

Наука - це особливий вид мистецтва, який потребує не лише міцних знань, ай левову частку терміння, вмінь, навичок проводити дослідження та їх аналізувати.

Свою майстерність юні науковці доемонстрували на І етапі щорічного Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України. Членам журі були представлені 5 робіт у різних наукових секціях: Психологія, Етнологія, Технологія виробництва продуктів тваринництва та ветеринарна медицина, Хімія і біологія. Участь в І етапі приймали представники Менського опорного ЗЗСО І-ІІІ ст. ім.Т.Г.Шевченка та Опорного закладу Менська гімназія. Протягом 10 хвилин (таким був встановлений регламент) учні

22 Січня 2024 11:32Новини

З Днем Соборності України

День Соборності України – це свято, яке щорічно святкують 22 січня від 1999 року.

Історія свята

Цим святом відзначають проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося 1919 року. Також цього дня згадують підписання Четвертого Універсалу Центральної Ради. Це сталося роком раніше – 22 січня 1918 року. Цим документом проголошувалася повна незалежність УНР. Оскільки це свято пов’язане з процесом об’єднання українських земель, заходи, що проводяться 22 січня, покликані привернути увагу саме до незалежності та єдності нашої держави.

Наймасштабнійший з подібних заходів відбувся 1990 року, коли українці вишикувалися "живим ланцюгом" від Києва до Львова та Івано-Франківська. За різними оцінками, участь у цій акції взяли до трьох мільйонів людей.

Безспосередньо свято було встановлено за президентства

18 Січня 2024 15:14Новини

В Менській громаді стартували спортивні змагання "Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги"

Спорт формує культуру оптимізму, культуру бадьорості. Не даремно незміним гаслом спортивної спільноти є "В здоровому тілі - здоровий дух". Зважаючи на ситуацію в країні, повітряні тривоги, відсутність можливості у деяких дітей здобувати освіту в школах очно, заняття спортом дуже важливі для всебічного розвитку. В 2024 році стартують Всеукраїнські спортивні змагання "Пліч-о-пліч Всеукраїнські учнівські ліги". Протягом 5 етапів змагань діти матимуть можливість продемонструвати свою майстерність у футзалі, волейболі, баскетболі та спортивному орієнтуванні.

Учні Менської громади не змогли залишитись осторонь та долучились до цього цікаво спортивного дійства. В період з 15 по 22 грудня 2023 року діти в своїх школах змагались граючи у футзал, волейбол та баскетбол за першість, щоб гідно представити заклад на ІІ етапі (територіальному).

Вього в Менській громаді в трьох видах спорту на І (шкільному) етапі змагались

18 Січня 2024 09:27Новини

Освітяни громади детально ознайомились з реформою харчування на Чернігівщині

Ознайомитися з практичними аспектами впровадження реформи шкільного харчування, яка стартувала у 2020 році за ініціативи першої леді Олени Зеленської, мали змогу учасники Чернігівського регіонального форуму, куди завітали і представники Менської міської ради. 

Захід відбувся у змішаному форматі на базі Національного університету «Чернігівська політехніка» за ініціативи ОВА та підтримки проєктного Офісу реформи системи харчування.

Перед присутніми у форматі онлайн виступила Перша леді України Олена Зеленська. Вона зазначила, що на шляху змін вже зроблено немало: розроблено та затверджено Стратегію реформи до 2027 року, оновлено законодавчу базу, збудовано першу в Україні фабрику-кухню (окреме підприємство, з якого страви в охолодженому стані доставляють до закладів освіти, оздоровлення й відпочинку; там їх потрібно тільки розігріти), триває модернізація кухонь та їдалень у школах і садочках. Не менш важливо –

<<<1 - 11 з 98>>>