<<<1 - 11 з 43>>>


05 Січня 2024 12:35Актуально

ЗИМА – СЕЗОН ПІДГОДІВЛІ ДИКИХ ТВАРИН

Зниження температури повітря і збільшення снігового покриву в лісах зменшують тваринам можливість харчуватись тим, що зазвичай складає їхній раціон. Підгодівля, яку здійснюють єгері, дозволяє звірам поновити сили і допомагає вижити, коли звична природня їжа не доступна.

Працівники комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Міжрічинський» постійно допомагають мисливським господарствам у підгодівлі тварин взимку.

Проте, щоб допомогти тваринам прохарчуватись

04 Січня 2024 15:49Подія

ОБГОВОРЕНІ ПІДСУМКИ РОБОТИ КОМУНАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ ЗА 2023 РІК

Днями в Департаменті екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА відбулась робоча нарада з керівниками комунальних закладів «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина» та «Регіональний ландшафтний парк «Міжрічинський».

Зокрема, були обговорені підсумки діяльності комунальних закладів у 2023 році та визначені основні напрямки роботи на 2024 рік.

Серед пріоритетів залишається охорона і збереження флори

04 Січня 2024 15:47Акція

ЩОБ ВЗИМКУ ПТАШКАМ БУЛО СМАЧНО

Наприкінці минулого року до Всеукраїнської акції «Нагодуй птахів взимку» долучилися працівники комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Міжрічинський».

Зокрема, на території парку були розвішені та наповнені кормом годівнички для пернатих.

До акції долучилися студенти Ніжинського фахового коледжу Національного університету біоресурсів і природокористування України, які займалися виготовленням годівниць та заготівлею кормів ще з осені минулого року.

Нагадаємо декілька порад, як правильно підгодовувати птахів:

- різноманітним насінням: соняшниковим, але не смаженим, насінням льону,

08 Травня 2023 13:56Цікаво

ЗАПРОШУЄМО У ВІРТУАЛЬНУ ПОДОРОЖ ДО РЕГІОНАЛЬНОГО ЛАНДШАФТНОГО ПАРКУ «МІЖРІЧИНСЬКИЙ»

Це один із найбільших і наймолодших регіональних ландшафтних парків України та природно-заповідних об’єктів Європи. Свою назву РЛП отримав завдяки розташуванню у межріччі Дніпра та Десни. Його площа – майже 79 тисяч гектарів. До складу парку входять 17 об’єктів природно-заповідного фонду, серед яких – гідрологічна пам’ятка природи загальнодержавного значення «Озеро Святе», решта – це заказники, пам’ятки природи, урочища місцевого значення.

Міжрічинський – край незайманої природи, соснових лісів, льодовикових

14 Квітня 2023 16:30Актуально

Вчора, 13 квітня, стартувала міжнародна екологічна акція «Марш парків», яка триватиме до 26 квітня. Головна мета акції – привернення уваги до проблем об’єктів природно-заповідного фонду.

Парки Чернігівщини також долучилися до маршу.

Зокрема, Департаментом екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА спільно з комунальним закладом «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина» проведені заходи з прибирання та облаштування території Ялівщини.

У Мезинському національному природному парку та регіональному

21 Лютого 2023 11:17Актуально

ВІДБУЛАСЬ ОНЛАЙН КОНФЕРЕНЦІЯ ЩОДО ПРОСВІТНИЦЬКОЇ РОБОТИ В ПРИРОДООХОРОННІЙ СФЕРІ

17 лютого 2023 року працівники КЗ «РЛП «Міжрічинський» взяли участь у ІІ Всеукраїнській науково-практичній онлайн-конференції «ЕКОЛОГО-ПРОСВІТНИЦЬКА РОБОТА У ПРИРОДООХОРОННІЙ СПРАВІ», яку проводив КЗ «СОР «РЛП «Сеймський».

З доповіддю «Еколого-просвітницька робота «КЗ «РЛП «Міжрічинський»

31 Січня 2023 08:54Цікаво

ВАЖЛИВОЮ УМОВОЮ ВДОСКОНАЛЕННЯ НАУКОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ РЛП МІЖРІЧИНСЬКИЙ Є ПОСТІЙНЕ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ НАУКОВИХ СПІВРОБІТНИКІВ

Важливою умовою вдосконалення наукової діяльності Парку є постійне підвищення кваліфікації наукових співробітників, можливість обміну досвідом та оволодіння новими методами досліджень і способами отримання наукової інформації, тощо.

Протягом 2022 року наукові співробітники КЗ «РЛП «Міжрічинський» брали участь у Всеукраїнських та Міжнародних науково-практичних конференціях, які проводилися онлайн.

За результатами роботи

15 Грудня 2022 16:52Важливо

ЯК ДОПОМОГТИ ТВАРИНАМ ПЕРЕЖИТИ ЗИМУ?

Важко жити диким тваринам узимку, особливо якщо зима дуже морозна й сніжна, а їжу засипало снігом. Тваринам у цей час потрібна допомога людини.

Підгодівля диких тварин взимку відіграє важливу роль у підтриманні чисельності їх поголів’я, служить вагомим чинником попередження чи зменшення пошкоджень лісового та сільського господарства, забезпечує виживання багатьох видів в екстремальних зимових умовах.

Зимова підгодівля – це аж ніяк не приручення диких тварин, а допомога в найскрутніший період року.

Особливо людської допомоги потребують великі звірі, яким

25 Жовтня 2022 16:55Актуально

ОСІННЯ ВМСАДКА ЛІСУ

До робіт з лісовідновлення на території  регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», які проводить ДП «Чернігівський військовий лісгосп» долучилися і працівники КЗ «РЛП «Міжрічинський». На підготовленій ділянці висаджували саджанці сосни.

Однак, поки маленькі сіянці стануть повноцінним лісом попереду ще десятки років догляду та охорони.

Враховуючи не прості обставини в умовах воєнного стану та обмежену можливість залучення більшої кількості людей, висадка дерев цього року проводимо у складі маленького колективу.

 
23 Вересня 2022 14:27Подія

КЗ «РЕГІОНАЛЬНИЙ ЛАНДШАФТНИЙ ПАРК «МІЖРІЧИНСЬКИЙ» ОЧОЛИВ СЕРГІЙ КОШОВИЙ

22 вересня на сесії обласної ради депутати проголосували за призначення на посаду директора комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Міжрічинський» Сергія Кошового, який вже три роки виконував обов’язки директора цього закладу.

Новий директор має профільну освіту, пройшов співбесіду у Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України, що вимагається чинним законодавством, і надалі працюватиме задля збереження та розвитку одного з найбільших регіональних ландшафтних парків України.

14 Вересня 2022 16:29Подія

В РЛП "МІЖРІЧИНСЬКИЙ" ОБЛАШТОВУЮТЬ ГОДУВАЛЬНІ МАЙДАНЧИКИ ДЛЯ ЛІСОВИХ ТВАРИН

Осінь - це час для облаштування годувальних майданчиків для лосів, оленів, козуль, кабанів та інших лісових тварин.

Працівники КЗ «РЛП «Міжрічинський» долучаються до ремонту годівниць та облаштування «сільничок», адже кам’яна сіль зміцнює кістки, підсилює імунітет та попереджує захворювання у диких лісових звірів.

Допомога людей тваринам у часи, коли їм важко добувати

<<<1 - 11 з 43>>>