<<<1 - 11 з 500>>>


12 Лютого 2021 11:39повідомлення

Про застосування РРО при різних формах розрахунків

У своїй господарській діяльності суб'єкти господарювання використовують різні форми розрахунків. При яких формах розрахунків застосовується чи не застосовується РРО, поінформували у Головному управлінні ДПС у Чернігівській області.

Отже, РРО застосовується при розрахунках:

  • через термінал банківської установи, із застосуванням електронних платіжних систем;
  • через програмно-технічний комплекс самообслуговування не банківської установи (готівка та електронна
12 Лютого 2021 11:38повідомлення

До 1 березня можна подати заяву на списання боргу з ЄСВ для ФОП

Головне управління ДПС у Чернігівській області повідомляє, що до  закінчення строку подання заяви на списання боргу з ЄСВ  залишилось лише  2 тижні !!! Заяву можна подати до 1 березня!!!

Нагадуємо, що Законом від 04 грудня 2020 року № 1072-ІХ було встановлено новий період, протягом якого фізичні особи - підприємці (крім фізичних осіб - підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування), які припинили державну реєстрацію та подали до податкового

12 Лютого 2021 11:36повідомлення

Чи надається податкова знижка на витрати з лікування?

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що нерідко громадяни звертаються із подібними питаннями до податкових інспекцій області, та роз’яснили, що станом на 1 січня 2021 року закон про загальнообов’язкове державне соціальне медичне страхування чинності не набрав. Тому податкова знижка по витратах, понесених платником податку на користь закладів охорони здоров’я для компенсації вартості платних послуг з лікування такого платника податку або члена сім’ї першого ступеня споріднення, за наслідками 2020 року платникам не надається.

Детальніше

09 Лютого 2021 15:46повідомлення

Внутрішньо переміщена особа, яка орендує житло має право на отримання податкової знижки

Особа, яка має статус внутрішньо переміщеної особи, може скористатись правом на податкову знижку щодо зменшення оподатковуваного доходу на суми коштів, сплачених нею у вигляді орендної плати за договором оренди житла (квартири, будинку).

Для цього, разом з податковою декларацією про майновий стан і доходи, до податкової інспекції необхідно подати:

- копію довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи;

- копію договору оренди житла;

09 Лютого 2021 15:45повідомлення

На зустрічі з підприємцями Ніжина обговорили питання РРО

         Підприємці з Ніжина під час робочої зустрічі змогли поставити питання щодо застосування РРО безпосередньо начальниці Головного управління ДПС у Чернігівській області Людмилі Слотюк.

         Зустріч відбулася у приміщенні Ніжинської ДПІ. Учасники зустрічі мали питання щодо застосування у практичній діяльності законодавства у сфері використання реєстраторів розрахункових операцій.

        

09 Лютого 2021 14:44повідомлення

Декларування податку на прибуток за 2020 рік: декларація подається з одночасним поданням фінансової звітності за даний період

Управління податкового адміністрування Головного управління ДПС у Чернігівській області повідомляє, що у відповідності до п. 137.4 ст. 137 Податкового кодексу України від 02.12.2010 №2755-VI, зі змінами і доповненнями, (далі по тексту – ПКУ)  податковими (звітними) періодами для податку на прибуток підприємств, крім випадків, передбачених пунктом 137.5 цієї статті, є календарні: квартал, півріччя, три квартали, рік. При цьому податкова декларація розраховується наростаючим

08 Лютого 2021 15:53повідомлення

Переваги використання РРО та ПРРО

Головне управління ДПС у Чернігівській області звертає увагу суб'єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій, безготівковій формі у сфері торгівлі,  громадського харчування,  послуг, а також громадян що є покупцями, споживачами послуг на основні переваги застосування РРО (ПРРО).

         Отже, застосування РРО та ПРРО дає можливість працювати легально та ряд інших можливостей, а саме:

- підключення до РРО вагів;

- сканування

03 Лютого 2021 08:35повідомлення

Які податки найбільше наповнювали місцеві бюджети Чернігівщини

У Головному управлінні ДПС в Чернігівській області проаналізували стан надходження податків і зборів до місцевих бюджетів Чернігівської області протягом минулого року. Загальна сума коштів, що надійшла до місцевих бюджетів становить близько 6,4 млрд гривень.  

Понад 64 відсотки у загальній сумі становить внесок від сплати податку на доходи фізичних осіб. За рік його сплачено понад 4,1 млрд гривень.

Внесок від сплати податку на майно (за земельні ділянки, житлову та нежитлову

28 Січня 2021 14:22повідомлення

Деклараційна кампанія 2021: Які доходи підлягають декларуванню

З 1 січня 2021 року розпочалася кампанія декларування доходів, одержаних протягом 2020 року. Щорічне декларування доходів громадянами пов’язано з виконанням вимог Податкового кодексу України, згідно з положеннями якого платники податку у відповідних випадках зобов’язані подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи, або мають право подати декларацію для отримання

28 Січня 2021 14:21повідомлення

Граничні строки подання податкової декларації про майновий стан і доходи та відповідальність за несвоєчасне подання

До 09.02.2021 включно  - для фізичних осіб - підприємців (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування).

Важливо! У разі якщо фізична особа – підприємець (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) отримує інші доходи, ніж від провадження підприємницької діяльності, такі доходи з джерел їх походження з України та іноземні доходи зазначаються в річній податковій декларації, що подається у строк, визначений п.п. 49.18.5 п. 49.18 ст.

28 Січня 2021 14:20повідомлення

Своєчасно сплатіть податки

З метою забезпечення рівномірного наповнення бюджетів усіх рівнів для виконання програм бюджетного фінансування Головне управління ДПС у Чернігівській області звертається до платників рентної плати, зокрема рентної плати за користування надрами при видобуванні вуглеводневої сировини та за користування радіочастотним ресурсом України, а також платників плати за землю з проханням здійснити сплату

<<<1 - 11 з 500>>>