<<<1 - 11 з 16>>>


15 Грудня 2020 12:28Інформація

ОГОЛОШУЄ

проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених громадськими об’єднаннями осіб з інвалідністю, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка у 2021 році.

Конкурсні пропозиції (у друкованому вигляді) приймаються 

з 11 грудня 2020  до 29 січня 2021 включно щоденно, крім суботи, неділі та святкових днів, з 9:00 до 18:00 години (у п’ятницю – до 16:45 години) 

(перерва з 13:00 до 13:45)

Відділом документального забезпечення управління організаційної роботи та адміністративно-господарського забезпечення Фонду,

що знаходиться за адресою: 04052, м. Київ, вул. Глибочицька, 72, каб. 445, (4-й поверх), тел.(044) 425-69-13

та електронна версія із зазначенням

24 Листопада 2020 16:53Інформація

3 грудня - Міжнародний день людей з інвалідністю

Щороку 3 грудня Україна, разом зі світовою спільнотою, відзначає Міжнародний день людей з інвалідністю.

Незважаючи на нелегкі випробування особи з інвалідністю проявляють виняткову силу духу й невтомно йдуть до поставлених цілей. Тож сьогодні ми всі впевнено рухаємося до створення суспільства рівних можливостей для всіх. Розвивається виробництво протезно-ортопедичних виробів, засобів пересування та реабілітації, розширюється мережа установ комплексної реабілітації, створюються умови для професійної реабілітації та працевлаштування осіб з інвалідністю, здобуття ними освіти, участі у суспільно-політичному, культурному житті. Ці напрямки є серед найпріоритетніших у роботі Чернігівського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів. Виконуючи свою важливу роботу, відділення Фонду відчуває відповідальність.

03 Серпня 2020 15:07Інформація

Чернігівське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів завжди готове допомогти особам з інвалідністю пройти професійну підготовку, перепідготовку або підвищити свою кваліфікацію

Перший крок. Заявник звертається (із заявою) до відділення Фонду за місцем реєстрації проживання і надає наступні документи:

         копію паспорта (1, 2, 11 сторінки), а також, за потреби, копію паспорта законного представника особи з інвалідністю, документа, що підтверджує його повноваження;

         копію довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи (у разі якщо заявник – фізична особа є внутрішньо переміщеною особою) згідно з додатком до Порядку оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01 жовтня 2014 року № 509 (у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 26 серпня 2015 року № 636);

         копію свідоцтва про народження

30 Червня 2020 08:58Інформація

Соціальним страхуванням в Україні охоплено 12 млн осіб

Кожен працюючий в Україні є застрахованим на випадок загальної чи професійної хвороби, травми, нещасного випадку, необхідності догляду за хворим членом родини, смерті та ін. Фінансування допомог, страхових виплат і послуг у разі настання страхових випадків гарантує Фонд соціального страхування України. 

На сьогодні під опікою Фонду знаходиться майже 12 млн осіб – офіційно працевлаштованих, самозайнятих, ФОП, осіб, які працюють на умовах цивільно-правових договорів.

Водночас, нелегальна зайнятість є причиною відсутності страхового захисту і гарантій на випадок втрати працездатності, вагітності тощо для тисяч людей. Тож ФССУ закликає усіх робітників не позбавляти себе прав на соціальний захист і допомоги та не погоджуватись на неоформлену відповідним чином трудову діяльність.

Нагадаємо, Фонд соціального страхування України здійснює виплати

29 Червня 2020 08:57Інформація

В.о. директора ВД Фонду Тетяна Михайленко: заборгованість за лікарняними і декретними буде погашена найближчим часом

Дванадцять мільйонів застрахованих українців захищені на випадок хвороби, травми, вагітності та пологів, нещасного випадку, професійного захворювання, потреби в реабілітаційному лікуванні, медичних і соціальних послугах. Про додержання прав застрахованих осіб в.о. директора виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України Тетяна Михайленко розповіла під час засідання Координаційної ради з питань захисту соціальних прав.

«Кожна застрахована особа, кожен офіційно працевлаштований на сьогодні є захищеним від ризику залишитись без доходу в разі хвороби, має можливість піклуватись про хвору дитину, не хвилюючись, що втратить зарплату, може бути впевненим, що отримає все необхідне лікування в разі нещасного випадку тощо. Це важлива впевненість, що ти отримаєш допомогу у випадку потреби, і Фонд її ефективно реалізує. Упродовж минулого року матеріальне

29 Червня 2020 08:55Інформація

Фонд затвердив форми заяв на отримання одноразових виплат за кошти державного бюджету в разі інвалідності або смерті медика від COVID-19

Для отримання одноразової страхової допомоги за Законом України «Про захист населення від інфекційних хвороб» медичні працівники, яким буде встановлено інвалідність внаслідок захворювання на COVID-19, а також члени родини, батьки та утриманці в разі смерті медичного працівника мають подати до робочого органу Фонду соціального страхування України відповідну заяву. Форми заяв про призначення страхових виплат затверджено наказом виконавчої дирекції Фонду.

У разі смерті медичного працівника від COVID-19 внаслідок виконання професійних обов’язків, відповідно до рішення Уряду за кошти державного бюджету ФССУ здійснить виплату одноразової допомоги у 750-кратному розмірі прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого на 01 січня календарного року, що становить 1,576 млн гривень. Зазначені кошти будуть пропорційно розподілені між членами сім’ї,

25 Червня 2020 09:42Інформація

Про працевлаштування осіб з інвалідністю у 2019 році.

Одним з ключових напрямків, за що активно варто взятися і посадовцям, і громадянському суспільству,  й власне особам з інвалідністю – це працевлаштування людей із обмеженими можливостями.

Тому пріоритетним завданням Чернігівського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів є робота з підприємствами, установами, організаціями, фізичними особами, які використовують найману працю щодо виконання нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю, визначеного ст..19 Закону України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні».

 В результаті проведеної роботи до відділення на 01.04.2020 року подали звіти про зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю за 2019 рік 2385 роботодавців, у яких працювали понад 8 осіб.

Згідно поданих звітів

12 Лютого 2020 14:18Інформація

В УКРАЇНІ СТАРТУВАВ НАБІР НА БЕЗКОШТОВНЕ НАВЧАННЯ ДЛЯ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ

З метою підвищення рівня зайнятості осіб з інвалідністю, залучення їх до участі у процесі інтеграції до суспільного життя, Міністерство соціальної політики України разом з Громадською організацією «Прометеус» та Асоціацією «Інформаційні технології України» започаткувало соціальний проект «Ти можеш усе! Можливості безмежні».

Мета проекту – надати безкоштовні можливості навчання затребуваним професіям у сфері IТ для людей  з інвалідністю і після успішного тестування та отримання сертифікатів прийняти участь у конкурсах на вакантні посади у провідних IТ компаніях України.

Проект триватиме наступні півроку у кілька етапів: з 5 лютого 2020 року відбуватиметься реєстрація охочих взяти участь у проекті. Бажаючі можуть реєструватись на https://education.msp.gov.ua/ .

Чернігівське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів звертає увагу роботодавців на термін подання звітності за формою 10-ПІ (річна) «Звіт про зайнятість і працевлаштування інвалідів» - до 1 березня 2020 року.

Для отримання консультації з даного питання звертатися за адресою 14017, м. Чернігів, вул. В. Радченка, 14 або за телефоном (0462)77-88-71

27 Січня 2019 16:29Оголошення

ОГОЛОШЕННЯ

ДО УВАГИ РОБОТОДАВЦІВ!

Чернігівське обласне відділення соціального захисту інвалідів інформує.

Статтею  19 Закону України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні» для  підприємств, установ, організацій, фізичних осіб –підприємців, які використовують найману працю (далі-роботодавці), установлюється норматив робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю у розмірі 4% середньооблікової чисельності штатних працівників облікового складу за рік, а якщо працює від 8 до 25 осіб, - у кількості одного робочого місця.

Відповідно до Порядку реєстрації підприємств, установ, організацій та фізичних осіб, що використовують найману працю, затвердженого постановою КМУ від 31.01.2007 року № 70  (зі змінами), реєстрація

27 Січня 2019 16:27Оголошення

ОГОЛОШЕННЯ

ДО УВАГИ РОБОТОДАВЦІВ!

Чернігівське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів інформує.

Відповідно до Порядку реєстрації підприємств, установ, організацій та фізичних осіб, що використовують найману працю, затвердженого постановою КМУ від 31.01.2007 року № 70  (зі змінами), реєстрація роботодавців здійснюється Чернігівським обласним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів до 1 лютого 2019 року,  якщо за підсумками звітного року кількість працюючих, для яких це місце роботи є основним, становить  8 і більше осіб.

Звіт    про   зайнятість   і    працевлаштування   осіб з інвалідністю   за   звітний 2018 рік (форма № 10-ПІ /річна поштова/) подається відповідно до чинного законодавства тільки

<<<1 - 11 з 16>>>