<<<1 - 11 з 60>>>


28 Червня 2022 15:42Інформація

Щодо підготовки теплових господарств до роботи в опалювальний період

З метою належної та своєчасної підготовки теплових мереж, теплових пунктів та місцевих систем опалення, вентиляції та гарячого водопостачання (далі - ГВП) до роботи в опалювальний період 2022/23 року, попередженню відмов у системах теплоспоживання під час проходження опалювального періоду, Держенергонагляд нагадує про необхідність виконання наступних заходів, згідно з вимогами Правил підготовки теплових господарств до опалювального періоду (далі – ППТГдоОП), затверджених спільним наказом Міністерства палива та енергетики України і Міністерства

28 Червня 2022 15:37інформація

Щодо підготовки джерел теплової енергії до роботи в опалювальний період

З метою належної та своєчасної підготовки джерел теплової енергії, теплових мереж та теплових пунктів до роботи в опалювальний період  2022/23 року, попередженню технологічних порушень на енергетичному обладнанні та мережах під час проходження опалювального періоду, Держенергонагляд нагадує про необхідність виконання наступних заходів, згідно з вимогами Правил підготовки теплових господарств до опалювального періоду (далі – ППТГдоОП), затверджених спільним наказом Міністерства палива та енергетики України і

30 Грудня 2021 08:08-

Уряд схвалив Національний план дій з енергоефективності на період до 2030 року

 

29 грудня 2021 року на засіданні Уряду схвалено Національний план дій з енергоефективності на період до 2030 року. Водночас затверджено 3-річний план заходів з його реалізації у 2021-2023 роках.

Національний план розроблено Держенергоефективності спільно з Міненерго за участю Секретаріату Енергетичного Співтовариства.

 

 

Закон України «Про енергетичну ефективність», прийнятий Парламентом 21 жовтня цього року, підписано Президентом України Володимиром Зеленським.

 

Основна ціль закону – створення нових рамкових умов для стимулювання енергоефективності у всіх секторах

27 Вересня 2021 14:28інформація

Продовжується оцінка стану підготовки/готовності споживачів соціальної сфери до роботи в опалювальний період

Держенергонагляд проводить активну роботу з оцінки стану підготовки/готовності суб’єктів відносин у сфері теплопостачання до опалювального періоду 2021-2022 років (далі – ОП). Такі дії здійснюються з метою виконання вимог Плану заходів з підготовки об’єктів паливно-енергетичного комплексу та житлово-комунального

12 Липня 2021 15:24

Держенергоефективності працює над вторинним законодавством щодо зелених облігацій та підготовкою перших пілотних проєктів

 

 

  В ефірі Першого ділового телеканалу Костянтин Гура, в.о. Голови Держенергоефективності, повідомив про шлях запровадження ринку зелених облігацій в Україні та роботу над законодавчим підґрунтям.

 

 

 Держенергоефективності здійснило чергове відшкодування учасникам програми «теплих кредитів», а саме – компенсовано 49,57 млн грн відповідно до реєстрів позичальників, наданих банками.

Зокрема, цього разу із держбюджету виплачено:

  • 48,02 млн грн – домогосподарствам, які впровадили енергоефективні
29 Червня 2021 09:55-

Понад 10 тис. сімей залучили більше 400 млн грн "теплих кредитів" у цьому році

 

  З кінця березня ц.р. вже більше 10 тис. домогосподарств скористалися державною програмою з енергоефективності, щоб утеплити свої оселі та зменшити витрати на комунальні послуги.

Обсяг залучених у ц. р. "теплих кредитів" сягнув 404,4 млн грн, а саме:

- 379,6 млн грн - на енергоефективні заходи

25 Червня 2021 12:36

Держенергоефективності представило місцевим громадам переваги впровадження «зелених» проєктів

«Зелені» проєкти – це можливості для сталого економічного розвитку громад», – повідомив Костянтин Гура, в.о. Голови Держенергоефективності, на онлайн-семінарі для громад, ініційованому Агентством з відновлюваної енергетики.

 

Проєкти з використанням відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива вирішують не лише питання енергозабезпечення громади, а й сприяють економічному розвитку, створенню робочих місць, поповненню

27 Квітня 2021 10:37-

Ще 2 тисячі домогосподарств встановили сонячні електростанції у I кварталі цього року

 

 Все більше українців переходять на відновлювані джерела енергії. За 1-ий квартал 2021 р. майже 2 тис. родин встановили СЕС. Для порівняння це більше, ніж за весь 2017 рік (1901 СЕСд).

 

 Таким

26 Березня 2021 14:41-

«Теплі кредити»-2021: банки розпочинають видачу кредитів населенню

 

 

Т.в.о. Голови Держенергоефективності Костянтин Гура разом із банками-партнерами підписав договори про взаємодію для реалізації державної програми «теплих кредитів» для населення у 2021 році.

 

Таким чином, Ощадбанк та Укргазбанк готові розпочати у цьому році видачу населенню «теплих кредитів», частину яких відшкодує держава, а саме:

  • 35 % - на енергоефективні заходи у приватних будинках;
  • 20 % - на твердопаливні котли (35% - для субсидіантів).
<<<1 - 11 з 60>>>