<<<1 - 11 з 308>>>


09 Квітня 2024 15:06інформація

єРобота на Чернігівщині: грантові програми для бізнесу від служби зайнятості

Сьогодні держава, аби підтримати бізнес, пропонує скористатися програмами фінансової підтримки. Служба зайнятості супроводжує дві з них у рамках урядового проєкту єРобота.

Так, з липня 2022 р. діє програма «Власна справа», за якою можна отримати мікрогрант у розмірі від 50 до 250 тис. грн. Ще одна програма «Грант для ветеранів» стартувала у квітні 2023 р. та за якою учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни можуть отримати гранти на бізнес до 1 млн грн, а члени їх сімей – до 500 тис. грн.  

Обов’язковою

04 Квітня 2024 14:13інформація

З 1 квітня збільшуються компенсаційні виплати роботодавцям

З 1 квітня 2024 року, відповідно до Закону «Про Державний бюджет України на 2024 рік», мінімальна заробітна плата в Україні підвищилася до 8 тис. гривень. У зв’язку з цим зміниться розмір деяких виплат, що стосуються сфери зайнятості, розмір яких узгоджений з мінімальною зарплатою.

Зокрема, підвищиться розмір компенсацій роботодавцям.

Так, максимальний розмір компенсації за працевлаштування громадян, які перебувають у статусі зареєстрованого безробітного понад 1 місяць - люди з інвалідністю, учасники бойових дій та ті, кому до настання права на пенсію

01 Квітня 2024 11:46Інформація

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо». Його власниця – підприємниця Юлія Біла. Реалізувати бізнес-ідею їй допомогла програма «Власна справа» урядового проєкту «єРобота».

Маючи відповідну освіту та 10-річний досвід роботи в ресторанному бізнесі, на початку

01 Квітня 2024 09:49інформація

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

Станом на 14 березня 2024 року в області налічується 724 вакансії. З них високооплачувані:

- верстатник деревообробних верстатів (35 000 грн), м. Чернігів;

- водій автотранспортних засобів (35 000 грн), Чернігівський район, с. Красне;

- оператор верстатів

01 Квітня 2024 09:22Інформація

На Чернігівщині створено одну з найбільших в Україні «Армій відновлення»

Понад 11 тис. мешканців області долучилися (з жовтня 2022 року) до суспільно корисних робіт. Вони розбирали зруйновані будівлі, облаштовували укриття, заготовляли дрова, зводили фортифікаційні споруди та допомагали готувати їжу для військових, плели маскувальні сітки та виготовляли окопні свічки тощо.

Про це повідомила директорка Чернігівського обласного центру зайнятості Людмила Ключник. За її словами, служба зайнятості залучає до суспільно корисних робіт безробітних, яким не вдалося знайти роботу за спеціальністю, а також внутрішніх переселенців без статусу зареєстрованого

01 Квітня 2024 09:15Інформація

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина»  (с. Срібне). Та ці витрати для роботодавця перетворилися на інвестиції, оскільки він скористався однією із компенсаційних програм служби зайнятості - взяв на роботу людину з інвалідністю та отримав компенсацію за облаштування для неї робочого місця.

Відтак Владислав Коваленко вже 4 місяці працює завскладом сільськогосподарського підприємства. На складі – запчастини для техніки.  До цього чоловік працював комбайнером, поки не отримав важку травму на виробництві. Два роки пішло на лікування та реабілітацію, швидко знайти роботу навіть не сподівався. А тепер, завдяки програмі, чоловік при ділі – роботою задоволений.

До речі, за цією програмою за облаштування

13 Березня 2024 09:24Інформація

Ринок праці Чернігівщини у січні – лютому 2024 року

Діяльність Чернігівської обласної служби зайнятості мовою цифр протягом січня - лютого 2024 року:

- 5,9 тис. безробітних перебували на обліку та отримували послуги служби зайнятості;

- 668 безробітних працевлаштовано;

- 124 безробітних скеровано на професійне навчання;

- 16 направлень видано безробітним для участі у громадських та інших роботах тимчасового характеру;

- 1,5 тис. направлень видано

07 Березня 2024 14:45інформація

Служба зайнятості пропонує: грантові програми підтримки бізнесу

За час дії програми «Власна справа» позитивні рішення щодо надання мікрогрантів отримали 289 мешканців області. Також маємо 8 позитивних рішень за програмою «Гран для ветеранів та членів їхніх сімей».

Схвалені бізнес-проекти передбачають створення в області майже 700 нових робочих місць у різних сферах діяльності, а це і швейні цехи, СТО, салони краси, заклади торгівлі та харчування, спеціалізовані освітні, медичні та розважальні студії, фермерські господарства, послуги у сфері зеленого туризму, ландшафтного дизайну, клінінгові, будівельні, ремонтні послуги тощо. Загальна сума фінансової підтримки від держави склала понад 70  млн грн.

Подати заяву та бізнес план можна через портал Дія прямо зараз:

-  за програмою «Власна справа» https://is.gd/Zezi5a

- за програмою «Грант для ветеранів» https://is.gd/3F48xH  

 

                                                                             

27 Лютого 2024 16:28Інформація

єРобота: творці іншої реальності в Чернігові

На годину часу перенестися в іншу реальність, забути про повсякденні турботи та відчути себе супергероєм, детективом, грабіжником, втікачем, персонажем фільму жаху, така можливість є у чернігівців та гостей міста. Яскраві емоції, незабутні враження, позитивний настрій, екстрім та безпека при цьому гарантовані. Все це для своїх гостей створює Олександр Володько, власник квест-кімнат X-ROOM у Чернігові. Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту «єРобота» він розширив свій бізнес і тепер пропонує відвідувачам ще більше розваг.

Незважаючи на сучасні реалії, сповнені жаху та

23 Лютого 2024 11:14інформація

Мирна професія у воєнний час…

Скористатися програмою безкоштовної профтехосвіти пропонує служба зайнятості учасникам бойових дій та людям з інвалідністю внаслідок війни. Таке навчання здійснюється за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття у Центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості, які на сьогодні діють у 8 областях України та пропонують на вибір 95 ліцензованих професій та 365 освітніх програм. Бажаючі навчатися самостійно обирають їх із Переліку на сайті Державного центру зайнятості https://is.gd/ZHvm7u

Освітніми можливостями для ветеранів скористався і наш земляк – Анатолій Соломатін з Ічні. Маючи за плечима професію фельдшера, він після повернення з військової служби, де був бойовим медиком, вирішив кардинально змінити фах.

Наразі чоловік вчиться на електромонтера з ремонту

23 Лютого 2024 11:04Інформація

Служба зайнятості і «Пожмашина»: співпраця триває

В умовах воєнного стану стабільна робота підприємств має важливе значення, бо забезпечує розвиток економіки, сплату податків, а відтак наповнення бюджетів, та переказ коштів на потреби армії. У цей непростий час дієву підтримку бізнесу та роботодавцям надає служба зайнятості. Її послуги сприяють розвитку підприємств, збереженню існуючих робочих місць та створенню нових.

Про

<<<1 - 11 з 308>>>