27 Липня 2020 14:05

Сплав на плоту по Десні вздовж Новгорода-Сіверського - 15 км (7-8 год.)

Переглянути відео:

 

12 Лютого 2020 10:39

Локації агротуризму (с. Ларинівка – 24 км, с. Слобідка – 29 км)

Скористайтесь унікальною можливістю не лише доступно дізнатися про апітерапію та бджільництво,а й  продегустувати бджолопродукти та відвідати дерев’яний апібудиночок з дуба і сосни в зеленій садибі Михайла та Наталії Мишко. А ще – неодмінно замовити апісеанс та відчути могутній терапевтичний ефект від безконтактного мікромасажу бджілок.

 

Locations of agritourism (village Larynivka - 24 km, village Slobidka - 29 km)

Take  an advantage of a unique opportunity not only to learn about apitherapy and beekeeping, but also to taste bee products and

12 Лютого 2020 10:34

Маршрут «Подорож крізь часи» (с. Кудлаївка) - 23 км

Прялки й ночви, старовинні скрині, діжка з віком, лопатки, глечики різних розмірів та призначень, ковчанка, валянки, шинель…А що вже рушників та вишиванок і старовинних фото – не злічити! «Хатина баби Мані» чекає гостей. І з кожним їх приходом оживають предмети вжитку бабусь, які жили в цій маленькій сільській хатині з 20 років 20 століття.

 

12 Лютого 2020 10:22

Маршрут «У глиб віків» - 48 км

Яке воно, свіжозмелене зерно на смак та дотик? Чому з 9 млинів в селі Студинка залишився лише 1 і куди подівся фаянсовий завод? Де напитись найсмачнішої водиці та де вирувала спершу Ушівська криниця? Яку користь та шкоду приносять бобри нашій природі? Де саме переправлялись через Десну війська Мазепи та Карла 12? Чи справді дубу в Мезині понад 500 років? Відповіді на всі

12 Лютого 2020 10:14

Маршрут «Узруївські джерела» - 24 км

Вирушаймо в подорож до одного з древніших сіл Чернігівщини, колишнього волосного центру козаччини, Шептаків. А далі маршрут проляже до маленького мальовничого села Узруй. Саме на березі величезного озера зробимо тривалу зупинку аби не просто помилуватися краєвидами, порибалити, а й використати лікувальні можливості «Узруївського

10 Лютого 2020 14:21

Маршрут «В пошуках Княжого Сільця» - 35 км

Маршрут пролягає через такі місцини: м. Новгород-Сіверський – місце поховання І. Богуна – с. Комань – с. Чулатів – с. Дробишів – с. Араповичі – с. Путивськ (Путивський крейдяний кар’єр). З ім'ям Ігоря Ольговича пов'язана назва історичної місцевості – «Ігореве Сільце», яка майже 900 років передається з покоління в покоління.

До цього часу одностайної думки де ж воно знаходилось не має. Важко сказати і про конкретну дату заснування на пагорбах князівського села. Спробуємо розібратись в численних версіях істориків та помилуємось Деснянськими краєвидами.

 

The route "In Search of the Prince's Village"

10 Лютого 2020 12:21

Маршрут «Веломандри над Десною» - 7км

«Сівертур» запрошує всіх у веломандри. Якщо Ви - молода людина тілом та душею, шануєте спорт та активний відпочинок, прагнете бути в гармонії з природою- запрошуємо до нас. Помандруємо до стародавнього Ленькова: Вогняна гора, чаклунське болото Марище, легенди про річку Рому та небезпечний вир на Десні, Леньківську ікону та храм. І, звісно, дивовижна природа Подесення.

Перевіряємо свої двоколісники, лаштуємо торбинки з їжею та айда з нами!

 

The route "Cycling along  the river Desna" - 7 km

"The Sivertour" invites everyone to cycling.  If you are young  at heart and body, respect sports and active recreation, strive to be in a harmony with nature, we invite you to us. We will travel to ancient Lenkov: the Fiery Mountain, the sorcerous swamp Maryshche, legends about the river

10 Лютого 2020 12:06

Маршрут «Поліські Карпати» (с. Стахорщина) - 24км

Чим можуть похвалитися наші «Поліські Карпати» – Стогорщина? Численними пагорбами, столітніми лісами, чистесеньким озерцем та прохолодою джерельної води. Мешканці цього села  запевняють, що в давнину люди водичкою зі стахорщинського джерела лікували хвороби очей, а сильна енергетика цього місця сприяє виконанню добрих бажань.

 

The route"Polisky Carpathians" (Stakhorshchyna village) - 24 km

 

What can our marshy woodlands (Stogorshchyna) boast of?  Numerous hills, centuries-old forests, a pure lake and the coolness of spring water.  The villagers assure  that in ancient times people used to treat eye diseases with Stakhorchyna spring water  and the strong energy of this place helps to fulfill good wishes.

 

10 Лютого 2020 11:52

Маршрут «Північний форпост України»(с. Грем’яч) - 50 км

Ознайомитись з історією сіл північного Полісся; почути про небувалу велич нащадків та «загубитись в часі»  серед лісів та боліт, старих похилених фірток та тинів, хат з вишитими рушниками у вікнах;  відчути унікальну атмосферу найвіддаленіших від «цивілізації» поселень - запрошуємо тих, хто втомився від урбанізації та хоче оцінити переваги релаксаційного туризму.

 

Route " The Northern Fortpost of Ukraine" (Gremyach village) - 50 km

 

To get to know  the history of the northern Polissya villages;  to hear about the greatness of the ancestors and to "get lost in time" in the forests and the swamps, old rickety fences and hedges, houses with embroidered towels seen from the windows;  to feel the unique atmosphere of the most remote settlements from "civilization".We invite those who are tired of urbanization and want to appreciate the relaxation