<<<1 - 11 з 212>>>


22 Квітня 2024 11:37інформація

Графік особистого прийому громадян

 

Графік особистого прийому громадян керівництвом Пенсійного фонду України та керівниками структурних підрозділів 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ

22 Квітня 2024 11:33інформація

З травня 2024 року більшості українців, які отримують житлову субсидію, на неопалювальний сезон її буде призначено автоматично

Житлова субсидія призначається до дати закінчення опалювального сезону та розраховується з урахуванням тривалості опалювального сезону по 15 квітня включно. З травня житлові субсидії на неопалювальний сезон більшості одержувачів буде призначено автоматично до 30 квітня 2025 року (якщо не змінилися дані про майновий стан та/або склад домогосподарств).

Водночас серед субсидіантів є певні категорії, яким субсидію з 1 травня призначать за їхнім зверненням із заявою та декларацією про доходи та витрати.

На наступний сезон житлова субсидія призначається за особистим зверненням, якщо:

  • заявник (член домогосподарства) орендує житлове приміщення, за яке
22 Квітня 2024 11:30інформація

В якому розмірі виплачується одноразова допомога потерпілому від нещасного випадку на виробництві

Розмір одноразової допомоги потерпілому внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання визначається відповідно до ступеня втрати професійної працездатності, який встановлюється медико-соціальною експертною комісією (МСЕК), виходячи з розрахунку семи мінімальних заробітних плат, встановлених законом на день настання права потерпілого на страхову виплату (у разі якщо страховий випадок настав після 01.04.2024 та втрата працездатності становить 100%, – розмір виплати складатиме 56 000 грн (8 000 х 7)) .

  • Якщо під час розслідування нещасного випадку встановлено, що ушкодження здоров’я настало не лише з вини роботодавця, а і внаслідок порушення потерпілим норм про охорону праці, розмір одноразової страхової виплати зменшується, але не більш як на 50%.
  • У разі коли потерпілому вперше встановлено сукупний відсоток втрати професійної працездатності за декількома страховими випадками та по одному з них встановлено, що ушкодження здоров’я настало не лише з причин,
15 Квітня 2024 14:40інформація

Як дізнатись, чи є ви потенційним отримувачем субсидії

Пенсійний фонд України виявив 50 717 домогосподарств, які потенційно можуть одержувати житлову субсидію, але наразі за отриманням виплати не зверталися (пункт 11 Порядку реалізації експериментального проєкту щодо удосконалення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13.06.2023 № 601).

В електронних кабінетах потенційних отримувачів житлової субсидії на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України розміщено повідомлення, яким проінформовано про можливість одержувати виплати.

Як перевірити, чи є ваше домогосподарство потенційним субсидіантом?

Для цього потрібно зробити кілька кроків.

  1. На вебпорталі Фонду (https://portal.pfu.gov.ua) у правому верхньому кутку екрану натисніть
09 Квітня 2024 16:26Інформація

У листопаді 2023 року звертався за субсидією на тверде паливо. Чи потрібно мені звертатися знову, щоб отримувати виплату у 2024 році?

Житлова субсидія на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива призначається один раз на календарний рік за особистим зверненням людини.

При цьому, якщо житлова субсидія надається на тверде паливо та на житлово-комунальні послуги, то житлово-комунальні послуги розраховуються з місяця звернення

09 Квітня 2024 15:29інформація

Право на житлову пільгу мають пенсіонери, які працювали за певними професіями в сільській місцевості

Скористатись пільгою в розмірі 100% знижки на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу в межах встановлених норм можуть пенсіонери окремих професій, які працювали в сільській місцевості та продовжують там проживати після виходу на пенсію.

Зокрема, це:

  • педагогічні працівники;
  • медичні та фармацевтичні працівники;
  • спеціалісти із захисту рослин;
  • працівники музеїв, бібліотек;
  • працівники державних і комунальних закладів культури, закладів освіти сфери культури.

Водночас пенсіонерам, які раніше

04 Квітня 2024 15:45інформація

Проіндексовані з 1 березня страхові виплати виплачуватимуть з квітня

З 1 березня перераховано на коефіцієнт 1,0796 щомісячні страхові виплати потерпілому від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання (підпункт 8 пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 23.02.2024 № 185).

Оскільки щомісячні страхові виплати надаються з наступного місяця після їх призначення, то проіндексовані виплати будуть виплачуватися з квітня.

Величина підвищення щомісячної виплати визначається

04 Квітня 2024 11:59інформація

Графік прийому громадян у квітні 2024 року

ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН фахівцями Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області на віддалених робочих місцях у КВІТНІ 2024 РОКУ

 

                   

01 Квітня 2024 12:17інформація

Якщо на виробництві відбувся нещасний випадок

У разі настання нещасного випадку на виробництві та/або гострого професійного захворювання (отруєння) або встановлення хронічного професійного захворювання потрібно:

  • негайно зупинити роботу всіх механізмів в зоні виникнення нещасного випадку;
  • про кожний нещасний випадок потерпілий або працівник, який його виявив чи інша особа – свідок нещасного випадку, повинні негайно повідомити безпосереднього керівника робіт чи іншу уповноважену особу підприємства та вжити заходів до надання необхідної допомоги потерпілому;
  • зберегти обстановку на робочому місці до прибуття комісії з розслідування нещасного випадку (якщо це не загрожує життю та здоров’ю інших працівників).

Потерпілий або уповноважена ним особа, яка представляє його інтереси має право брати участь у засіданнях комісії, вносити пропозиції,

01 Квітня 2024 12:14інформація

Збільшено штрафи за використання незадекларованої праці

За чинним законодавством України, роботодавець, який наймає працівників, має укласти трудовий договір та сплачувати за кожного податки. В інакшому випадку йому загрожує штраф.

Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2024 рік» мінімальна заробітна плата з 01.04.2024 зросте до 8000 грн, а отже, збільшаться й розміри штрафів за порушення трудового законодавства.

З 1 квітня юридичні та фізичні особи-підприємці, які використовують найману працю, нестимуть відповідальність у вигляді:

– 80 000 грн штрафу (10-кратний розмір мінімальної зарплати за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення), до юридичних та фізичних осіб-підприємців, які використовують найману працю за фактичний допуск працівника до роботи без

01 Квітня 2024 12:01інформація

З 1 квітня 2024 року пенсію працюючим пенсіонерам перерахують

З 1 квітня пенсії автоматично перерахують пенсіонерам, які після призначення / попереднього перерахунку пенсії продовжували працювати та на 1 березня 2024 року набули 24 місяці страхового стажу, або які відпрацювали менше ніж 24 місяців, але після призначення чи попереднього перерахунку пенсії пройшло два роки.

Порядок проведення перерахунку пенсій пенсіонерам, які продовжують працювати, визначено частиною четвертою статті 42 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування“, постановою Кабінету Міністрів України від 23.02.2024 № 185 та постановою правління Пенсійного фонду України

<<<1 - 11 з 212>>>