<<<1 - 11 з 29>>>


25 Червня 2021 10:56робоча группа

Обговорено питання реформування системи інституційного догляду та виховання дітей в прилуцькому районі

24 червня, у рамках виїзних заходів до Прилуцького району, на базі Прилуцької райдержадміністрації відбулося засідання обласної міжвідомчої робочої  групи з реформування системи інституційного догляду та виховання дітей за участі заступників голів, представників служб у справах дітей, надавачів соціальних послуг територіальних громад Прилуччини.

У режимі відеоконференцзв`язку до засідання долучились також посадовці районних державних адміністрацій, сільських, селищних та міських територіальних громад області.

На порядку денному: стан виконання Регіонального плану реформування системи інституційного догляду та виховання дітей в

23 Квітня 2021 14:54

Як на Чернігівщині реформується система інституційного догляду та виховання дітей

У четвер, 22 квітня, під головуванням заступниці голови облдержадміністрації Олени Думи відбулося засідання обласної міжвідомчої робочої групи з реформування системи інституційного догляду та виховання дітей. В режимі онлайн до обговорення долучилися представники районних державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування територіальних громад, фахівці служб у справах дітей.

На черговому засіданні обласної міжвідомчої робочої групи з реформування системи інституційного догляду та виховання дітей , яке відбулося 30.10.2020 року в режимі відеоконференцзв`язку з представниками районних органів виконавчої влади та місцевих громад, розглянуті питання стану зарахування дітей на цілодобове перебування до закладів інституційного догляду та виховання дітей та соціального захисту вихованців будинку дитини «Надія».

Засідання проводила заступник голови робочої групи, начальник служби у справах дітей обласної державної адміністрації Людмила Зеленько.

До слова, у інтернатних закладах області, мережа яких налічує 17 одиниць виховується 1983 дитини, з яких, 1050 дітей перебувають у закладах цілодобово.

З початку поточного навчального року, для зарахуванням

06 Серпня 2020 15:46робоча група

Питання реформування системи інституційного догляду та виховання дітей розглянуто на робочій группі у Чернігівській ОДА

На черговому засіданні обласної міжвідомчої робочої групи з реформування системи інституційного догляду та виховання дітей під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Наталії Романової обговорено  питання соціально-правового захисту дітей, які у 2019/2020 навчальному році перебували на цілодобовому утриманні в інтернатних закладах за заявами батьків.

До слова, після тривалого цілодобового перебування в інтернатах, на період карантину до сімей повернулось близько тисячі дітей.

Відповідно до поставлених керівництвом області завдань, профільними робочими групами, які утворені у районах, містах та громадах області комплексно вивчались ситуації, у яких перебувають ці діти,

27 Травня 2020 14:23робоча група

Пріорітетне завдання - дитина має виховуватися в сім'ї

В країні продовжується реформування системи догляду та виховання дітей. Метою реформи є скорочення кількості інтернатних закладів. Замість них у громадах області має запрацювати система надання соціальних, освітніх та медичних послуг для дітей та їх батьків.

У вівторок, 26 травня, перебіг реформ в цій сфері обговорили учасники робочої групи з реформування системи інституційного догляду та виховання дітей. Засідання провела Наталія Романова, заступниця голови Чернігівської обласної державної

06 Грудня 2019 11:10координаційна рада

Головний пріорітет - виховання дітей у сім'ях

В Україні інтернатні заклади будуть реформовані за європейськими стандартами. Діти мають виховуватися в сім’ях. На цьому наголосив Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук на першому розширеному засіданні Координаційної ради з питань реформування системи інституційного догляду та виховання дітей.

Чернігівщину на заході представляли заступник голови ОДА Наталія Романова, керівники Департаменту соціального захисту населення, Управління освіти і науки, Служби у справах дітей облдержадміністрації.

«Уряд надаватиме пріоритет сімейним формам виховання та максимально створюватиме

28 Листопада 2019 12:42робоча група

Громади мають піклуватися про кожну дитину

На Чернігівщині триває реформування системи інституційного догляду та виховання дітей. Напрацьовуються плани трансформації всіх інтернатних закладів, а також підготовки та перенавчання фахівців цих установ. При цьому, головний акцент – на розвитку сімейних форм виховання, а також мережі послуг у громадах.

В області ця робота здійснюється за підтримки консорціуму «Соціальні ініціативи» (відповідно до договору з Мінсоцполітики), експерти якого надають місцевим фахівцям консультаційні послуги. Відтак, спільно розроблені проєкти планів трансформації будинку дитини «Надія», Сновської

12 Вересня 2019 09:39робоча група

Змінюючи систему соціальної підтримки, маємо, подбати про кожну людину - Наталія Романова

Етапи та форми трансформації Сновської загальноосвітньої школи-інтернату, Батуринської спеціальної школи-інтернату, Прилуцького обласного будинку дитини «Надія» та Ніжинського дитячого будинку-інтернату обговорили вчора на черговому засіданні робочої групи з координації та контролю за реалізацією проекту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України».

Відповідні плани представила адміністратор консорціуму «Соціальні інвестиції» Людмила Ніколаєва. У їх основі — прагнення максимально інтегрувати у суспільство вихованців інтернатних закладів, за можливості, навіть, повернути їх у сім’ї.

— Жодна дитина не буде повернута в умови, які неповністю відповідають

27 Травня 2019 15:58нарада

На Чернігівщині триває робота з реформування системи інституційного догляду

Стан реалізації проекту «Модернізація системи соціальної підтримки населення» обговорили днями на засіданні обласної профільної групи. У заході взяли участь представники консорціуму «Соціальні ініціативи», які надають Чернігівській області консультаційні послуги щодо

22 Квітня 2019 08:28

Реформування інтернатних закладів області: практичні кроки

На Чернігівщині за сприяння Міжнародного банку реконструкції та розвитку впроваджується проект «Модернізація системи соціальної підтримки населення України». У рамках проекту представники консорціуму «Соціальні ініціативи» забезпечують надання Чернігівській області консультаційних послуг щодо реформування

21 Березня 2019 14:13тренінг

Працівників сфери захисту прав дитини вчили протидіяти домашньому насильству

Учора, 20 березня, представники служб у справах дітей райдержадміністрацій та ОТГ, а також спеціалісти органів місцевого самоврядування області, які працюють з сім’ями та дітьми, взяли участь у навчальному тренінгу «Запобігання та протидія домашньому насильству. Виявлення та перенаправлення осіб, які постраждали від домашнього насильства». Захід організовано Чернігівським громадським комітетом захисту прав людини спільно зі Службою у справах дітей облдержадміністрації в рамках проекту «Посилення правової спроможності

<<<1 - 11 з 29>>>