<<<1 - 11 з 96>>>


24 Грудня 2020 09:54Інформація

Розрахунки за спожите паливо: хто забезпечує безперебійність газопостачання?

З жовтня поточного року фахівці ТОВ «Чернігівгаз Збут» фіксують падіння рівня розрахунків за спожите блакитне паливо. Станом на 21 грудня загальна заборгованість побутових споживачів складає майже 473 млн гривень. Лише 115 мільйонів із цієї суми — ще не оплачені нарахування листопада, решта — протермінована заборгованість, яка тягнеться за абонентами по кілька місяців. Стабільно лідирують за обсягами боргових зобов’язань Чернігівський, Ніжинський та Прилуцький райони.

Наступна трійка антирейтингу платників - Козелецький, Бобровицький та Носівський райони, далі йдуть Бахмацький, Ічнянський, Городнянський райони. На жаль, така ситуація типова не лише для Чернігівської області, а й для всієї країни. Так, за даними Держстату, лише

09 Грудня 2020 12:33Інформація

«Вигравай 1000 гривень або теплі подарунки» –передноворічна акція для клієнтів «Чернігівгаз Збут»

Новий рік уже близько, тому ми раді оголосити про початок акції, учасники якої можуть отримати подарунки до свят.

Що для цього треба зробити? Все просто: сплачуйте «Рекомендовану суму» в платіжці за листопад та автоматично ставайте учасником розіграшу сертифікатів на загальну суму 10 000 гривень на газ та 20 теплих подарунків.

«Чернігівгаз збут»приготував для своїх клієнтів такі дарунки:

  • 10 сертифікатів по 1000 грн на газ;
  • 10 термокружок;
  • 10 пледів.

Акція триває з 5 до 30 грудня 2020 року. Однак, зауважте, що фінансові установи потребують часу на обробку ваших платежів, тож краще не відкладати оплату на останній момент. 30-х переможців буде обрано 31.12.2020 за допомогою сервісу random.org.

04 Грудня 2020 16:25Інформація

ТОВ «Чернігівгаз Збут» пропонує спланувати витрати наперед

Планування витрат — один із найбільш дієвих способів економити кошти сімейного бюджету. У грудні поточного року ТОВ «Чернігівгаз Збут» пропонує клієнтам обрахувати майбутні витрати на природний газ на наступний місяць. У грудневих платіжках клієнти отримають не лише рахунок за природний газ, спожитий у листопаді, а й обсяг очікуваного споживання в грудні.

«Рядок «Очікуване споживання» — це не новація, уперше жителіобласті отримализмогу наперед розрахуватись за отриманий ресурс ще в грудні 2017 року. Варто зазначити, що лише минулого опалювального сезону близько 7 % наших клієнтів користувалася такою можливістю. По-перше, це заздалегідь сплановані витрати як ресурсу, так і коштів бюджету кожної родини. По-друге

24 Листопада 2020 15:28Інформація

«Чернігівгаз Збут» передає справи неплатників до суду

За десять із половиною місяців поточного року ТОВ «Чернігівгаз Збут» направив на розгляд судів 345 позовів щодо стягнення протермінованої заборгованості з побутових споживачів. Загальна сума претензій становить 2,2 мільйона гривень. Ще понад сім тисяч клієнтів отримали досудові повідомлення, як нагадування про можливість примусового стягнення коштів за використаний природний газ.

«Сьогодні, в умовах карантину, спричиненого поширенням COVID-19, передача справи боржника на розгляд суду стала ледь не єдиним способом стягнути заборгованість та забезпечити стале постачання ресурсу до кожної оселі. Адже в опалювальний сезон ТОВ «Чернігівгаз Збут» щомісяця купує більше 30 мільйонів кубометрів газу. Тепер помножте цей обсяг на

26 Вересня 2019 16:22Інформація

Збитки АТ «Чернігівгаз» виросли на 154% і досягли 271,5 млн грн

До вересня 2019 року сума збитків АТ «Чернігівгаз» від діяльності з розподілу газу досягла 271,5 млн грн. Це на 154% більше ніж в 2018 році. Поточний рік стане 3-м поспіль, коли для АТ «Чернігівгаз» діє економічно необґрунтований тариф, який НКРЕКП не переглядає з 2016 року. За цей час загальна сума збитків компанії від діяльності з розподілу газу досягла майже 520 млн грн.

Спровокована НКРЕКП фінансова криза призвела до того, що до початку опалювального сезону 2019-2020 рр. в Чернігівській області 11газорегуляторних пунктів вичерпали строк амортизації і потребують заміни, а довжина повністю зношених газопроводів віком 40 років досягла майже1,4 тис км, віком 25 років і більше, у яких закінчується амортизаційний термін  – 9643 км.

У компанії відзначають, що основна проблема нового опалювального

26 Вересня 2019 16:06Інформація

8 теплопостачальних підприємств Чернігівщини можуть не розпочати роботу в опалювальний сезон

Станом на 23 вересня в області нараховується 8 виробників тепла, які не включені до реєстру жодного з постачальників  природного газу. Вони мають забезпечувати теплом взимку понад 78 тис домогосподарств та більше 1 тис непобутових споживачів, серед яких є школи, дитсадки та ін. Згідно законодавства, АТ «Чернігівгаз» не має права здійснювати доставку газу таким споживачам.

В Чернігівському регіоні налічується8теплогенеруючих підприємств, які не включені до реєстру споживачів газу жодного постачальника. Тому вони не мають права здійснювати споживання природного газу з газорозподільної системи, а АТ «Чернігівгаз» - здійснювати доставку газу для таких компаній.

Перелік виробників тепла:

  1. АТ «Облтеплокомуненерго»
  2. ПП «Спеціальна енергетична
23 Вересня 2019 08:51Інформація

Пільговики заборгували «ЧЕРНІГІВГАЗ ЗБУТу» майже 9 млн грн.

З 1 жовтня 2019 року в Україні стартує монетизація пільг. За існуючими правилами, отримати державну компенсацію «на руки» зможуть лише сумлінні платники. Станом на 1 вересня 2019 року за 43,4 тис особових рахунків, а це 69,8% домогосподарств, де проживають пільговики, накопичилися борги на суму 8,6 млн грн. Такі домоволодіння ризикують не отримати право на готівкові відшкодування на оплату комуналки.

За інформацією ТОВ «ЧЕРНІГІВГАЗ ЗБУТ» різними видами пільг на оплату послуги з газопостачання користуються більше 62 тис житлових приміщень Чернігівської області. Тобто, кожне 6 газифіковане домоволодіння. Наразі по майже 43,4 тис особовим рахункам, закріпленими за пільговиками, налічується 8,6 млн неплатежів за газ. З них 4 849 особових рахунків мають борги 340 грн і вище.

«Процес монетизації

16 Вересня 2019 14:24Інформація

Без обмежень – розширено умови акції «Твоя енергонезалежність»

З 9 вересня відкрита можливість купівлі запасу газу на зиму за літньою ціною для тих споживачів, які не встигли погасити заборгованість за раніше спожитий газ. Участь в акції «Твоя енергонезалежність» дозволить таким споживачам скоротити свої витрати на газ в зимовий період і направити зекономлені кошти на погашення заборгованості.

Нові умови участі в акції «Твоя енергонезалежність» вступили в силу з 9 вересня і діють до 25 вересня. У цей час практично будь-який клієнт газової компанії може придбати резерв газу на зиму по літній ціні - 5 995,53 грн за тис  куб. м (у ціні не враховані послуги за доставку газу, які змінюються в залежності від регіону). Максимальний обсяг закупівлі газу при цьому обмежений: 25 тис куб.м на одне домогосподарство.

Вартість послуг із доставки газу, а також залишок передплаченого

06 Вересня 2019 11:38Інформація

Більше 500 мешканців Чернігівщини вже запаслися на зиму акційним газом

За першу декаду акції «Твоя енергонезалежність» понад 570 клієнтів ТОВ «ЧЕРНІГІВГАЗ ЗБУТ» вже зробили запас газу по літній ціні на опалювальний період. Основна маса замовлень здійснена онлайн через «Особистий кабінет».

Починаючи з 23 серпня,мешканці області замовили понад 350 тис кубометрів блакитного палива за літньою ціною, що зафіксована на рівні 5995,53 грн за 1000 кубів. Майже 90% клієнтів надали перевагу більш простій процедурі та оформили заявку на акційний газ через власний особистий кабінет на сайті 104.ua. Через Центри обслуговування клієнтів акційну пропозицію замовили менше 100 клієнтів. По різним каналам комунікації до газової компанії за консультаціями звернулися більше 11 тисяч зацікавлених споживачів.

«Зараз ми бачимо, що ціна газу впала до

05 Вересня 2019 16:37Інформація

В «Чернігівгазі» не вистачає майже чверті робітників

23%кадрових позицій в АТ «Чернігівгаз» залишаються вакантними.За 8 місяців 2019 року з компанії звільнились 248 працівників, внаслідок чого коефіцієнт плинності кадрів досяг 12,6 %. В той час коли нормований коефіцієнт не має перевищувати 5% в рік.

Тенденція масового відтоку кадрів з газорозподільної компанії спостерігається впродовж декількох років. Так, за аналогічний період минулого року звільнилось 227 осіб, коефіцієнт плинності кадрів дорівнював 11,3 %. В цьому році проблема досягла критичного рівня. Зараз в «Чернігівгазі» відкритими залишаються 434 вакансій, а це 23% від штатного розкладу.

Звільнятися людей спонукає наднизька заробітна плата. Через те, що НКРЕКП вже три роки не переглядає тариф Оператору ГРМ, розмір оплати праці газовиків заморожений на рівні 2016 року. Відтак,

23 Серпня 2019 15:43Інформація

Споживачі газу можуть запастися газом на всю зиму по літній ціні

Вперше споживачі газу мають можливість закупити свій персональний резерв газу на весь опалювальний сезон. Ціна газу для такого запасу зафіксована на літньому рівні - 5 995,53 грн за 1000 куб.м. Акція «Твоя енергонезалежність» стартує напередодні Дня Незалежності - 23 серпня і триватиме лише місяць.

Максимальний обсяг закупівлі газу при цьому обмежений: 25 тис куб.м на одне домогосподарство. Гарантом збереження запасів газу і стабільної ціни на нього є НАК «Нафтогаз України». Оформити покупку можна за допомогою Особистого кабінету на сайті 104.uaабо в своєму Центрі обслуговування клієнтів «ЧЕРНІГІВГАЗ ЗБУТу».

У НАК «Нафтогаз України» відзначають, що акція «Твоя енергонезалежність» дозволить споживачам до 25% скоротити витрати на газ в опалювальний період.

function find_cont(sid,offset) { var find_s=document.getElementById("find_str").value; window.location.href = "index.php?find="+find_s; } function set_menu(sid) { $.ajax({ dataType: "json", data : "sid="+sid, url: "set_menu.php", success: function(data){ $("#canvas").html(data.menu); // $("#main_menu").menu(); }, error: function (e,data) { alert(e.responseText); } }) } function set_style(sid,id,typ) { $.ajax({ dataType: "json", data : "sid="+sid+"&id="+id+"&typ="+typ, url: "set_style.php", success: function(data){ window.location.reload(); }, error: function (e,data) { alert(e.responseText); } }) } function set_font(id) { $(".font1").css("color","#000"); $(".font2").css("color","#000"); $(".font3").css("color","#000"); $(".font1").css("background-color",""); $(".font2").css("background-color",""); $(".font3").css("background-color",""); if (id==0) { $(".font1").css("background-color","#000"); $(".font1").css("color","#FFF"); } if (id==1) { $(".font2").css("background-color","#000"); $(".font2").css("color","#FFF"); } if (id==2) { $(".font3").css("background-color","#000"); $(".font3").css("color","#FFF"); } } function set_fon(id) { $(".fon1").css("color","#000"); $(".fon1").css("background-color",""); $(".fon2").css("color","#000"); $(".fon2").css("background-color",""); if (id==0) { $(".fon1").css("background-color","#000"); $(".fon1").css("color","#FFF"); } else { $(".fon2").css("background-color","#000"); $(".fon2").css("color","#FFF"); } } set_font(0); set_fon(0); $(function() { $("#news_date").on('mouseover',"tr",function() { id = this.id; if (document.getElementById(id) != null) { $("#"+id).addClass("news_border"); } }); $("#news_date").on('mouseout',"tr",function() { id = this.id; if (document.getElementById(id) != null) { $("#"+id).removeClass("news_border"); } }); $("#news_date").on('click',"tr",function() { var id = this.id; window.location.href = "index.php?id="+id+"&tp=0"; }); $("#site-name").on('click',function() { window.location.href = "index.php"; }); })