<<<1 - 11 з 131>>>


19 Травня 2020 08:30Інформація

Дотримання Правил охорони електричних мереж – запорука надійного електропостачання

Доволі часто трапляються непоодинокі випадки порушень Правил охорони електричних мереж (далі – Правила) суб’єктами підприємництва, громадянами, власниками та користувачами земельних ділянок.

При недотриманні Правил (порушення охоронних зон повітряних і кабельних ліній, розподільчих пунктів та трансформаторних підстанцій) створюються неналежні умови експлуатації об’єктів енергетичної інфраструктури. Наслідком невиконання вимог Правил можуть стати нещасні випадки: ураження

29 Листопада 2019 14:59Інформація

«Чиста» енергетика - серед пріоритетів для розвитку енергонезалежної та економічно міцної України

Шляхи збалансованого розвитку «чистої» енергетики із врахуванням потреб споживачів та ринку обговорили учасники X Міжнародного інвестиційного форуму з відновлюваної енергетики, що відбувся 28 листопада ц.р. в КВЦ «Парковий» за ініціативи Держенергоефективності під егідою Мінекоенерго за участю IRENA.

На Форумі виступив генеральний директор Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії IRENAФранческо Ла Камера, який вперше за всю історію агентства завітав до України.

 

«Я хочу

15 Листопада 2019 15:05Інформація

40 млн грн зекономлено на оплаті енергоносіїв у бюджетних установах в рамках 130 верифікованих ЕСКО-контрактів за останні 2,5 роки

На цьому наголосив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук, презентуючи 14 листопада на прес-конференції в Українському кризовому медіа-центрі успішний розвиток енергосервісу в країні і найголовніше - результати верифікації перших ЕСКО-договорів у бюджетній сфері.

«Як тільки у 2015 р. ми запровадили всю необхідну законодавчу базу, Держенергоефективності почало активно популяризувати ринок ЕСКО-послуг. Сьогодні цей напрям термомодернізації шкіл, лікарень та інших об’єктів соціальної сфери запрацював і почав стрімко набирати оберти», - повідомив С. Савчук.

Так, за останні 2 роки кількість ЕСКО-договорів збільшилась у 18 разів: із 20 контрактів на суму 18 млн грн у 2016 р. до понад 370 на суму 520 млн грн у 2019 році.

Інвестори за

07 Листопада 2019 10:04Анонс

X Міжнародний інвестиційний форум з відновлюваної енергетики

28 листопада 2019р., м. Київ, КВЦ «Парковий»

28 листопада 2019 р. у м. Києві в КВЦ «Парковий»Держенергоефективності організовує широкомасштабний ювілейний X Міжнародний інвестиційний форум з відновлюваної енергетики.

«Чиста» енергетика– середпріоритетів для розвитку енергонезалежної та економічно міцної України. За останні 5 років впроваджено численні «зелені» проекти, в які інвестовано близько 4 млрд євро.

Таким чином, відновлювана енергетиказаймає одне із провідних місць у рейтингу залучених інвестицій в економіку країни, є екологічно безпечною для навколишнього середовища та зменшує залежність українських громад від вугілля та газу.

Подальша стратегія

31 Жовтня 2019 12:40Інформація

Голова Держенергоефективності та Посол Фінляндії в Україні обговорили можливість розширення співпраці двох країн у «чистій» енергетиці, енергоефективності та енергетичній утилізації сміття

Голова Держенергоефективності Сергій Савчук із новопризначеним Послом Фінляндії в Україні Пяйві Лайне обговорили результативність та можливість розширення співпраці України і Фінляндії у «чистій» енергетиці, енергоефективності та енергетичній утилізації сміття.

Зокрема, у рамках започаткованого у 2017 р. партнерства двох країн спільними зусиллями МЗС Фінляндії, Держенергоефективності та НЕФКО засновано Фінсько-український трастовий фонд (https://saee.gov.ua/uk/content/finland-ukraine-trust-fund).

Фонд надає технічну допомогу українським органам влади та бізнесу у підготовці якісних техніко-економічних обґрунтувань для "зелених" проектів. Це, у свою чергу, сприятиме залученню інвестицій для реалізації проектів.

На сьогодні Фондом вже розглянуто понад 125 проектних

31 Жовтня 2019 12:35Інформація

Понад 2100 ОСББ залучили близько 700 млн грн «теплих кредитів» лише за неповний 2019 рік

Понад 2100 ОСББ залучили близько 700 млн грн «теплих кредитів» лише за неповний 2019 рік. Такі дані перевищують показники всього 2018 р., коли більше 1600 об’єднань використало 460 млн грн кредитів на енергоефективні заходи.

Як пояснив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук, результати моніторингу дії державної програми «теплих кредитів» доводять, наскільки стрімко зросла довіра ОСББ до цього механізму за 5 років.Адже держава виконує свою роль, зокрема:

- надає значне відшкодування до 70% суми «теплих кредитів»;

- полегшує фінансове навантаження ОСББ під час комплексної термомодернізації.

При цьому, додаткову компенсацію за «теплими кредитами» можна отримати у рамках понад 170 діючих місцевих програм у різних регіонах України (http://saee.gov.ua/uk/programs/map).

31 Жовтня 2019 12:21Інформація

У рамках Проекту ЄС Twinning Держенергоефективності із австрійськими та італійськими експертами продовжують удосконалювати законодавство у «чистій» енергетиці

Під час 3-го засідання Наглядової ради Проекту ЄСTwinning «Розвиток відновлюваної енергетики України» Голова Держенергоефективності Сергій Савчук із австрійськими та італійськими партнерами обговорили стан та пріоритети партнерства.

Зокрема, експерти профільних відомств Австрії та Італії разом із фахівцями Держенергоефективності опрацьовували наступні питання:

  • вдосконалення законопроекту про стимулювання виробництва та використання рідкого біопалива, а також запровадження критеріїв сталості для такого палива;
  • можливі шляхи реалізації в Україні положень 28-ої Директиви ЄС, зокрема, щодо видачі гарантії походження електроенергії з відновлюваних джерел.

Водночас, розпочато розробку:

  • концепції нового Національного плану дій з відновлюваної
31 Жовтня 2019 11:38Інформація

Голова Держенергоефективності представив шляхи підвищення енергоефективності бізнесу в Україні

На брифінгу в інформаційному агентстві «Українські новини» Голова Держенергоефективності Сергій Савчук представив шляхи підвищення енергоефективності бізнесу.

Зокрема, минулого тижня Держенергоефективності спільно із Мінекоенерго підготовлено та Урядом схвалено дерегуляційнерішеннящодо скасування застарілої постановиКабінету Міністрів України від 15 липня 1997 р. №786 "Про порядок нормування питомих витрат паливно-енергетичних ресурсів у суспільному виробництві". Це ще один крок до спрощення ведення підприємницької діяльності та покращення інвестиційного клімату.

«Водночас, із Мінекоенерго ми опрацьовуємо механізм стимулювання промислових підприємств до енергоефективності. У розробці цього інструменту також взяли активну участь Українсько-данський

31 Жовтня 2019 11:35Інформація

Близько 15 тис. домогосподарств в Україні вже використовують «чисту» електроенергію, інвестувавши 300 млн євро в сонячні панелі

Близько 15 тис. домогосподарств в Україні вже використовують «чисту» електроенергію, інвестувавши 300 млн євро в сонячні панелі (СЕСд).

Загальна потужність встановлених СЕСд становить майже 350 МВт.

Зокрема, близько 3 тис. домогосподарств встановили сонячні панелі загальною потужністю майже 70 МВт у III кварталі цього року.

Слід зазначити, що дані проекти СЕС реалізуються по всій країні.

ТОП-3 області із найбільшою кількістю домогосподарств із СЕС:

- майже 2000 (≈ 50 МВт) – Дніпропетровська;

- близько 1370 (≈ 37 МВт) – Тернопільська;

- близько 1350 (≈ 27 МВт) –Київська.

Як бачимо, попит на СЕС серед домогосподарств продовжує

21 Жовтня 2019 10:50Інформація

Україна та Швейцарія мають широкі можливості для поглиблення співпраці у сфері енергоефективності та відновлюваної енергетики

Голова Держенергоефективності Сергій Савчук та Посол Швейцарії в Україні Клод Вільд обговорили можливості для поглиблення співпраці двох країн у сфері енергоефективності, «чистої» енергетики та енергетичної утилізації сміття.

Серед пріоритетів партнерства - скорочення та заміщення споживання газу.

Зокрема, С.Савчук поінформував Посла про діючі програми щодо стимулювання населення та бюджетних установ до впровадження енергоефективних заходів, у т.ч. через механізм співфінансування «теплих кредитів», ЕСКО, енергоменеджмент. Це «win-win policy», від якої виграють усі: держава, споживачі, бізнес.

Крім цього, в українських містах реалізуються спільні із Швейцарією біоенергетичні проекти.

Наприклад, у 2016 р. у Вінниці за підтримки Державного секретаріату з економічних

21 Жовтня 2019 10:47Інформація

Катарський бізнес вивчає перспективи «чистої» енергетики, енергоефективності та енергетичної утилізації сміття в Україні

Голова Держенергоефективності Сергій Савчук провів зустріч із представниками катарської компанії «Nebras Power» (https://nebras-power.com), з якими обговорив інвестиційний потенціал «чистої» енергетики, енергоефективності та енергетичної утилізації сміття в Україні.

Як відомо, Катар має потужну газову та нафтову промисловість. Водночас, відповідно до «Qatar National Vision 2030» ця країна тримає курс на диверсифікацію економіки та сталий розвиток.

За словами представників компанії, «Nebras Power» спеціалізується на проектах виробництва енергії, у т.ч. із відновлюваних джерел, по всьому світу. Так, за останні 5 років компанія запровадила енергетичні проекти загальною потужністю близько 4,8 ГВт у таких країнах, як Нідерланди, Йорданія, Індонезія та інші.

У свою чергу, С.Савчук представив

<<<1 - 11 з 131>>>