<<<1 - 11 з 83>>>


04 Січня 2019 09:57Анонс

Координаційна рада молодих юристів України при Міністерстві юстиції України запрошує на IX Всеукраїнську зимову правничу школу, яка відбудеться з 5 по 10 лютого 2019 року.

Місце проведення: високогірна туристична база "Едельвейс" Європейського університету на горі Бескид (Мижгірський район, Закарпатська область, с. Верхній Студений - 30 км. від смт Воловець).

Формат: серія теоретичних та практичних майстер-класів від відомих юристів адвокатів та професійних тренерів з особистого розвитку. Моделювання судових засідань, обшуків на підприємстві та брейн-ринги. Гірськолижний відпочинок, екскурсії та неформальне спілкування.

Заявки на участь приймаються до 27 січня 2019 року за посиланням:https://docs.google.com/…/1FAIpQLSfo_mm2-Bpy4cVbl5…/viewform

З питань участі звертатися до Оргкомітету: Євген Которобай, координатор школи, Голови КРМЮ України, тел.: 093 733 47 88, е-mail: [email protected]

Додаткова інформація на сторінках:facebook.com/groups/krmjua,facebook.com/groups/winterlawschool19

03 Січня 2019 16:44Інформація

"Open Space" у Чернігові за місяць відвідали 770 заявників

Завдячуючи Міністерству юстиції України наші громадяни вже сьогодні змогли відчути переваги нових модернізованих підходів та сервісів європейського зразка. Одним із таких надсучасних сервісів є «Open space».

Вже пройшов рівно місяць з часу відкриття такого офісу в Чернігівському міському відділі державної реєстрації актів цивільного стану. Це надає можливість чернігівцям та гостям нашого міста отримувати послуги з реєстрації актів цивільного стану за європейськими стандартами.

Обслуговування:

  • за принципом «єдиного вікна»;

  • скорочення часу на отримання послуг завдяки функціонуванню «електронної черги»;

  • можливість сплатити вартість послуг не виходячи з приміщення відділу;

  • і все це без окремих старих “темних” кабінетів абсолютно прозоро та без зайвої бюрократії.

За місяць сервісом вже скористалося 770 громадян, які отримували необхідні свідоцтва та витяги з Державного реєстру актів цивільного стану громадян, реєстрували народження немовлят, подавали заяви про шлюб, розірвання шлюбу, зміну імені.

«Open space» - це нова якість сервісів у сфері юстиції!

Народжуйте, кохайтеся, а про документи подбає Мінюст!!!

Нагадаємо, що 3 грудня 2018 року Палаці урочистих подій відкрили сучасний офіс "Open Space".

     

29 Грудня 2018 19:04

З прийдешніми святами!

29 Грудня 2018 09:35

На тематичному круглому столі вели розмову про стягнення аліментів

В Ічні за «круглим столом» обговорювали з представниками місцевої державної адміністрації, міської ради, органів державної виконавчої служби, пробації та служби зайнятості результати впливу законодавчих змін, що посилюють відповідальність неплатників аліментів.

Загальна сума стягнутих аліментів за 2018 рік по Чернігівській області становить 158 985 258 гривень, що вдвічі більше ніж за весь минулий рік.

Такі результати стали можливими завдяки змінам у законодавстві, оскільки у виконавців з’явилися вагомі методи впливу на неплатників аліментів.

Норми другого пакету законів #ЧужихДітейНеБуває дозволяють застосовувати до боржника обмеження за умови, якщо сукупний розмір заборгованості по аліментам перевищує 4 місяці, а якщо аліменти сплачуються на дитину з інвалідністю чи тяжкохвору дитину – 3 місяці.

"Якщо скласти умовний рейтинг найдієвіших обмежень, що застосовуються до неплатників аліментів, то на першому місці - обмеження у праві керування авто, на другому - обмеження у виїзді за кордон", - сказав під час заходу очільник юстиції Олег Трейтяк.

Якщо і застосування обмежень не дало очікуваних результатів, відносно боржника складається протокол про вчинення адмінправопорушення та направляється до суду. На сьогодні за результатами розгляду 123 протоколів судами  винесено постанови про накладення на боржника стягнення у вигляді суспільно корисних робіт. З них 113 набрали законної сили та надійшли на виконання до органів пробації.

41 особа вже відпрацювала встановлений обсяг суспільно корисних робіт (Борзна-8, Ічня-7, Козелець-1, Корюківка-3, Мена-3, Прилуки--2, Семенівка-5, Сновськ- 4, Срібне-7, Чернігів-1).  4 особам (Борзна-1, Ічня -2, Семенівка-1) суспільно корисні роботи замінено на арешт.

Від виконання суспільно корисних робіт вже отримано понад 88 тисяч гривень, ці кошти перераховані стягувачам по аліментам.

   

29 Грудня 2018 09:33

До уваги державних реєстраторів та нотаріусів! Нові розміри плати за реєстрацію нерухомості та бізнесу

З 1 січня 2019 року розмір нового прожиткового мінімуму для працездатних осіб становитиме 1921 гривень, у зв’язку з чим буде змінено розміри плати (адміністративного збору) за державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців, а також розміри плати за надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань.

Оновлена інформація в сфері реєстрації нерухомості розміщена за посиланням http://just.cg.gov.ua/index.php?id=6971&tp=1 , а нові розміри плати в сфері реєстрації бізнесу, в тому числі і за надання таких послуг у скорочені строки, - http://just.cg.gov.ua/index.php?id=30631&tp=0 .

28 Грудня 2018 16:36

Семінар для працівників юридичних служб присвячувався практичним питанням трудового та цивільного процесуального законодавства

На семінарі з юрисконсультами обговорювали практичну реалізацію законодавчих норм.

Зокрема, суддя Чернігівського апеляційного суду Валентина Вінгаль зупинилась на змінах з 1 січня 2019 року у представництві інтересів юридичних осіб в судах, розповіла про деякі практичні ситуації із застосування цивільного процесуального законодавства.

Марина Максименко, заступника начальника Відділення Національної служби посередництва і примирення в області інформувала про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів) та ситуацію на Чернігівщині.

 

28 Грудня 2018 15:15

#ДВС_ДІЄ

159 мільйонів гривень аліментів стягнули державні виконавці Чернігівщини. Цей показник вдвічі більший, ніж за минулий 2017 рік.

Завершуємо 2018 рік на позитиві!

 

*станом на грудень 2017 року було стягнуто 72 мільйони гривень.

27 Грудня 2018 16:17

На профільному штабі підвели підсумки роботи зі стягнення аліментів

Заключне п’ятнадцяте в цьому році засідання регіонального штабу з координації, моніторингу та контролю за станом виконання органами державної виконавчої служби Чернігівської області рішень про стягнення аліментів пройшло сьогодні в управлінні юстиції.

Олег Трейтяк підкреслив надзвичайну доцільність та ефективність двох пакетів законів, що посилили відповідальність неплатників аліментів. Підсумовуючи результати роботи відділів державної виконавчої служби за 2018 рік відзначив розмір нарахованих штрафних санкцій та застосовані до боржників примусові заходи впливу.

В.о. керівника Управління державної виконавчої служби Ігор Бондарев говорив про стан виконання рішень про стягнення аліментів та показники області в рейтингу по України.

Відділами державної виконавчої служби Чернігівської області стягнуто майже 159 мільйонів гривень аліментів на користь 15 478 дітей. З цієї суми санкції становлять майже 44,3 мільйона гривень. Лише за останній тиждень в області стягнуто 3 586 938 гривень.

Кожен з членів профільного штабу у відповідності до компетенції міг доповісти про реалізацію норм законодавства про стягнення аліментів. Зокрема, представник Чернігівського прикордонного загону Олександр Семенюк відзначив, що інформаційна кампанія сприяла обізнаності прав і обов’язків осіб, які виїжджають з дитиною за кордон.

    

26 Грудня 2018 15:53

27 грудня, в четвер, відбудеться прийом громадян у територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Деснянської у м. Чернігові ради за адресою: м. Чернігів, вул. Рокоссовського, 18.

З 11:30 до 12:30 на запитання відповідатимуть фахівці Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області та Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області.

26 Грудня 2018 12:44

Відбудеться семінар з актуальних питань чинного законодавства

28 грудня 2018 року запрошуємо взяти участь у семінарі для працівників юридичних служб, юрисконсультів та інших категорій працівників місцевих органів виконавчої влади, територіальних органів центральних органів виконавчої влади, підприємств, установ та організацій. Розглянемо такі питання, як: 

- представництво інтересів юридичних осіб в судових справах у 2019 році за процесуальним законодавством України;

- порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів). 

Реєстрація учасників з 10.50, початок заходу об 11.00.

Місце проведення: Чернігівська обласна рада, м. Чернігів, проспект Миру, 43, (перший поверх, аудиторія № 3 – каб. 116).

Довідки за телефоном: 651 524.

22 Грудня 2018 15:32

На Красній площі чернігівців пригощали салом

Обласний захід «Фестиваль сала - 2018» зібрав містян аби запропонувати їм м’ясні вироби на будь-який смак! Концертна програма, конкурси, розваги додали дійству святковості, зігріли дорослих і дітей від холоду, порадували подарунками.

Команда Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області долучилась до святкування та провела з громадянами правопросвітницьку акцію – «Юстиція відкрита для людей!». Фахівці розповіли як скористатися правом на безоплатну правову допомогу, не стати жертвою насильства в родині, виїхати з дитиною за кордон, скористатися сучасними сервісами у сфері державної реєстрації.

Перехожі поцікавились  питаннями нарахування аліментних зобов’язань, застосування санкцій до боржників,  захисту спадкових прав тощо.

     

<<<1 - 11 з 83>>>